αρχικηVIRALΠέντε τρόποι για να παραμείνεις χαρούμενος ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν είναι χαρούμενοι

Πέντε τρόποι για να παραμείνεις χαρούμενος ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν είναι χαρούμενοι

Αν είχατε βρεθεί στο παρελθόν γύρω από ένα δυστυχισμένο άτομο, πιθανότατα γνωρίζετε ότι η αρνητικότητα του μπορεί να σας παρασύρει πολύ, πολύ γρήγορα. Τέτοια άτομα μπορούν να αλλάξουν τα vibes ενός δωματίου και να μειώσουν μια κατά τα άλλα χαρούμενη διάθεση.

Πώς μπορείτε λοιπόν να καταπολεμήσετε αυτές τις αρνητικές ροές; Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τη θετική σας σκέψη, ακόμα κι όταν οι διαθέσεις των άλλων ανθρώπων σας παρασύρουν; Ναι. Εδώ είναι 5 τρόποι.

1. Μείνετε χαρούμενοι παρά τους δυστυχισμένους ανθρώπους τριγύρω, δείχνοντας ευγνωμοσύνη

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα μαγικό πράγμα. Κάνει αυτόματα τις καταστάσεις πιο αγαπητικές και θετικές. Ως εκ τούτου, μπορείτε να εκφράζετε την εκτίμησή σας σε αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους τακτικά, κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει να απομακρύνονται από τα πιο αρνητικά τους μοτίβα. Εδώ είναι μερικά πράγματα για τα οποία πρέπει να τους ευχαριστήσουμε:

-Σας βοήθησαν σε κάτι
-Να λένε τη γνώμη τους ακόμα κι όταν μπορεί να ήταν δύσκολο
-Σας παρέχουν νέες οπτικές
-Αφιερώνουν χρόνο για να ακούσουν τις ιδέες σας

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε ψεύτικος – σημαίνει απλώς να χρησιμοποιείτε θετική ενίσχυση όπου ισχύει.

2. Μην το παίρνετε προσωπικά

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι γενικά δεν είναι δυστυχισμένοι λόγω κάτι που έχετε πει ή κάνει. Είναι ετσι επειδή αυτή είναι η νοοτροπία στην οποία έχουν μπει. Επομένως, μην το παίρνετε πολύ προσωπικά. Δεν μπορείτε να ελέγξετε τις σκέψεις ή τα συναισθήματα άλλων ανθρώπων, τελικά.

Αλλά είναι δύσκολο να μην αναρωτιέσαι αν φταις εσύ όταν ένας δυστυχισμένος άνθρωπος κάνει ορισμένα αρνητικά πράγματα. Αυτοί μπορει να:

-Λένε κάτι λίγο κακό για σένα
-Σας αφήνουν έξω από τον κύκλο για κάτι που σχετίζεται με την εργασία
-Να σε αγνοήσουν ή να σε αφήνουν μόνο
-Γουρλώνουν τα μάτια τους σε για κάτι για το οποίο μιλάτε
-Απορρίπτουν προσκλήσεις ή ακυρώνουν σχέδια μαζί σας

Πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να σε κακομεταχειρίζονται; Φυσικά και όχι. Καθώς υπερασπίζεστε τον εαυτό σας, μην το αφήσετε να αγγίξει τα συναισθήματά σας και να μην τα βάζετε στο κεφάλι σας. Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν φόβους και ανασφάλειες λόγω έλλειψης θετικών μηχανισμών αντιμετώπισης. Δεν φταις εσύ. Αυτοί.

3. Διαχειρίσου το πόσο πολύ αλληλεπιδράς με δυστυχισμένους ανθρώπους

Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα. Είναι ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας και βρίσκουμε αυτούς με τους οποίους μπορούμε να σχετιστούμε σε ένα βαθύτερο επίπεδο και η κοινωνική αλληλεπίδραση είναι γνωστό ότι προάγει τη θετική σκέψη και την υγεία. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτή η αλληλεπίδραση είναι κυρίως αρνητική;

Το πρόβλημα με την κοινωνικοποίηση ως άνθρωπος με ενσυναίσθηση, είναι ότι αντικατοπτρίζεις φυσικά τους γύρω σου. Παίρνετε την ενέργεια ενός δωματίου, είτε είναι καλή είτε κακή.

Έτσι, όταν περνάτε χρόνο με δυστυχισμένους ανθρώπους, μπορεί να παγιδευτείτε σε έναν ανεμοστρόβιλο θλίψης, μπλεγμένος στους ιστούς τους. Γι’ αυτό πρέπει να περιορίσετε τον χρόνο που αφιερώνετε μαζί με δυστυχισμένους ανθρώπους.

4. Αφιερώστε χρόνο για να είστε μακριά από δυστυχισμένους ανθρώπους

Έχουμε ήδη μιλήσει για τις αρετές του να μην ασχολείσαι συνεχώς με δυστυχισμένους ανθρώπους. Τώρα, πρέπει να μάθετε πότε να κάνετε πίσω και να αφιερώσετε χρόνο σε πιο σοβαρό επίπεδο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν εργάζεστε ή ζείτε με αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους.

Κάντε το όταν χρειάζεται να απομακρυνθείτε από αυτούς τους ανθρώπους και να επαναφέρετε τις σκέψεις σας. Μην παραμελείτε το χρόνο σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Πρέπει να μείνετε σε επαφή με τον εαυτό σας και με το ποιοι είστε για να αποφύγετε να επηρεαστείτε από την αρνητικότητά τους.

5. Να είστε ευγενικοί

Η συμπόνια είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να προσεγγίσετε κάποιον. Μια απλή πράξη που μπορεί να βοηθήσει ένα δυστυχισμένο άτομο να είναι έστω και λίγο πιο θετικό μέσα στην ημέρα.

Όπως λέει και η παροιμία, μερικές φορές πρέπει να το σκοτώσεις… με καλοσύνη. Μερικές φορές, ένα δυστυχισμένο άτομο χρειάζεται λίγη συμπόνια για να νιώσει καλύτερα. Μπορείτε να είστε ευγενικοί:

-Χαρίζοντας τους ένα χαμόγελο
-Λέγοντας ένα θερμό χαιρετισμό
-Κρατώντας την πόρτα ανοιχτή για αυτούς
-Βοηθώντας τους να μεταφέρουν αντικείμενα
-Κάνοντάς τους μία χάρη
-Αγοράζοντάς τους έναν καφέ ή παρόμοιο ποτό για αυτούς
-Να τους επαινείς ειλικρινά

Τα θετικά vibes που βγάζουμε στον κόσμο είναι συχνά μεταδοτικά. Φυσικά, δεν θα λειτουργεί πάντα, αλλά όταν λειτουργεί, θα είναι μαγικό – και όταν δεν λειτουργεί, θα εξακολουθείτε να αισθάνεστε καλά επειδή κάνατε κάτι πραγματικά υπέροχο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + five =