αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να διαχειριστείς μια αντιπαράθεση με ένα άλλο άτομο

Πέντε τρόποι για να διαχειριστείς μια αντιπαράθεση με ένα άλλο άτομο

Οι αντιπαραθέσεις με άλλους ανθρώπους είναι παντού γύρω μας. Στην επαγγελματική ή στην προσωπική μας ζωή. Πιθανότατα θέλεις να αποφεύγεις τέτοιες άβολες συζητήσεις. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν; Εδώ είναι 5 τρόποι για να διαχειριστείς μια αντιπαράθεση με κάποιον.

1# Μην χάνεις χρόνο

Όταν αντιμετωπίζετε αντιξοότητες, μεγάλες ή μικρές, είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε γρήγορα τις βαθύτερες αιτίες. Αυτό δεν σημαίνει να αντιδράτε χωρίς σκέψη ή προγραμματισμό, αλλά να είστε έτοιμοι να δώσετε προτεραιότητα σε αυτά τα προβλήματα γρήγορα και να εντοπίσετε την πραγματική πηγή. Αν αδρανήσετε, οι αντιξοότητες μεγαλώνουν, ο φόβος και η αμφιβολία έρχονται στην επιφάνεια και ο έλεγχος της κατάστασης ή των επιλογών μειώνεται. Πάρτε μια ανάσα, δείτε την κατάσταση, σχεδιάστε και αντιμετωπίστε.

2# Μην δρας με βάση το συναίσθημα

Αφιερώστε λίγα λεπτά για να αποδεχτείτε και να επεξεργαστείτε το συναίσθημα που προκύπτει από τις αντιξοότητες, πριν διορθώσετε το πρόβλημα. Το να γράψετε σε μια σελίδα σε ένα ημερολόγιο για λίγα λεπτά, μπορεί να βοηθήσει να μετακινήσετε το συναίσθημα έξω από το σώμα σας. Αυτό επιτρέπει στον κάθε ηγέτη να χειριστεί την αντιπαράθεση με σοφία και ουδετερότητα. Χωρίς φόβο και συναισθηματική πίεση.

3# Αντιμετωπίστε την αντιπαράθεση αυτοπροσώπως

Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα – οποιοδήποτε πρόβλημα – είναι πάντα καλύτερο να ζητάτε από το άτομο να βγείτε για μια βόλτα ή έναν καφέ και να το συζητήσετε. Το να το «εμφιαλώνετε» μέσα σας ο,τι σκέφτεστε και να μην το αντιμετωπίζετε, είναι ο χειρότερος τρόπος δράσης. Και μην προσπαθήσετε ποτέ να το μιλήσετε μέσω email. Εάν είναι πραγματικά σημαντικό ζήτημα, πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτοπροσώπως.

4# Ενσυναίσθηση

Όταν αντιμετωπίζετε αντιξοότητες, είναι σημαντικό να μην προσπαθείτε απλώς να δημιουργήσετε μια λύση όσο το δυνατόν γρηγορότερα και παραβλέποντας τα συναισθήματα ή την άποψη κάποιου άλλου. Αφιερώστε χρόνο για να κατανοήσετε τη δική τους πλευρά της ιστορίας και να δείξετε αυτή την αίσθηση κατανόησης ξεκάθαρα. Στη συνέχεια, συνεργαστείτε για να φτάσετε σε μια κοινή λύση.

5#Προσδιορίστε τους στόχους σας

Πριν μπείτε σε μια «μάχη», βεβαιωθείτε ότι το καταλαβαίνετε τι γίνεται και ότι είστε πλήρως προετοιμασμένοι. Στη συνέχεια, σκεφτείτε τι θέλετε να κερδίσετε. Ποιος είναι ο στόχος σας μετά τον χειρισμό της αναμέτρησης; Εστιάστε στο αποτέλεσμα. Μην αναλωθείτε χτυπώντας την προσωπικότητα ενός ατόμου ή εστιάζοντας σε κάτι που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Εργαστείτε προς τον στόχο σας με θετική στάση, γνωρίζοντας τα όρια του τι μπορεί ή δεν μπορεί να αλλάξει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφίες: Αυτό είναι το μεγαλύτερο Grand Hyatt της Ευρώπης. Δημιουργείται στη Λ. Συγγρού

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =