αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρικ που χρησιμοποιούν οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι για να αποφεύγουν τις άβολες συζητήσεις και δημιουργούν οικειότητα

Πέντε τρικ που χρησιμοποιούν οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι για να αποφεύγουν τις άβολες συζητήσεις και δημιουργούν οικειότητα

Στην παρακάτω λίστα θα δεις μια σειρά από κόλπα που χρησιμοποιούν συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι για να πυροδοτήσουν καλές, άνετες συζητήσεις με σχεδόν οποιονδήποτε. Είναι σαν μια σειρά από τεχνικές κατά… της αδεξιότητας. Είναι τρικ που μπορούν να σου φανούν χρήσιμα σε διάφορες καταστάσεις, είτε στην επαγγελματική είτε στην προσωπική σου ζωή.

Το παν είναι να χρησιμοποιήσουμε τη συναισθηματική νοημοσύνη για να γυρίσουμε τον διακόπτη και να μετατρέψουμε τη νευρικότητα ​​και τον φόβο που νιώθουν πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια άβολων συνομιλιών, σε διασκέδαση, ικανοποίηση ή ακόμη και περηφάνια.

Δημιουργήστε ενδιαφέρον, ζητώντας βοήθεια

Παράδειγμα: “Αναρωτιέμαι αν μπορείς να μου δώσεις κάποια συμβουλή…”. Ο Μπεν Φράνκλιν έγραψε γι’ αυτό πριν από περισσότερα από 200 χρόνια: Οι άνθρωποι θέλουν να είναι χρήσιμοι. Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι το να λες ότι κάποιος μπορεί να βοηθήσει σημαίνει ότι πιστεύεις πως είτε έχει, είτε ξέρει κάτι, που δεν ξέρεις. Αυτό δημιουργεί συμπάθια, ενδιαφέρον στη συζήτηση, ακόμα και μια τόνωση του εγωισμού.

Καλύτερη μνήμη ζητώντας περιγραφές

Πώς βρήκες τη δουλειά σου; Πώς πήρες το σπίτι σου; Πώς έκανες αυτό το τατουάζ στον ώμο σου; Βάλτε ό,τι σας ταιριάζει στην περίπτωση. Όταν το άλλο άτομο είναι πρόθυμο να συζητήσει, υπάρχει σχεδόν πάντα μια ιστορία. Και θα σε κάνει να θυμάσαι περισσότερα πράγματα για κάποιον- άρα να δημιουργείς μια βαθύτερη σχέση.

Δημιούργησε οικειότητα, κάνοντας θετικές συγκρίσεις

Παράδειγμα: “Ξέρεις, μου θυμίζεις…”. Κάνε και μια παύση αμέσως μετά, και άσε τη φαντασία του αλλου ατόμου ελεύθερη για μια στιγμή. Ποιον σου θυμίζει; Έναν σταρ του κινηματογράφου; Εναν αθλητής; Ο θετικός τρόπος για να συμπληρώσετε αυτήν την πρόταση είναι κάτι σαν, «… έναν από τους καλούς μου φίλους από το γυμνάσιο· και οι δύο έχετε την ίδια υπέροχη αίσθηση του χιούμορ».

Δημιούργησε αισιοδοξία, παραδεχώμενος ήπια ελαττώματα σου

Παράδειγμα: “Κάνω αυτό το λάθος συνέχεια …”. Μην προσπαθείς να δείχνεις τέλειος. Παραθέτοντας ένα αλλάτομα, είναι πιθανό ότι το άλλο άτομο θα νιώσει μια ήπια αίσθηση ανακούφισης, επειδή κάνει το ίδιο πράγμα επίσης.

Κάνε μια «σύνδεση»

Παράδειγμα: “Επιτρέψτε μου να σας συστήσω τον Γιώργο, είναι πολύ καλός στο …”. Φυσικά, πρέπει να έχετε ένα άλλο άτομο έτοιμο για να λειτουργήσει αυτό. Αλλά με το να «συνδέεις» ανθρώπους μπορείς να φανείς χρήσιμος, να χτίσεις οικειότητα, και φυσικά οι ίδιοι άνθρωποι ίσως να σου δώσουν αντίστοιχη βοήθεια στο μέλλον.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + eight =