αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να βρεις ένα μέντορα (χωρίς να το κάνεις με αδέξιο τρόπο)

Πέντε τρόποι για να βρεις ένα μέντορα (χωρίς να το κάνεις με αδέξιο τρόπο)

Είναι η συμβουλή που ακούμε πολλές φορές. Για να φτάσει ένας νέος άνθρωπος στην επιτυχία στο πεδίο του, είναι χρήσιμο να βρει έναν μέντορα, ο οποίος θα του μεταφέρει τις εμπειρίες του. Ουσιαστικά ο «παλιός» θα συμπορευτεί με τον «νέο», δίνοντας του χρήσιμες συμβουλές και καθοδήγηση.

Η αλήθεια είναι όμως, ότι αρκετοί δεν γνωρίζουν το πως πρέπει να κινηθούν, έτσι ώστε να βρουν τον κατάλληλο μέντορα. Την απάντηση σε αυτό το ζήτημα, προσπαθεί να δώσει το αμερικανικό Purewow.com. Και παραθέτει τους 5 τρόπους για να βρεις τον μέντορα σου, χωρίς μάλιστα να κινηθείς με αδέξιο τρόπο.

1- Εγγραφείτε σε ένα επαγγελματικό Οργανισμό: Ακόμα και με μια απλή αναζήτηση στο Google, θα βρεις Οργανισμούς, θερμοκοιτίδες και δομές, που εστιάζουν σε αυτόν τον σκοπό. Να φέρουν κοντά μέντορες και νέους ανθρώπους. Εκεί γίνονται πολλά meetings, ομιλίες και συζητήσεις που θα σε βοηθήσουν να βρεις τον μέντορα που θες.

2- Μην είσαι πιεστικός: Το ότι συνάντησε έναν πετυχημένο άνθρωπο σε ένα event, δεν σημαίνει ότι… πρέπει να πέσεις πάνω του και να του ζητήσεις αμέσως να γίνει μέντορας του. Άσε τη διαδικασία να εξελιχτεί πιο ομαλά. Ίσως ένα email και μια πρόσκληση για καφέ, θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

3- Επικεντρώσου στον άνθρωπο, όχι στη θέση του: Σίγουρα, το μάτι σου θα πέσει στην επαγγελματική κάρτα κάποιου. Στην ιδιότητα του. Εδώ θέλει προσοχή. Μην προσεγγίσεις κάποιον μόνο για την επαγγελματική του θέση. Πρέπει να βρεις έναν άνθρωπο που να ταιριάζει με εσένα. Και επίσης να έχει τον χρόνο για να σε κοουτσάρει.

4- Μη ξεχνάς του συναδέλφους: Μέντορας δεν μπορεί να γίνει μόνο ένας άγνωστος σε εσένα άνθρωπος. Σκέψου όλους αυτούς με τους οποίους έχεις συνεργαστεί στο παρελθόν, και πιθανόν μπορούν να παίξουν αυτό τον ρόλο τώρα. Τι να κάνει, άραγε, ο πρώτος σου προϊστάμενος;

5- Θυμήσου ότι ένας μέντορας δεν είναι πάντα ο κλώνος σου: Μη ψάχνεις κάποιον που να έχει παρόμοιο τίτλο με εσένα. Να είσαι πιο ανοιχτός, ακόμα και σε ανθρώπους που φαινομενικά δεν ταιριάζουν με αυτό που κάνεις. Μην αποκλύεις κάποιος, επειδή μόνο και μόνο το βιογραφικό του δεν είναι ένα κλώνος του δικού σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + five =