αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να δείχνεις έξυπνος χωρίς να «προμοτάρεις» την ευφυΐα σου

Πέντε τρόποι για να δείχνεις έξυπνος χωρίς να «προμοτάρεις» την ευφυΐα σου

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν θα σας πουν συνήθως ότι είναι εξαιρετικά έξυπνοι. Θα μάθετε πόσο έξυπνοι είναι πραγματικά από τον τρόπο που ενεργούν.

Βλέπετε, μπορούμε να επιδείξουμε ευφυΐα με διάφορους τρόπους που εκτείνονται πέρα ​​από τη συζήτηση για το IQ κάποιου.

Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, εδώ είναι μερικοί τρόποι για να δείξετε τη νοημοσύνη σας χωρίς να αναφέρετε ρητά πόσο υψηλό είναι το IQ σας…

1) Χρησιμοποιώντας μεταφορές

Οι μεταφορές είναι εξαιρετικές για να δείξετε τη νοημοσύνη και τη δημιουργικότητά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταφορές στην αφήγηση για να περιγράψετε περίπλοκες ιδέες ή συναισθήματα με έναν συναρπαστικό και αξιόλογο τρόπο.

Πώς ακριβώς δείχνουν οι μεταφορές τη νοημοσύνη μας; Δημιουργώντας μια σύνδεση μεταξύ δύο άσχετων εννοιών για να προσθέσουμε βάθος και κατανόηση σε μια συζήτηση, εκφράζουμε τη γλωσσική και γνωστική μας νοημοσύνη.

Πρέπει να κατανοήσετε δύο διαφορετικά πράγματα σε ένα βαθύτερο επίπεδο και στη συνέχεια να εντοπίσετε μια σχέση μεταξύ τους που μπορεί να μην είναι αμέσως εμφανής.

2) Να θυμάστε λεπτομέρειες

Είτε θυμόμαστε την παραγγελία καφέ κάποιου που έκανε πριν από εβδομάδες, είτε είμαστε σε θέση να ανακαλέσουμε μικρές λεπτομέρειες για ένα βιβλίο που διαβάσαμε πριν από πολύ καιρό, το να θυμάστε λεπτομέρειες δείχνει υψηλό επίπεδο προσοχής και μνήμης.

Επιδεικνύει επίσης προσοχή στη λεπτομέρεια, ενεργή ακρόαση, συναισθηματική νοημοσύνη, οργανωτικές δεξιότητες και κριτική σκέψη.

Η ανάμνηση των γεγονότων του παρελθόντος έργου ενός πελάτη με μεγάλη λεπτομέρεια μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα σε μελλοντικές αλληλεπιδράσεις.

3) Αίσθηση του χιούμορ

Αποδεικνύεται ότι αν έχετε μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, είστε και πιο έξυπνοι.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η έρευνα δείχνει ότι το χιούμορ έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα άτομα. Βλέπουμε τους αστείους ανθρώπους σα να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ικανότητα και κοινωνική θέση.

Ως αποτέλεσμα, τα άτομα με ταλέντο στο χιούμορ έχουν μια εξαιρετική ικανότητα να ασκούν επιρροή και να επηρεάζουν τους άλλους.

Το να είσαι αστείος συχνά περιλαμβάνει να βλέπεις τα πράγματα από μια μοναδική οπτική γωνία ή να βρίσκεις απροσδόκητες απαντήσεις ή παρατηρήσεις. Αυτή η δημιουργικότητα είναι μια μορφή νοημοσύνης.

4) Διανοητική περιέργεια

Η νοημοσύνη είναι σέξι. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από το πάθος για ζωή, γνώση και μάθηση.

Όταν επιδεικνύετε διανοητική περιέργεια, επιδεικνύετε μια νοοτροπία που τροφοδοτεί την επιθυμία σας να εξερευνήσετε, να κατανοήσετε και να ασχοληθείτε με τον κόσμο γύρω σας.

5) Καινοτόμος σκέψη

Και τέλος, έχουμε καινοτόμο σκέψη. Επιδεικνύοντας την ικανότητά σας να σκέφτεστε ‘έξω από το κουτί’ και να έχετε δημιουργικές ιδέες, δείχνετε πώς προσεγγίζετε τα προβλήματα από μη συμβατικές οπτικές γωνίες και προτείνετε καινοτόμες λύσεις.

Η παράθεση παραδειγμάτων της δημιουργικότητάς σας και της πρωτοτυπίας σας μπορεί να αναδείξει την ευφυΐα σας. Είναι τόσο απλό.

Το iPhone, για παράδειγμα, μεταμόρφωσε τη βιομηχανία κινητών τηλεφώνων ενσωματώνοντας καινοτόμες λειτουργίες όπως η οθόνη αφής, μια διαισθητική εμπειρία χρήστη και ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Αλλά δεν χρειάζεται να φτάσετε τόσο μακριά όσο να εφεύρετε ένα νέο προϊόν. Απλώς αποκαλύψτε μερικές από τις πρωτότυπες σκέψεις σας ή αναδείξτε την ικανότητά σας να σκέφτεστε με ανεξάρτηση σκέψη και να παράγετε εξαιρετική δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 4 =