αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να κάνεις πιο συναρπαστική τη ζωή σου

Πέντε τρόποι για να κάνεις πιο συναρπαστική τη ζωή σου

Ήσουν κάποτε πολύ τολμηρός, αλλά τώρα πιάνεις τον εαυτό σου να παίζει πάντα «στα σίγουρα»; Ή ήσουν πάντα εγκρατής τύπος, αλλά τώρα θέλεις να δώσεις νέα φρεσκάδα στη ζωή σου; Όποια κι αν είναι η περίπτωση σου, μπορείς με απλές αλλαγές να κάνεις πιο συναρπαστική την ζωή σου.

Το αμερικανικό aconsciousrethink.com παραθέτει μερικές ιδέες για να κάνεις πιο ενδιαφέρουσα την ζωή σου. Εδώ είναι 5 τέτοιοι τρόποι.

1# Να είσαι ανοιχτός να αποτύχεις, δοκιμάζοντας κάτι νέο. Όταν έμαθες να περπατάς για πρώτη φορά, σίγουρα έπεσες κάτω αρκετές φορές. Το θέμα είναι ότι έπρεπε να τα περάσετε όλη αυτή τη διαδικασία, για να μάθετε πώς να κινείτε το σώμα σας με τον σωστό τρόπο. Και τώρα, περπατάτε, τρέχετε και χορεύετε χωρίς να σκεφτείτε καθόλου αυτές τις κινήσεις. Κάπως έτσι είναι και όλα στην ζωή. Μόλις δοκιμάζεις κάτι νέο, θα συναντήσεις δυσκολίες. Θα έρθεις ίσως αντιμέτωπος με αποτυχίες. Αλλά μόνο αν επιμείνεις θα γίνεις καλύτερος και θα φτάσεις στον στόχο σου.

2# Νιώσε άνετα… με το άβολο. Όταν βγαίνεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου είναι πιθανό να νιώσεις άβολα. Δεν είναι περίεργο. Φρόντισε να είσαι… άνετος με αυτό το συναίσθημα. Για να συνεχίσεις προς τα εμπρός.

3# Πάρε τα θετικά παραδείγματα από άλλους. Έχεις ανθρώπους που θαυμάζεις; Παρατήρησε τους λίγο πιο συγκεκριμένα. Τι σου αρέσει σε αυτούς; Είναι η αίσθηση της ελευθερίας τους; Ότι δεν φοβούνται; Έχουν πραγματικά εκπληκτικό εξοπλισμό; Είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση; Ή είναι ταξιδιώτες low-budget που ταξιδεύουν με σακίδια σε όλο τον κόσμο; Παρατηρήστε πραγματικά αυτούς που αντιλαμβάνεστε ότι είναι περιπετειώδεις και «αντιγράψτε» τις πιο επιτυχημένες και αποτελεσματικές στρατηγικές τους, καθώς και ποιες εμπειρίες και συνήθειες φαίνεται να τους έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Στη συνέχεια, συγκρίνετε το με τη δική σας στάση και προσωπικές πρακτικές, και καθορίστε ποιες αλλαγές θα θέλατε να κάνετε για να μοιάζετε περισσότερο με αυτούς που θαυμάζετε.

4# Start small. Εάν είστε γενικά αγχωτικός τύπος και ανησυχείτε μήπως κάνετε ένα… τεράστιο περιπετειώδες άλμα στο άγνωστο, ξεκινήστε από τα μικρά. Πολλές φορές έχουμε στον μυαλό μας μόνο τον μεγάλο στόχο μας, και νιώθουμε ότι υπάρχει ένα… βουνό μπροστά μας. Ξεκίνα με το πρώτο βήμα. Και κάνε πρόοδο μέχρι τον τελικό στόχο σου.

5# Μάθε να προσαρμόζεσαι- ακόμα και πέρα από το plan b. Είναι πάντα σημαντικό να έχετε ένα σχέδιο «Β» σε οποιαδήποτε κατάσταση. Ομως, θα πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι δεν είστε «κλειδωμένοι» σε αυτό το εφεδρικό σχέδιο, αλλά αντίθετα έχετε την ευελιξία να προσαρμοστείτε εάν παραστεί ανάγκη. Σκεφτείτε: Πότε μια κατάσταση εξελίχθηκε ακριβώς όπως φανταζόσασταν; Πάντα υπάρχουν διαφορετικές μεταβλητές τις οποίες δεν υπολογίζατε. Εάν προσκολληθείτε πολύ σε ένα αρχικό σχέδιο ή ένα plan b, αλλά οι μεταβλητές είναι πέρα από αυτό που είχατε σκεφτεί, είναι πιθανό να αρχίσετε να πανικοβάλλεστε. Φρόντισε λοιπόν να προσαρμόζεσαι και να δοκιμάζεις νέες πρακτικές, ανάλογα με τα δεδομένα που προκύπτουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 5 =