αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να δημιουργήσεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο μέσα στην ημέρα σου

Πέντε τρόποι για να δημιουργήσεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο μέσα στην ημέρα σου

Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε σε μια πιεσμένη και γρήγορη καθημερινότητα. Αυτή περιλαμβάνει: Δουλειά που… δεν τελειώνει ποτέ, νέα tasks να εμφανίζονται συνεχώς, πολλά meetings, και ευθύνες. Κάπως έτσι ο ελεύθερος χρόνος περιορίζεται δραματικά.

Δεν είναι κακό να συμμετέχεις σε πολλές δραστηριότητες και να είσαι ενεργός επαγγελματικά. Ωστόσο, τα πολυάσχολα προγράμματα μπορούν γρήγορα να ξεφύγουν από τον έλεγχο, ειδικά όταν βάζουμε όλους τους άλλους ως σταθερή προτεραιότητα έναντι του εαυτού μας.

Εδώ είναι λοιπόν 5 τρόποι για να δημιουργήσεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο μέσα στην ημέρα σου. Χρόνο για εσένα.

1# Πάρε στα σοβαρά τον ελεύθερο χρόνο σου. Αρχίστε να αντιμετωπίζετε το «χρόνο παύσης» ως σημαντικό μέρος του προγράμματός σας. Ξεκινήστε να αντιμετωπίζετε τις δραστηριότητές που κάνετε στον ελεύθερο χρονο ως μερικές από τις κύριες υποχρεώσεις σας, αφιερώνοντας χρόνο για αυτές με τον ίδιο τρόπο που θα αφιερώνατε χρόνο για μια μεγάλη συνάντηση ή ένα project για το οποίο πρέπει να δουλέψετε. Αντί να κάνετε μια ώρα «παύσης» το βράδυ της Τετάρτης, γράψτε ότι θα «ενημερωθείτε από τα αγαπημένα σας blogs, με ένα φλιτζάνι καφέ» ή «θα κάνετε ένα αφρόλουτρο». Να είστε συγκεκριμένοι και μετά μείνετε σε αυτό.

2# Ασε στην άκρη τους περισπασμούς. Μην αφήνετε έναν κατακλυσμό… από μηνύματα και ειδοποιήσεις μέσω email να σας ενοχλεί. Όχι μόνο είναι εξαιρετικά ενοχλητικά, αλλά αν τα τσεκάρετε συνεχώς πιθανότατα θα καταλήξετε να βγείτε εκτός πλάνου, καταστρέφοντας έτσι τον ελεύθερο χρόνο σας. Πείτε στους φίλους και την οικογένειά σας ότι το τηλέφωνό σας θα είναι απενεργοποιημένο αν αναμένετε ότι θα ανησυχήσουν και μετά απολαύστε τις στιγμές σας μόνοι σας.

3# Outsource. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος. Φυσικά οι δουλειές πρέπει να τελειώσουν, αλλά μερικές φορές το πρόγραμμα μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο και να καταλήξει να διαρκεί… όλη την ημέρα. Όταν φαίνεται ότι θα είναι έτσι, δείτε αν μπορείτε να μοιράσετε τις δουλειές. Με έναν συνεργάτη ή φίλο. Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, τότε δοκίμασε το outsourcing. Να μισθώσεις κάποιον επαγγελματία για να κάνει τα tasks που θες. Υπάρχουν και πολλές online πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορείς να βρεις τον freelancer που χρειάζεσαι. Στην συνέχεια χαλάρωσε και απόλαυσε τον ελεύθερο χρόνο σου- που θα είναι σίγουρα περισσότερος.

4# Αρχίστε να απολαμβάνετε τις μετακινήσεις σας. Μερικές φορές ο ελεύθερος χρόνος είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθεί. Όταν συμβαίνει αυτό, πρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον… ημιελεύθερο χρόνο σας, όπως κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων σας. Εάν δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε πριν κοιμηθείτε, φέρτε το βιβλίο σας στο τρένο. Ή αν δεν μπορείτε να στριμώξετε σε εκείνο το βραδινό μάθημα που σκέφτεστε να κάνετε, πάρτε το ηχητικό βιβλίο και ακούστε το στο αυτοκίνητο. Σύντομα αυτές οι βαρετές δύο ώρες θα είναι η αγαπημένη σας στιγμή της ημέρας.

5# Μάθε να λες «όχι». Ο Steve Jobs πίστευε ότι τα «όχι» είναι σημαντικά στη ζωή μας. Συνήθιζε να λέει μάλιστα ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι».

Τα «όχι» σου δίνουν το περιθώριο να μην κάνεις πράγματα που δεν θες, ενώ παράλληλα σου ανοίγουν χώρο για να εστιάσεις στα σημαντικά. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μόνο αν πεις κάποια «όχι» θα μπορέσεις να επικεντρωθείς εκεί που πρέπει, θα είσαι αποτελεσματικός και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία. Η αλήθεια είναι όμως ότι πολλές φορές δυσκολευόμαστε να πούμε ένα «όχι». Είτε στην επαγγελματική μας ζωή, είτε ακόμα περισσότερο στον φιλικό κύκλο μας. Tο να πεις «όχι» σε έναν φίλο εξακολουθεί να είναι ένα δύσκολο σενάριο. Ειδικά όταν είστε νευρικοί μήπως καταστρέψετε τη εκάστοτε σχέση. Δες εδώ πως να πεις «όχι» στον οποιοδήποτε (ακόμα και σε έναν καλό φίλο).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + eight =