αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα, αν είσαι επιχειρηματίας για πρώτη φορά

Πέντε τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα, αν είσαι επιχειρηματίας για πρώτη φορά

Ναι, όλοι θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα. Οι Financial specialists συνιστούν να εξοικονομείτε λίγα χρήματα κάθε μήνα, αλλά αυτό είναι πιο εύκολο να το πείτε παρά να το κάνετε. Εξάλλου, δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να ζουν οριακά κάθε μήνα.

Ωστόσο, εάν θέλετε να ξεκινήσετε μια εταιρεία, θα πρέπει να ξεφύγετε από αυτόν τον κύκλο και να αρχίσετε να δημιουργείτε ένα μπάτζετ και να αποταμιεύετε. Μερικές φορές, αυτό θα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά πρέπει να γίνει εάν θέλετε να επενδύσετε στο μέλλον σας ως επιχειρηματίας.

Εάν θέλετε να αρχίσετε να διαχειρίζεστε τα χρήματά σας πιο αποτελεσματικά και να προετοιμαστείτε για να γίνετε επιχειρηματίας, ακολουθήστε τις παρακάτω 5 συμβουλές. Με αυτές τις τεχνικές στο «οπλοστάσιό» σας, θα κάνετε μια καλή αρχή και σύντομα θα δείτε χειροπιαστά αποτελέσματα.

Δώσε προτεραιότητα στην οργάνωση

Όταν είστε οργανωμένοι, μπορείτε να παρακολουθείτε κάθε πτυχή των οικονομικών σας. Καταγράψτε όλες τις οικονομικές σας πληροφορίες σε ένα μέρος, ώστε να μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτές και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Όταν καταγράφετε όλες τις οικονομικές σας πληροφορίες, ίσως θελήσετε επίσης να τις οργανώσετε ανά κατηγορία. Για παράδειγμα, όταν καταγράφετε τα τρέχοντα κόστη σας, μπορείτε να τα κατηγοριοποιήσετε σε «επείγοντα» και «μελλοντικά». Έτσι θα διαχειρίζεσαι καλύτερα το μπάτζετ σου και είναι πιο πιθανό να φτάσεις στην επιχειρηματική επιτυχία.

Εξοικονόμησε χρήματα όπου μπορείς

Οι άνθρωποι συχνά… ανατριχιάζουν όταν σκέφτονται να μειώσουν τα έξοδα τους. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί ανώδυνοι τρόποι εξοικονόμησης. Κοιτάξτε τις καθημερινές σας συνήθειες και δείτε αν έχετε κάποιες τάσεις στα έξοδα. Για παράδειγμα, εάν ξοδεύετε 5 $ κάθε μέρα σε καφέ, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μειώσετε το κόστος και να παίρνετε καφέ από έξω κάθε δεύτερη μέρα. Σιγά σιγά, θα συνηθίσετε σε αυτή τη νέα συνήθεια και ο τραπεζικός σας λογαριασμός θα αποκομίσει τα οφέλη. Θυμήσου και τον κανόνα 10-10-10 για να βάλεις πολλά χρήματα στην άκρη.

Αναζητήστε πρόσθετες πληροφορίες

Έχετε ακούσει για το millennialmoney.com ή το Dough Roller; Αυτά είναι μόνο δύο personal finance blogs που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε καλύτερα τα χρήματά σας, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα εκεί έξω. Γίνετε συνδρομητές σε ιστότοπους και ακολουθήστε podcast που προσφέρουν συμβουλές για τη διαχείριση χρημάτων.

Θέστε μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι οι άνθρωποι θέλουν να επιτύχουν τους στόχους τους σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο; Ακόμα και στο κομμάτι της υγείας: «Πως να χάσετε 15 κιλά… σε μία εβδομάδα», θα δείτε να γράφουν πολλά άρθρα. Δυστυχώς, οι δίαιτες «σε χρόνο ρεκόρ» είναι συχνά αναποτελεσματικές και οι τεχνικές διαχείρισης χρημάτων σε στιλ «γίνε πλούσιος γρήγορα» συχνά στερούνται ουσίας. Είναι δύσκολο να αποδεχτείς ότι οι στόχοι σου θα χρειαστούν χρόνο για να επιτευχθούν. Τι να κάνεις: Δημιούργησε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους. Σε κάθε περίπτωση, στοχεύστε να θέσετε στόχους που είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, επιτεύξιμοι, και έχουν ένα χρονοδιάγραμμα. Στην ιδανική περίπτωση, η επίτευξη των βραχυπρόθεσμων στόχων σας θα σας δώσει το θετικό feedback που χρειάζεστε για να συνεχίσετε να προσπαθείτε για τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Βρες έναν μέντορα

Κάποιες φορές, μάλλον θα νιώσεις ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση. Ο οικονομικός προγραμματισμός μπορεί να είναι δύσκολος. Τα καλά νέα: Μπορείτε να αναζητήσετε μέντορες που θα σας βοηθήσουν με τα οικονομικά σας. Ως επιχειρηματίας, μπορείτε να συνεχίσετε να συνεργάζεστε με αυτούς τους ανθρώπους ή να αναζητήσετε ανώτερους χρηματοοικονομικούς συμβούλους που θα σας παρέχουν την καθοδήγηση που χρειάζεστε για να διευθύνετε την επιχείρησή σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τίποτα δεν σε κάνει χαρούμενο πλέον; Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 12 =