αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να αποφύγεις τις συγκρούσεις με το αφεντικό σου στη δουλειά

Πέντε τρόποι για να αποφύγεις τις συγκρούσεις με το αφεντικό σου στη δουλειά

Το πόσο αγαπάτε ή μισείτε τη δουλειά σας, και το αν είστε καλός ή κακός σε αυτήν, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αφεντικό που έχετε.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιλογή του σωστού αφεντικού είναι πιθανώς εξίσου σημαντική με την επιλογή της σωστής θέσης εργασίας ή καριέρας. Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα αφεντικά καλά ή κακά εξαρτώνται καθαρά από την προσωπικότητά τους. Την ίδια στιγμή όμως, παίζει ρόλο η προσαρμογή ή η συμβατότητα μεταξύ υπαλλήλου-διευθυντή, γι’ αυτό δεν είναι απίθανο δύο εργαζόμενοι να έχουν μάλλον διαφορετικές απόψεις για το ίδιο αφεντικό.

Ευτυχώς, υπάρχει πάντα κάτι που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη σχέση σας με το αφεντικό σας και να αποφύγετε τις συγκρούσεις. Ακολουθούν πέντε χρήσιμες συμβουλές, όπως τις διαβάσαμε στο αμερικανικό Fast ompany.

Μάθε να τους προβλέπεις

Οι Νορβηγοί λένε: «Δεν υπάρχει κακός καιρός, μόνο λάθος επιλογή ρούχων». Εφόσον μπορείτε να προβλέψετε κάτι, στη συνέχεια μπορείτε να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να το αντιμετωπίσετε.

Στο ίδιο πνεύμα, οι περισσότεροι από τους διευθυντές που θα περιγράφαμε ως «κακά αφεντικά» εξακολουθούν να επιδεικνύουν ένα σταθερό μοτίβο συμπεριφορών —συμπεριλαμβανομένων των κακών ή ανεπιθύμητων συνηθειών τους— για τις οποίες μπορείτε να προετοιμαστείτε και να… προλάβετε. Η αντιπάθεια στις κακές ειδήσεις, η υπερβολική αντίδραση σε ορισμένα σχόλια ή τα ερεθίσματα ή η αδυναμία αντιμετώπισης αρνητικού feedbak, είναι παραδείγματα συμπεριφορών που συνήθως έχουν τα εκνευριστικά αφεντικά. Μάθετε να αποκωδικοποιείτε το αφεντικό σας- και τα περισσότερα προβλήματα που σας προκαλεί θα εξαφανιστούν.

Προσάρμοσε τη συμπεριφορά σου

Ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνοι και ενδιαφέροντες νομίζετε ότι είστε, μην υποθέτετε ότι οι άλλοι συμφωνούν μαζί σας. Ανεξάρτητα από το πόσο σπουδαίος πιστεύει το αφεντικό σας ότι είστε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πιστεύει ότι είναι καλύτερος από εσάς. Αν θέλετε να τα πάτε καλά με το αφεντικό σας, δεν υπάρχει πιο άμεσος τρόπος από το να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Αυτό περιλαμβάνει ασήμαντα πράγματα, όπως να ακολουθήσετε τις προτιμήσεις και τις προτάσεις του, ακόμα κι αν σου ζητήσει τις δικές σου. Και ουσιαστικά πράγματα, όπως η διασφάλιση ότι δεν θα κάνετε κάτι που τους ενοχλεί σημαντικά, ή να λέτε πράγματα που σαφώς αντιπαθούν.

Γίνε χρήσιμος

Οι περισσότεροι μάνατζερ θα εκτιμήσουν τους ανθρώπους που τους κάνουν να φαίνονται καλοί. Σκεφτείτε τι προσπαθεί να πετύχει το αφεντικό σας και επικεντρώστε τις προσπάθειές σας στο να το βοηθήσετε να το πετύχει. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πολύ επικεντρωμένοι στον εαυτό τους και τη σταδιοδρομία τους για να επικεντρωθούν στην προώθηση της καριέρας του διευθυντή τους, κάτι που, κατά ειρωνικό τρόπο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουν τη δική τους καριέρα.

Self-coaching

Εξελισσόμαστε. Είναι χρήσιμο να μαθαίνεις νέες καλές συμπεριφορές και να… ξεμαθαίνεις τις κακές. Προσπαθήστε να ελέγχετε ή να μετριάζετε τις αρνητικές πρακτικές που μπορεί να βλάψουν τη φήμη σας. Η βελτίωση της αυτογνωσίας σας, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε πώς σας βλέπουν οι άνθρωποι και τι πιστεύουν για εσάς, είναι το κλειδί για τη βελτίωση του επαγγελματικού σας εαυτού και την αναβάθμιση της φήμης σας.

Οι ίδιοι άνθρωποι που παραπονιούνται για το αφεντικό τους, συχνά δεν γνωρίζουν πώς τους βλέπουν οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του αφεντικού τους, κάτι που τους εμποδίζει να γίνουν καλύτεροι.

Προσπάθησε να μη δουλεύεις για τοξικά αφεντικά

Μερικές φορές δεν υπάρχει λύση για να βελτιώσετε τη σχέση σας με το αφεντικό σας, γιατί το αφεντικό σας είναι όντως το πρόβλημα. Η μόνη λύση είναι να ξεφύγεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Αυτό ισχύει συχνά όταν εργάζεστε για ένα ναρκισσιστικό ή ψυχικά βλαβερό αφεντικό, καθώς αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας συνδέονται με την καταστροφική και παρασιτική ηγεσία.

Αντί να αναπτύξετε ανοσία σε τέτοια παρασιτικά άτομα, είναι πιο υγιές να μετακινηθείτε σε λιγότερο μολυσμένα ή τοξικά περιβάλλοντα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Elon Musk κάνει πάντα αυτή την ερώτηση για να εντοπίσει έναν ψεύτη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =