αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρικ για να κάνεις μια δυνατή δημόσια ομιλία

Πέντε τρικ για να κάνεις μια δυνατή δημόσια ομιλία

Δεν είναι πάντα εύκολο να κάνουμε μια δημόσια ομιλία. Και μην ξεχνάμε ότι «δεν το ‘χουν» όλοι οι άνθρωποι από την αρχή. Ακόμα και ο διάσημος επενδυτής Warren Buffett όταν ξεκίναγε, ένιωθε εξαιρετικά άβολα στις δημόσιες ομιλίες, όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος. Προσπαθούσε να τις αποφύγει με κάθε τρόπο. Στην συνέχεια όμως δούλεψε, βελτιώθηκε, και έγινε ένας πολύ καλός δημόσιος ομιλητής.

Πως μπορείς να βελτιωθείς σε αυτό το κομμάτι; Παρακάτω θα δεις 5 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν.

Αφήστε την προσωπικότητά σας να βγει προς τα έξω

Να είστε ο εαυτός σας, ο κλισέ τύπος που βλέπουν σε κάθε event. Θα δημιουργήσετε μεγαλύτερη αξιοπιστία αν η προσωπικότητά σας λάμπει και οι ακροατές θα σας εμπιστευτούν, αν μπορούν να σας δουν ως πραγματικό πρόσωπο.

Χρησιμοποιήστε χιούμορ και πείτε ιστορίες

Εισάγετε ένα αστείο στην παρουσίασή σας και σίγουρα θα τραβήξετε την προσοχή του ακροατηρίου σας. Στα ακροατήρια γενικά αρέσει ένα προσωπικό άγγιγμα στην ομιλία. Μια ιστορία μπορεί να το πετύχει αυτό.

Μην διαβάσετε, εκτός αν πρέπει

Ανάγνωση από σενάριο ή διαφάνεια καταστρέφει τη διαπροσωπική σύνδεση. Διατηρώντας την επαφή με το κοινό, διατηρείτε την εστίαση στον εαυτό σας και το μήνυμά σας. Θυμήσου ότι ο Steve Jobs μισούσε το PowerPoint.

Tα πρώτα 30 δευτερόλεπτα έχουν σημασία

Δημιουργήστε το πλαίσιο για την ομιλία σας. Γράψτε το θέμα, γενικό σκοπό, συγκεκριμένο σκοπό, κεντρική ιδέα και κύρια σημεία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσελκύσει την προσοχή του κοινού κατά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα.

Ποιο είναι το ακροατήριο σου;

Πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε το μήνυμά σας, σκεφτείτε σε ποιόν προορίζεται το μήνυμα. Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για τους ακροατές σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την επιλογή των λέξεων, το επίπεδο των πληροφοριών και να οργανώσετε την ομιλία σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 3 =