αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να σταματήσεις να αναβάλεις την αλλαγή και να προχωρήσεις μπροστά στη ζωή σου

Τέσσερις τρόποι για να σταματήσεις να αναβάλεις την αλλαγή και να προχωρήσεις μπροστά στη ζωή σου

Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη στη ζωή. Αλλά δεν είναι ποτέ εύκολη και μπορεί να είναι πολύ τρομακτική μερικές φορές. Πάρτε, για παράδειγμα, να σας προτείνουν μια νέα δουλειά και να μετακινηθείτε σε άλλη γεωγραφική περιοχή. Μπορεί να είναι δύσκολο να αφήσετε την οικογένεια και τους φίλους σας, για να αρπάξετε μία μοναδική ευκαιρία. Ωστόσο, αυτό που δεν μπορείτε να δείτε είναι ότι θα υπάρχουν πιθανό νέοι φίλοι, περισσότερα πράγματα να κάνετε και νέες ευκαιρίες εκεί που θα πάτε.

Μπορεί πολλές οι φορές που νιώθετε ότι θέλετε να «πετάξετε λευκή πετσέτα». Ωστόσο, σε τέτοιες περιόδους αβεβαιότητας, εξελίσσεσαι σε κάτι μεγαλύτερο, καλύτερο και πιο όμορφο από ό,τι μπορούσες να φανταστείς.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι αρνούνται τις αλλαγές, σχεδόν σε σημείο που οποιαδήποτε αλλαγή ανατρέπει ολόκληρο το πρόγραμμά τους. Γνωρίζατε ότι τα παιδιά ευδοκιμούν μέσα σε συγκεκριμένες συνήθειες που έχουν χτίσει; Ρωτήστε οποιονδήποτε παιδίατρο και θα σας πει ότι τα παιδιά τα πάνε καλύτερα όταν καθιερωθούν σε μια ρουτίνα. Εάν μειώσετε την ώρα του ύπνου τους ακόμη και κατά μισή ώρα, μπορεί να τους προκαλέσει μεγάλη ανησυχία. Είναι επίσης ένα το ίδιο για ενήλικες. Συνηθίζεις να ξυπνάς στις 6 το πρωί για να είσαι στη δουλειά μέχρι τις 8 το πρωί. Το κάνεις κάθε ημέρα μηχανικά, ακόμα κι αν νιώθεις ότι δεν είναι το καλύτερο για εσένα.

Όμως σε πολλές περιπτώσεις, η αλλαγή είναι αναπόφευκτη, όπως λέγαμε και στην αρχή. Εδώ είναι λοιπόν 4 τρόποι για να σταματήσεις να αναβάλεις την αλλαγή και να προχωρήσεις μπροστά στη ζωή σου.

1. Να είστε πιο ανοιχτοί και ευέλικτοι

Καθώς μεγαλώνετε, μαθαίνετε ότι το να είστε ευέλικτοι σίγουρα κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη. Όσο περισσότερο αντιστέκεσαι, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για σένα. Πρέπει να ξέρετε ότι η απόκτηση ευελιξίας δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά μπορείτε σιγά- σιγά να αρχίσετε να ανοίγεστε και να επεκτείνεστε πέρα ​​από τη ζώνη άνεσής σας. Δοκιμάστε να παραγγείλετε κάτι νέο στο αγαπημένο σας εστιατόριο. Σίγουρα, παίρνετε ένα συγκεκριμένο πιάτο εδώ και χρόνια όταν πηγαίνετε σε αυτό το εστιατόριο, αλλά γιατί να μην το αλλάξετε και να πάρετε κάτι άλλο; Αρχίστε να ενσωματώνετε μικρές αλλαγές όπως αυτή στη ζωή σας.

2. Ανακαλύψτε σε τι αντιστέκεστε

Προσδιορίστε τι σας κάνει τόσο διστακτικούς στην αλλαγή. Για παράδειγμα, εάν μετακομίζετε σε μια νέα πόλη, γράψτε τα σημεία που προκαλούν την ανησυχία σας. Εάν το άγχος προέρχεται από το ότι δεν έχετε φίλους, θα πρέπει να σκεφτείτε τρόπους να συναναστραφείτε με άλλα άτομα όταν φτάσετε στη νέα πόλη. Το να είστε προληπτικοί απέναντι στοπρόβλημα, μπορεί να σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε.

3. Αναγνωρίστε τους πραγματικούς σας φόβους

Τι φοβάσαι; Εάν αγοράζετε ένα νέο σπίτι, είναι εκτός της ζώνης άνεσής σας οικονομικά; Μάλλον μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, διαφορετικά η τράπεζα δεν θα σας έδινε το δάνειο, αλλά πρέπει να προσδιορίσετε την ανησυχία. Όταν αντιμετωπίζεις τους φόβους σου, τους κάνεις πιο διαχειρίσιμους.

4. Δες τα θετικά μέσα στην αλλαγή

Έχετε ακούσει ποτέ για κάποιον που «παίζει τον δικηγόρο του Διαβόλου»; Κοιτάξτε την άλλη πλευρά της κατάστασης αντί να βλέπετε τα πράγματα μόνο από τη δική σας οπτική γωνία. Πώς θα έβλεπαν οι γονείς, οι φίλοι ή άλλα μέλη της οικογένειάς σας αυτή την αλλαγή στη ζωή σας; Υπάρχουν θετικά πράγματα που θα σου φέρει η αλλαγή;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =