αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να παραμείνεις θετικός, ακόμα και όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη

Πέντε τρόποι για να παραμείνεις θετικός, ακόμα και όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη

Δύσκολες στιγμές θα υπάρξουν στην διαδρομή. Όποιον δρόμο κι αν έχεις επιλέξει. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι περισσότεροι από τους κορυφαίους επιχειρηματίες του κόσμου, αντιμετώπισαν πολλά εμπόδια μέχρι να φτάσουν στον μεγάλο στόχο τους.

Όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη, έχεις δύο επιλογές: Ή να σταματήσεις ή να προσπαθήσεις να ξεπεράσεις την δύσκολη κατάσταση και να πάρεις ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Αλλά πως μπορείς να παραμείνεις θετικός, σε ένα κακό σενάριο; Ας δούμε 5 τρόπους.

1# Βρες τα θετικά στοιχεία. Ναι, ακόμα και σε μια δύσκολη κατάσταση υπάρχουν θετικά στοιχεία. Βρες τις ευκαιρίες που ίσως δημιουργούνται ή τα χρήσιμα μαθήματα που μπορείς να πάρεις.

2# Κάνε ένα break. Είναι σημαντικό να κάνεις ένα βήμα πίσω, να καθαρίσεις το μυαλό σου και να εξετάσεις τα δεδομένα πιο ορθολογικά στην συνέχεια. Ένα διάλειμμα είναι πάντα χρήσιμο.

3# Κάνε χιούμορ. Το χιούμορ μπορεί να βοηθήσει όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη. Θα σε κάνει να αποσιμπιεστείς, θα χαλαρώσει λίγο το πιεσμένο κλίμα και θα σε βοηθήσει να κάνεις το επόμενο βήμα.

4# Βρες τους σωστούς ανθρώπους. Το έχουμε ξανά πει. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Αν έχεις δίπλα σου τους σωστούς ανθρώπους στα δύσκολα, θα ξεπεράσεις τα εμπόδια πιο εύκολα. Αν δεν έχεις τέτοιους ανθρώπους, φρόντισε να τους βρεις.

5# Λάβε την κριτική θετικά. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου όλοι… έχουν γνώμη για όλα, είναι πιθανό να σου γίνει κριτική. Ειδικά σε μια κακή στιγμή για εσένα. Δες την θετικά. Προσπάθησε να ξεχωρίσεις το χρήσιμο feedback, και να το λάβεις υπόψη. Μην ακούς τις ανούσιες «φωνές».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 11 =