αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι με τους οποίους μπορείς να επενδύσεις στον εαυτό σου. Και να αλλάξεις τη ζωή σου

Πέντε τρόποι με τους οποίους μπορείς να επενδύσεις στον εαυτό σου. Και να αλλάξεις τη ζωή σου

Ο Warren Buffett λέει ότι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις, είναι να επενδύσεις στον εαυτό σου. Ο χρόνος και τα χρήματα που ξοδεύετε για να βελτιώσετε τον εαυτό σας δεν θεωρούνται ποτέ χαμένα. Μην είστε… τσιγκούνηδες όταν πρόκειται για αυτοβελτίωση γιατί σίγουρα θα αποδώσει στο τέλος.

Αλλά πως μπορείς να επενδύσεις στον εαυτό σου; Το αμερικανικό addicted2success.com παραθέτει μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας για να γίνετε καλύτεροι. Εδώ είναι 5 τρόποι για να επενδύσετε στον εαυτό σας και να μεταμορφώσετε τη ζωή σας.

1. Αλλάξτε την αντίληψή σας για τον εαυτό σας. Το να έχετε μια αρνητική άποψη για τον εαυτό σας μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή σας. Οι περιοριστικές πεποιθήσεις και η αυτοαμφισβήτηση είναι μερικοί από τους κύριους λόγους για τους οποίους πολλοί δεν πετυχαίνουν ή δεν προσπαθούν ποτέ να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Αφιερώστε μια στιγμή και σκεφτείτε όλες τις αρνητικές σκέψεις που έχετε πει στον εαυτό σας σε όλη σας τη ζωή. Πώς έχουν επηρεάσει αυτές οι σκέψεις τον τρόπο που ζείτε τη ζωή σας; Από τώρα και στο εξής, δημιουργήστε μια νέα εικόνα του εαυτού σας μετατρέποντας αυτές τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές. Kαι εκτιμήστε τις καλές σας ιδιότητες.

2. Παρακολούθησε ένα online μάθημα. Εάν θέλετε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο Photoshop ή να μάθετε πώς να γράφετε κώδικα επαγγελματικά, αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να ξεκινήσετε. Εφόσον έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ατελείωτο όγκο πολύτιμων πληροφοριών online. Για παράδειγμα, ιστότοποι όπως το Coursera και το Youtube είναι και οι δύο καταπληκτικοί πόροι για διαδικτυακή μάθηση- και δωρεάν.

3. Μάθετε από έναν μέντορα. Ανεξάρτητα από τη φάση της ζωής σας στην οποία βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή, η συνεργασία με έναν μέντορα μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας. Όχι μόνο μπορούν να σας καθοδηγήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά και να μεταμορφώσουν το όραμά σας, να σας προσφέρουν νέες ιδέες και να σας «συνδέσουν» με εκπληκτικούς πόρους. Εάν αισθάνεστε ότι δεν έχετε κίνητρα ή δεν είστε σίγουροι για το τι θέλετε να κάνετε στη ζωή, σκεφτείτε να βρείτε έναν μέντορα που θα σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε σε αυτή τη διαδικασία.

4. Ξεκίνα ένα παράλληλο project. Έτσι μπορείς να βγάλεις επιπλέον χρήματα, αλλά και να αναπτυχθείς. Είτε πρόκειται για ένα e-commerce project, είτε ένα blog, είτε αρθρογραφία ως freelancer. Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να βγάλετε χρήματα και είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει ένας εκεί έξω που να ταιριάζει με το πάθος και τις δεξιότητές σας. Θυμηθείτε και το άρθρο: Τέσσερα παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις, αν θες ένα παθητικό εισόδημα το 2022.

5. Φρόντισε το σώμα σου. Χωρίς ένα υγιές και λειτουργικό σώμα, το να έχεις μια ικανοποιητική και άνετη ζωή είναι πιο δύσκολο. Για να φροντίσετε το σώμα σας και να δώσετε προτεραιότητα στην ευεξία σας, ξεκινήστε με μικρές συνήθειες όπως η κατανάλωση πιο υγιεινών τροφών και η τακτική άσκηση. Κάντε ποδήλατο ή περπατήστε ως τη δουλειά αντί να πάρετε το αυτοκίνητο.Θα έχεις καλύτερη υγεία και περισσότερη ενέργεια για να πετύχεις τους στόχους σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 10 =