αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι με τους οποίους κάνεις πιο δύσκολη τη ζωή σου. Βλέπεις κάτι από αυτά στον εαυτό σου;

Πέντε τρόποι με τους οποίους κάνεις πιο δύσκολη τη ζωή σου. Βλέπεις κάτι από αυτά στον εαυτό σου;

Στη χαοτική και γρήγορη εποχή που ζούμε, είναι εύκολο να χάσεις τον προσανατολισμό σου. Και να κάνεις την ζωή σου πιο δύσκολη. Αυτό ακριβώς θα δεις στην παρακάτω λίστα. Είναι 5 τρόποι με τους με τους οποίους κάνεις πιο δύσκολη τη ζωή σου. Βλέπεις κάτι από αυτά στον εαυτό σου; Αν ναι, ίσως ήρθε η ώρα για μερικές αλλαγές.

Βλέπεις κρυφές προθέσεις… πίσω από όλα

Ένας άλλος οδηγός ΙΧ σου έκοψε τον δρόμο. Ο φίλος σου δεν σου έστειλε ποτέ μήνυμα. Ο συνάδελφός σου πήγε για φαγητό χωρίς εσένα. Ο καθένας μπορεί να βρει έναν λόγο να… προσβάλλεται σε σταθερή βάση. Τι σας έκανε λοιπόν να προσβληθείτε; Βρήκατε κακή πρόθεση σε αυτές τις κατά τα άλλα αβλαβείς ενέργειες. Το εκλάβατε ως προσωπική προσβολή, σαν ένα χαστούκι στο πρόσωπο. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν το κάνουν αυτό. Δεν παίρνουν τα πράγματα προσωπικά. Δεν αποδίδουν πάντα κακή πρόθεση στις ενέργειες άλλων.

Έχεις μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Το βλέπουμε συχνά σε ανθρώπους. Και μπορεί να αφορά και μικρά καθημερινά πράγματα. Έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες σε όλα. Και κάπως έτσι καταλήγουν να απογοητεύονται. Οι υπερβολικές και ανεκπλήρωτες προσδοκίες θα είναι η ρίζα του μεγαλύτερου μέρους της δυστυχίας σας στη ζωή. Βάλτε πιο ρεαλιστικούς στόχους και μεγιστοποιήστε τη χαρά σας.

Δεν παίρνεις ρίσκα

Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου, έφτασαν ψηλά επειδή κάποια στιγμή στην ζωή τους πήραν ένα μεγάλο ρίσκο. Μια τολμηρή απόφαση. Και αυτή είναι μια τακτική που ακολούθησαν στη συνέχεια. Κάθε φορά που σας προσφέρεται μια επιλογή που ενέχει μεγαλύτερο ρίσκο, πάρτε την. Θα χάσεις σε πολλά από αυτά, αλλά όταν τα αθροίσεις στο τέλος της ζωής σου θα χαρείς που το έκανες. Θυμήσου και το άρθρο: «Πάρτε δύσκολες αποφάσεις γρήγορα», λέει ο Grant Cardone. Και ο «κανόνας του 70%» που μπορείς να εφαρμόσεις.

Συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους

Το βλέπουμε ακόμα πιο έντονα στην εποχή των social media. Είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα και να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους. Άλλωστε, όλοι προμοτάρουν τα επιτεύγματα τους. Και είναι εύκολο να πιστέψεις ότι «δεν είσαι αρκετά καλός». ‘Η ότι οι άλλοι έχουν καλύτερη ζωή από τη δική σου. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους. Προσπάθησε να έχεις τους δικούς σου στόχους. Και να βελτιώνεσαι κάθε ημέρα.

Επικεντρώνεσαι στα ελαττώματα και τις αδυναμίες σου

Αν επικεντρώνεσαι κατά κύριο λόγο στα ελαττώματα και τις αδυναμίες σου, ίσως το κάνεις για να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτογνωσία ή για να τα διορθώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι σπαταλάς φαιά ουσία και ενέργεια και τελικά δε λύνεις το πρόβλημα, αλλά, αντίθετα, το επιδεινώνεις. Με το να καλλιεργείς τέτοια αρνητική εικόνα για τον εαυτό σου, ακόμα και αν οι προθέσεις σου είναι καλές, στο τέλος καταλήγεις να μισείς τον εαυτό σου αντί να τον αγαπάς.

Μάθε να επικεντρώνεσαι στα προτερήματα και τα δυνατά σου σημεία. Να ξεκινάς την κάθε σου μέρα με την πρόθεση να αξιοποιήσεις τουλάχιστον ένα από αυτά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =