αρχικηVIRALΠέντε τρικ για να ξυπνήσεις γρήγορα, αν δεν κοιμήθηκες καλά το βράδυ

Πέντε τρικ για να ξυπνήσεις γρήγορα, αν δεν κοιμήθηκες καλά το βράδυ

Μόλις ξύπνησες και νιώθεις εξαντλημένος; Ίσως δεν κοιμήθηκες καλά το βράδυ γιατί κάτι σε απασχολούσε ή ξενύχτησες βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά. Τώρα όμως πρέπει να έρθεις αντιμέτωπος με το ξυπνητήρι και με όλα αυτά που έχεις να φέρεις εις πέρας.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι εάν είχες έναν άσχημο ύπνο;

Μην πατήσεις αναβολή

Και ενώ ο ύπνος είναι αρκετά δελεαστικός μην πατήσεις αναβολή στο ξυπνητήρι σου! Είναι καλό να είσαι συνεπής στο χρόνο που ξυπνάς ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Έτσι, διατηρείς τους κιρκαδικούς σου ρυθμούς που επηρεάζουν σημαντικά την ενέργειά σου, τον μεταβολισμό ακόμα και τη δημιουργικότητα.

Η αναβολή για μερικά λεπτά δεν θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, μπορεί μάλιστα να νιώσεις περισσότερο “ζαλισμένος”.

Βγες έξω απ’ το σπίτι

Αν μπορείς να φας πρωινό έξω, θα είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα της ημέρας σου. Κι αν καταφέρεις να πας μια βόλτα, ακόμη καλύτερα! Πρέπει να μάθεις να εκθέτεις τον εαυτό σου στο φυσικό φως, το οποίο μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή σου.

Μην το παρακάνεις με την καφεΐνη

Εάν ο καφές είναι για σένα μια τελετουργία το πρωί, πιες το. Αλλά μην το παρακάνεις. Καλύτερα να έχεις σταματήσει την καφεΐνη στον οργανισμό σου μέχρι το μεσημέρι.

Απόλαυσε έναν υπνάκο 25 λεπτών

Αν απολαύσεις έναν υπνάκο για περίπου μισή ώρα θα σε κάνει να νιώσεις πολύ καλύτερα. Ωστόσο, πρόσεξε μη βυθιστείς σ’ έναν βαθύ ύπνο γιατί τότε θα είναι σαν ν’ αρχίζεις πάλι απ’ το μηδέν και θα νιώσεις εξαιρετικά κουρασμένος.

Τήρησε το πρόγραμμα του ύπνου

Ακόμα κι αν νιώθεις εξαντλημένος και θέλεις να κοιμηθείς απ’ τις 7 το απόγευμα καλύτερα να περιμένεις λιγάκι, προκειμένου να τηρήσεις το τακτικό πρόγραμμα του ύπνου σου.

Επειδή το σώμα σου έχει συνηθίσει να πηγαίνει για ύπνο μια συγκεκριμένη ώρα, αν πας πιο νωρίς θα νιώσεις δεν θα μπορείς να συνέλθεις. Προετοίμασε όμως τον εαυτό σου, σβήνοντας laptop και κινητό!

Πηγή: ipop.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 1 =