αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρικ για να ξεπεράσεις τις αρνητικές σκέψεις που σε κρατούν πίσω

Πέντε τρικ για να ξεπεράσεις τις αρνητικές σκέψεις που σε κρατούν πίσω

Είναι πιθανό να έχεις καταλάβει ότι είσαι μέσα σε μια αρνητική κατάσταση, αλλά να δυσκολεύεσαι να προχωρήσεις. Δεν φαίνεται να διώχνεις τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα που πλανώνται τριγύρω. Ξέρεις ότι θέλεις να τα αφήσεις πίσω, αλλά δεν έχεις ιδέα από πού να ξεκινήσεις ή πώς να το κάνεις αυτό.

Κι όμως μπορείς να ξεφύγεις από αυτό τον φαύλο κύκλο, κάνοντας τις κατάλληλες κινήσεις. Με στόχο να αφήσεις τις ανεπιθύμητες ιδέες και τα αρνητικά συναισθήματα πίσω. Φτάνοντας τελικά εκεί που θέλεις. Έχεις όλη τη δύναμη μέσα σου να κατευθύνεις και να αλλάξεις τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις σου.

Εδώ είναι 5 τρικ που θα σε βοηθήσουν.

1# Δες τα αρνητικά συναισθήματα ευθέως. Αυτό μπορεί να είναι μια άβολη και δυσάρεστη εργασία. Ωστόσο, το πρώτο βήμα για να αφήσετε πίσω τα συναισθήματά σας είναι να αναγνωρίσετε την ύπαρξή τους. Κάντε το αυτό χωρίς να αντιστέκεστε, να επικρίνετε, να φοβάστε, να κρίνετε ή να αισθάνεστε ένοχοι. Και προσπάθησε να δεις από που πηγάζουν οι αρνητικές σκέψεις.

2# Υπάρχουν αληθινά γεγονότα που μπορούν να υποστηρίξουν αυτό που σκέφτομαι ή κάνω υποθέσεις; Σκοπός αυτής της ερώτησης είναι να σας φέρει σε επαφή με την πραγματικότητα. Θα ανακαλύψετε με επιχειρήματα, σε ποιον βαθμό υπερβάλλετε και πόσο αληθινό είναι το σενάριο που έχετε δημιουργήσει, για κάθε μία από τις αρνητικές σκέψεις.

3# Τι θα συμβούλευα κάποιον φίλο αν μου εξέφραζε αυτή την σκέψη; Υπάρχει η τάση να δίνουμε πολύ καλύτερες συμβουλές στους φίλους μας αντί στον ίδιο μας τον εαυτό. Ο λόγος που αυτό συμβαίνει είναι γιατί βλέποντας τα πράγματα από απόσταση, χωρίς συναισθηματισμούς μπορούμε να εντοπίσουμε τις ανισορροπίες, να βρούμε λογικές λύσεις και να κάνουμε ψύχραιμες επιλογές.

4#Χαρούμενες παρέες. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Ακόμα κι αν είστε το πιο θετικά σκεπτόμενο άτομο, η παρέα με ένα… τοξικό άτομο, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης σας προς το χειρότερο. Επιλέξτε τους φίλους σας προσεκτικά. Και αφιερώστε όλο και περισσότερο χρόνο σε άτομα που σκέφτονται θετικά και αισιόδοξα. Θα σου δώσουν ώθηση προς τα εμπρός.

5# Δραστηριότητες αναψυχής. Ασχολίες που σας ευχαριστούν, όπως το να ακούτε μουσική, να διαβάζετε ένα βιβλίο, να βλέπετε μια ταινία ή να κάνετε το χόμπι σας, είναι μερικοί από τους τρόπους που μπορούν να εκτρέψουν το μυαλό σας από τον αρνητικό. Επίσης ένας περίπατος κοντά στη φύση μπορεί να σε βοηθήσει να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις, να χαλαρώσεις και να «καθαρίσεις» το μυαλό σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα κινήσεις για να γίνεις ασταμάτητος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =