Το έχουμε ξανά πει: Πλέον ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει το δικό του blog/site. Ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού του. Με πολύ λίγα χρήματα. Και σε βάθος χρόνου να έχει έσοδα από αυτό. Ενώ παράλληλα θα μπορεί να δουλεύει από οποιαδήποτε τοποθεσία, με μόνο εργαλείο το laptop και το smartphone του.
Κατά την γνώμη μου βέβαια, το πρώτο ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσεις, δεν είναι το πως θα βγάλεις χρήματα από το blog σου. Το πρώτο ερώτημα είναι το πως θα βρεις αναγνώστες. Αν πιάσεις μια καλή επισκεψιμότητα, τότε πιθανότατα θα μπορέσεις να πας και στο επόμενο level που είναι να βγάλεις χρήματα. Για να πιάσεις μια καλή επισκεψιμότητα σίγουρα χρειάζεται συνέπεια. Σταθερή ροή με νέο περιεχόμενο. Και όχι να ανεβάζεις αναρτήσεις σποραδικά «όποτε έχεις χρόνο».
Αν καταφέρεις να χτίσεις το δικό σου κοινό, στην συνέχεια μπορείς να το αξιοποιήσεις για να βγάλεις χρήματα. Εδώ είναι 5 τρόποι για να έχεις έσοδα:
1# Google Ads
Οι γνωστές διαφημισούλες της Google. Απλά κάνεις την αίτηση σου στην Google, παρέχεις τον χώρο που θες, και κάθε μήνα μπαίνει ένα χρηματικό ποσό στον λογαριασμό σου. Το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με το πόσοι χρήστες κάνουν κλικ πάνω στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο blog σου.
2# Affiliate προγράμματα
Διαφημίσεις που σε πληρώνουν με βάση τις πωλήσεις. Υπάρχουν και ελληνικές εταιρίες που παρέχουν τέτοια προγράμματα. Συνήθως βέβαια τα έσοδα είναι μικρά από αυτό το μοντέλο.
3# Πούλα online προϊόντα ή υπηρεσίες
Μπορείς να πουλάς π.χ. e-books ή online μαθήματα. Έχεις το κοινό, έχεις το προϊόν ή την υπηρεσία, και «συνδέεις» όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
4# Banners για διαφημιζόμενους
Banners σαν αυτά της Google, αλλά χωρίς κάποιον ενδιάμεσο εδώ. Απευθείας συμφωνίες με διαφημιζόμενους. Είναι μια τακτική που μπορεί να σου φέρει καλά έσοδα. Και χωρίς να επηρεάζεται το «καθαρό» περιεχόμενο σου. Αρκεί βέβαια να καταφέρεις να κλείσεις τα deals.
5# Sponsored- πληρωμένο περιεχόμενο
Αυτή είναι μια τακτική που δεν χρησιμοποιούμε στο It’s Possible. Ωστόσο υπάρχει στην αγορά γενικότερα. Και μπορεί να σου φέρει καλά έσοδα. Τα δεδομένα απλά: Μια εταιρία σε πληρώνει για να παράξεις το περιεχόμενο που θέλει, και αυτό να δημοσιευτεί στο blog σου