αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να διαλέξεις την σωστή καριέρα για εσένα

Πέντε τρόποι για να διαλέξεις την σωστή καριέρα για εσένα

Δεν είναι πάντα εύκολο να διαλέξουμε την σωστή επαγγελματική καριέρα. Στις μικρότερες ηλικίες ίσως να μην έχουμε απόλυτα ώριμο μυαλό για να κάνουμε την σωστή επιλογή, ενώ οι «φωνές» που υπάρχουν από γονείς, φίλους και γνωστούς, μάλλον περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Όμως ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες, πάλι δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο. Σκέψου π.χ. στα 35 σου να αποφασίσεις να αλλάξεις καριέρα. Το άγνωστο που ανοίγεται μπροστά δημιουργεί ένα κλίμα ανασφάλειας. Ενώ σίγουρα και εδώ θα βρεθούν κάποιοι που θα προσπαθήσουν να σου αλλάξουν γνώμη. ‘Η μάλλον να σε πείσουν για την δική τους.

Και τελικά, πως μπορείς να διαλέξεις την σωστή καριέρα για εσένα; Ψυχραιμία. Εδώ είναι 5 απλοί τρόποι.

1# Βρες το πεδίο που σε ενδιαφέρει. Αν η δουλειά σου και το πάθος σου δεν συμβαδίζουν αυτή τη στιγμή, ήρθε η ώρα για αλλαγή. Δες ποια είναι τα ενδιαφέροντα σου και εστίασε στο σωστό πεδίο. Στη συνέχεια δες τι δουλειές μπορείς να κάνεις εκεί.

2# Δες τα δυνατά σου σημεία. Μια πιο ασφαλής επιλογή, είναι να βασιστείς σε αυτά που ήδη ξέρεις. Στα skills και τις γνώσεις που έχεις. Και βασιζόμενος σε αυτά να κάνεις το άλμα για την νέα καριέρα σου. Έτσι θα χρειαστείς πολύ λιγότερο χρόνο για προετοιμασία.

3# Δες τα νέα skills που χρειάζεται να μάθεις. Αν παρόλα αυτά θέλεις να μεταβείς σε κάτι εντελώς νέο για εσένα, μπορείς να το κάνεις. Φυσικά θα χρειαστείς πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια. Μην ξεχάσεις να δεις τα skills που χρειάζεται να μάθεις, για να σταθείς στην νέα δουλειά.

4# Ρώτα έναν μέντορα. Είναι πιθανό να έχεις 1-2 άτομα τα οποία εμπειστεύεσαι και μπορούν να σου δώσουν χρήσιμες επαγγελματικές συμβουλές. Εδώ φυσικά είναι μια σωστή στιγμή για να κάνεις μια συζήτηση μαζί τους. Ίσως σε βοηθήσει να προσανατολιστείς.

5# Χαρτιά. Δεν είναι όλα τα επαγγέλματα ανοιχτά. Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να πάρεις κάποιο πτυχίο για να μπορέσεις να κάνεις την δουλειά που θες. Δες πόσο εύκολο είναι να πάρεις το «χαρτί», τι κόστος και πόσος χρόνος χρειάζεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + one =