αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να κάνεις κάποιον να σε εμπιστευτεί

Πέντε τρόποι για να κάνεις κάποιον να σε εμπιστευτεί

Εμπιστοσύνη: Δεν μπορείτε να έχετε μια υγιή ανθρώπινη σχέση χωρίς αυτήν. Κι όμως, σχεδόν όλοι μας μπορούμε να θυμηθούμε μία περίπτωση στην ζωή μας, όπου η εμπιστοσύνη μας χάθηκε.

Το ερώτημα: Πώς μπορούμε να χτίσουμε εμπιστοσύνη;

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε μερικούς τρόπους για να χτίσετε την εμπιστοσύνη, σε μια ποικιλία σχέσεων. Ο Carthage Buckley, stress & performance coach, προτείνει τους 5 τρόπους που θα δεις παρακάτω.

1. Τα λόγια σου να εφάπτονται με τις πράξεις σου

Πρέπει να πιστεύουν οι άλλοι αυτό που λέτε. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης απαιτεί όχι μόνο να τηρείτε τις υποσχέσεις που δίνετε, αλλά και να μην δίνετε υποσχέσεις που… δεν μπορείτε να τηρήσετε. Η τήρηση του λόγου σας δείχνει στους άλλους επίσης τι περιμένετε από αυτούς και με τη σειρά τους θα είναι πιο πιθανό να σας φέρονται με σεβασμό, αναπτύσσοντας περαιτέρω εμπιστοσύνη στη όλη διαδικασία.

2. Μάθετε πώς να επικοινωνείτε αποτελεσματικά με τους άλλους

Η κακή επικοινωνία είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι σχέσεις καταρρέουν. Η καλή επικοινωνία περιλαμβάνει να είστε ξεκάθαροι για το τι έχετε ή δεν έχετε δεσμευτεί και τι έχει συμφωνηθεί. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε τρικ για να γίνεις μάστερ της επικοινωνίας, όπως τα παραθέτει ο Jim Rohn.

3. Αφιερώστε χρόνο για να πάρετε αποφάσεις και να σκεφτείτε, αντί να ενεργήσετε πολύ γρήγορα

Αναλάβετε μόνο δεσμεύσεις για τις οποίες συμφωνείτε με χαρά. Να έχετε το θάρρος να πείτε «όχι», ακόμα κι όταν αυτό απογοητεύει κάποιον. Η οργάνωση είναι επίσης απαραίτητο κομμάτι της οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους. Σας δίνει τη δυνατότητα να πάρετε μια σαφή απόφαση για το που θα ξοδέψετε τον χρόνο και την ενέργεια σας.

4. Παραδεχτείτε τα λάθη σας

Όταν προσπαθείς να κρύψεις τα λάθη σου, οι άνθρωποι ξέρουν ότι είσαι ανέντιμος. Με το να είσαι ανοιχτός και ειλικρινής, δείχνεις την ευάλωτη πλευρά σου και αυτό βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους άλλους ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορούν να ταυτιστούν περισσότερο μαζί σου — όλοι κάνουν λάθη άλλωστε. Αν προσποιείσαι ότι δεν κάνεις ποτέ λάθη, θα δυσκολέψεις τους άλλους να σε εμπιστευτούν επειδή θα έχεις δημιουργήσει μια περιττή απόσταση μεταξύ σας. Όταν το μόνο που βλέπει ένα άτομο είναι η «τελειότητα» που προβάλλεις, πιθανότατα δεν θα σε εμπιστευτεί.

5. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι χρειάζεται χρόνος για να κερδίσετε και να χτίσετε εμπιστοσύνη

Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης χρειάζεται καθημερινή δουλειά. Μην κάνετε το λάθος να περιμένετε πάρα πολλά πολύ σύντομα. Για να χτίσετε εμπιστοσύνη, κάντε πρώτα μικρά βήματα και αναλάβετε μικρές δεσμεύσεις και, στη συνέχεια, καθώς αυξάνεται η εμπιστοσύνη, θα νιώσετε πιο άνετα με την ανάληψη και αποδοχή μεγαλύτερων δεσμεύσεων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =