αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να γίνεις… πιο τυχερός στη ζωή σου

Πέντε τρόποι για να γίνεις… πιο τυχερός στη ζωή σου

Το ακούμε συχνά και στην Ελλάδα: «Οι άλλοι είναι πιο τυχεροί». Μάλιστα, συχνά αυτή η φράση χρησιμοποιείται για να… δικαιολογήσουμε τις επιτυχίες των άλλων. Την στιγμή που εμείς δεν τα καταφέρνουμε τόσο καλά.

Τελικά πως μπορεί κάποιος να γίνει πιο τυχερός; Η καλή τύχη είναι κάτι που όλοι θέλουμε να έχουμε. Η κακή τύχη είναι κάτι που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε. Το point εδώ είναι ΄΄οτι μπορούμε με μερικές κινήσεις να γίνουμε… πιο τυχεροί. Ναι, συνήθως η τύχη δεν έρχεται από μόνη της ενώ εμείς καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια.

Δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο γούρι πάνω σου. Αλλά μπορείς να κάνεις κάποιες κινήσεις τώρα και στο μέλλον, έτσι ώστε να δημιουργήσεις καλύτερες προϋποθέσεις για την ζωή σου. Εδώ είναι λοιπόν 5 τρόποι λοιπόν για να γίνεις… πιο τυχερός.

1# Να είσαι προνοητικός. Γνωρίζοντας ότι η τύχη είναι συνήθως το αποτέλεσμα μιας δράσης, δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το να είσαι προνοητικός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να είσαι τυχερός. Οι ενεργοί άνθρωποι κάνουν τα πράγματα να συμβούν. Οι παθητικοί άνθρωποι περιμένουν να συμβούν πράγματα. Οι προνοητικοί άνθρωποι κινούνται σε δύο βασικούς άξονες: Εντοπίζουν τις ευκαιρίες όταν έρχονται και δημιουργούν ευκαιρίες μέσα από τη δική τους σκληρή δουλειά. Ομοίως, το να είσαι προνοητικός σημαίνει να εντοπίζεις πιθανά προβλήματα εκ των προτέρων και να κάνεις κάτι για να τα αποτρέψεις, αποφεύγοντας έτσι την κακή τύχη.

2# Αντοχές. Πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες στη ζωή. Αλλά το πώς ανταποκρίνεστε σε αυτές τις δυσκολίες έχει σημασία όταν πρόκειται να προσελκύσετε καλή τύχη. Αν τα παρατήσεις μπροστά σε μια πρόκληση, τότε μάλλον δεν θα δεις την τύχη να έρχεται προς το μέρος σου. Αντίθετα, πρέπει να δείτε τις αντιξοότητες όπως είναι: Ως κάτι προσωρινό. Οποιοδήποτε πλήγμα και αν υποστείς, οποιαδήποτε απώλεια, αποτυχία, οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση, πρέπει να παραμείνεις πειθαρχημένος και συγκεντρωμένος στους μακροπρόθεσμους στόχους σου. Με συνεχή προσπάθεια, είναι πιθανό να δημιουργήσεις πιο ευνοϊκές συνθήκες στη ζωή σου, στο προσεχές μέλλον.

3# Να είσαι αισιόδοξος. Η αισιοδοξία σας βοηθά να δείτε τις ευκαιρίες που έρχονται στο δρόμο σας, ακόμα κι όταν δεν είναι άμεσα εμφανείς. Σας βοηθά να συνδέσετε τις «κουκκίδες» και να αποκαλύψετε τρόπους με τους οποίους το X ή το Y πράγμα μπορει να σας ωφελήσει – τρόπους που δεν θα παρατηρούσατε αν το μυαλό σας είναι βυθισμένο στον αρνητισμό και την απαισιοδοξία. Η αισιοδοξία σας βοηθά να είστε τολμηροί και να πάρετε τα ρίσκα που απαιτούνται για να ευδοκιμήσετε στη ζωή σας και να έχετε την καλή τύχη που αναζητάτε. Χωρίς αυτήν την ελπιδοφόρα προοπτική, όλοι οι κίνδυνοι θα φαίνονται πολύ μεγάλοι και όλες οι πιθανές ανταμοιβές θα φαίνονται ανεπαρκείς. Η αισιοδοξία είναι επίσης βασικό συστατικό της ανθεκτικότητας για την οποία μιλήσαμε πριν.

4# Χτίσε ανθρώπινες σχέσεις. Μόνοι μας πετυχαίνουμε λίγα πράγματα στη ζωή. Τις περισσότερες φορές, οι επιτυχίες μας προέρχονται από τη συνεργασία με άλλους. Είναι πολύ πιο εύκολο να ξεπεράσεις τα εμπόδια και να πετύχεις τους στόχους που θέτεις όταν έχεις ανθρώπους στους οποίους μπορείς να βασιστείς και που μπορούν να βασιστούν σε σένα. Οι δυνατές σχέσεις θα συνεχίσουν να παρέχουν οφέλη και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν θετικά την τύχη σας χρόνο με τον χρόνο.

5# Συνεχής μάθηση. Οι δεξιότητες και οι γνώσεις μπορεί να χρειαστούν χρόνο για να αποκτηθούν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να σου φανούν χρήσιμες και να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα. Μην επαναπαύεστε λοιπόν στις δάφνες σας. Συνεχίστε να αναπτύσσεστε. Είναι το πιο σημαντικό στην καριέρα ή την επιχείρησή σας. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα. ολόκληρες βιομηχανίες μπορούν να ανατραπούν. Και τότε, αυτοί που είναι πιο έτοιμοι και ενημερωμένοι, είναι αυτοί που όχι μόνο θα επιβιώσουν, αλλά ίσως να πάρουν ώθηση προς τα πάνω. Και μην απορρίπτετε αμέσως ιδέες που μπορεί να ακούγονται «τρελές». Να είστε ανοιχτόμυαλοι και να προσπαθείτε να μάθετε περισσότερα για κάτι που βρέθηκε μπροστά σας, πριν αποφασίσετε τι θα κάνετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − two =