αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να αντιμετωπίσεις έναν παράλογο άνθρωπο

Πέντε τρόποι για να αντιμετωπίσεις έναν παράλογο άνθρωπο

Όλοι έχει τύχει να έρθουμε σε επαφή με τέτοιους ανθρώπους, είτε στο επαγγελματικό, είτε στο προσωπικό μας περιβάλλον. Μιλάμε για τους παράλογους ανθρώπους. Είναι αυτοί που μπορούν να σε εκνευρίσουν, να σε βγάλουν εκτός εαυτού, και μπορούν εύκολα να ξεκινήσουν μία συζήτηση… που δεν οδηγεί πουθενά. Επίσης είναι χειριστικοί και θα κάνουν τα πάντα για να σε πείσουν να κάνεις πράγματα που σου φαίνονται παράλογα.

Αλλά εδώ είναι το ερώτημα: Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις έναν παράλογο άνθρωπο; Δες 5 τρόπους:

Ψυχραιμία, ψυχραιμία, ψυχραιμία

Όσο λιγότερο αντιδράς σε αυτά που λέει ο άλλος, τόσο καλύτερα θα μπορέσεις να χειριστείς την κατάσταση. Εάν δεις ότι φτάνεις σε σημείο… βρασμού, τότε θα ήταν καλό να απομακρυνθείς έστω για λίγο από την κατάσταση, να πάρεις μερικές βαθιές ανάσες, έτσι ώστε να μπορέσεις να δεις την κατάσταση ξανά ως παρατηρητής και όχι ως εμπλεκόμενος. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε ψυχολογικά τρικ για να παραμένεις ψύχραιμος όταν είσαι νευριασμένος.

Μείνε στα δεδομένα/ γεγονότα

οκίμασε να χρησιμοποιήσεις μόνο αποδεδειγμένα γεγονότα, διότι οι παράλογοι άνθρωποι δεν θα ενδιαφερθούν για την δική σου οπτική ή τα συναισθήματα, παρά μόνο να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο και πρέπει να κάνεις αυτό που εκείνοι θεωρούν σωστό. Με το να προβάλεις μόνο αποδείξεις, μπορείτε τελικά να καταλήξετε σε μια λύση που να είναι ικανοποιητική και για τους δύο.

Εστίαση στην λύση

Δύο πράγματα υπάρχουν σε κάθε επικοινωνία: η σχέση μας με το άτομο που επικοινωνούμε, και το θέμα που συζητάμε. Για να μπορέσετε να βρείτε μία λύση στο θέμα της συζήτησης, προσπάθησε να ξεχωρίσεις το θέμα από το άτομο. Και εστίασε στην λύση, ανεξάρτητα από το άτομο που έχεις μπροστά σου.

Εξοικονόμησε ενέργεια

Εάν είστε συνδεδεμένοι με ένα τοξικό, παράλογο και αγενές άτομο, είναι σημαντικό να μην σπαταλάτε όλη σας την ενέργεια σε αντιπαράθεση. Παρακολουθώντας και ελέγχοντας τα συναισθήματά σας, θα είστε σε θέση να λαμβάνετε έξυπνες αποφάσεις σχετικά με το πότε να πολεμήσετε και πότε να εξοικονομήσετε ενέργεια.

Πρόσεχε μην σε… παρασύρει στα δικά του μονοπάτια

Θυμήσου το animation 1 λεπτού που δείχνει γιατί δεν πρέπει να διαφωνείς με έναν ανόητο. Έτσι έχουν περίπου τα πράγματα και εδώ. Πρέπει να είσαι προσεκτικός στις επαφές σου με ένα παράλογο άτομο. Και να κρατάς αποστάσεις όταν χρειάζεται. Διότι είναι πιθανό να σε παρασύρει στα δικά του παράλογα μονοπάτια.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − nine =