αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να σταματήσεις ένα αδιάκριτο άτομο. Και χωρίς να φανείς αγενής

Πέντε τρόποι για να σταματήσεις ένα αδιάκριτο άτομο. Και χωρίς να φανείς αγενής

Όλοι έχουμε συναναστραφεί με άτομα που κάνουν συνεχώς… θόρυβο και είναι αδιάκριτοι.Μερικά άτομα απλώς δεν διαθέτουν φίλτρο. Αυτό μπορεί να «μεταφράζεται» με πολλούς τρόπους: Απευθείας ερωτήσεις από άτομα που δεν γνωρίζετε, παρεμβατικές ή άκρως προσωπικές συζητήσεις που δεν είναι κατάλληλες, αμφιλεγόμενες δηλώσεις που έγιναν για να προκληθεί απάντηση.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τους αδιάκριτους ανθρώπους και να αποτρέψετε τις άβολες συνομιλίες χωρίς να φανείτε αγενείς; Εδώ είναι 5 τρόποι.

Απλώς πες ότι δεν αισθάνεσαι άνετα!

Αυτή δεν είναι πάντα η πιο εύκολη απάντηση, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις το να πείτε απλώς σε κάποιον ότι προτιμάτε να μην το συζητήσετε είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να κλείσετε το θέμα. Για παράδειγμα, αν κάποιος ρωτήσει αν σκοπεύετε να κάνετε παιδιά, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να απαντήσετε: «Συγγνώμη. Θα προτιμούσα να μην το συζητήσω». Πολύ συχνά οι προσωπικές ερωτήσεις δεν έχουν σκοπό να προκαλέσουν αναστάτωση ή προσβολή. Ιδιαίτερα προερχόμενες από έναν άγνωστο, οι ερωτήσεις μπορεί να γίνονται ως αρχή μίας συζήτησης, αναζητώντας ένα κοινό θέμα ενδιαφέροντος. 

Χρησιμοποίησε τη διαίσθησή σου

Μερικές φορές είναι προφανές ότι συναντάτε ένα αδιάκριτο άτομο που ετοιμάζεται να κάνει κάθε είδους ενοχλητικές ερωτήσεις. Εάν αισθάνεστε ότι πρόκειται να ξεκινήσει μια άβολη συζήτηση, χρησιμοποιήστε μια τεχνική απόσπασης της προσοχής για να δηλώσετε ότι δεν θέλετε να συνομιλήσετε. Ακόμα κι αν το άλλο άτομο είναι… στο διπλανό κάθισμα στο αεροπλάνο και δεν μπορείς να φύγεις. Βάλε τα ακουστικά σου, ξεκίνα να βλέπεις μια ταινία, άνοιξε το βιβλίο σου ή πάρε έναν υπνάκο.

Βάλε όρια στη συζήτηση

Μερικοί άνθρωποι είναι ενοχλητικοί επειδή τους αρέσει να μοιράζονται όλες τις ζουμερές λεπτομέρειες της δικής τους προσωπικής ζωής! Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για όλους και δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντάς σε προσωπικές ερωτήσεις που θεωρείς ακατάλληλες. Υπάρχουν μερικές απαντήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να δείξετε ότι δεν θέλετε να απαντήσετε, χωρίς να φαίνεστε αγενείς ή να δείξετε ότι μπορεί να έχετε προσβληθεί: «Γιατί το ρωτάς αυτό;», «Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος τώρα για να το απαντήσω!», «Αυτό είναι λίγο πολύ περίπλοκο για να στο αναλύσω».

Χρήματα, χρήματα, χρήματα

Μια από τις άβολες ερωτήσεις που τίθενται πιο συχνά είναι για τα χρήματα. Μερικοί από εμάς μπορούμε να μοιραστούμε τι πληρώσαμε για το νέο μας σπίτι ή πόσα επενδύουμε στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Αλλά για πολλούς ανθρώπους, τα οικονομικά είναι ιδιωτικά και όχι κάτι για το οποίο θέλουν να μιλήσουν σε μία συζήτηση. Αν κάποιος κάνει μια οικονομική ερώτηση, μπορεί να έχει έναν πολύ καλό λόγο. Για παράδειγμα, μπορεί να σκέφτεται να αγοράσει ένα σπίτι σε παρόμοια περιοχή και να θέλει να μάθει το συγκρίσιμο κόστος. Προσπαθήστε να απαντήσετε με προσοχή, αλλά χωρίς να πιέζεστε να αποκαλύψετε οτιδήποτε δεν θα θέλατε.

Άλλαξε θέμα

Εάν σας κάνουν μια ερώτηση που θεωρείτε ακατάλληλη, μπορείτε να εκτρέψετε τη συζήτηση σε ένα θέμα που σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα. Στους ανθρώπους αρέσει να μιλάνε, και έτσι το να κάνετε μια ερώτηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απομακρύνετε την προσοχή αλλού και να επιστρέψετε στο άλλο άτομο που κάνει τις δικές του ερωτήσεις. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − seven =