αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρικ για να γίνεις μάστερ της επικοινωνίας, όπως τα παραθέτει ο Jim Rohn

Πέντε τρικ για να γίνεις μάστερ της επικοινωνίας, όπως τα παραθέτει ο Jim Rohn

Ο Jim Rohn ήταν ήταν Αμερικανός επιχειρηματίας, συγγραφέας και motivational speaker. Πέθανε το 2009, αλλά μέχρι σήμερα είναι γνωστός για τα βιβλία που έχει γράψει και τις ομιλίες που έκανε. Ενώ έχει δώσει και πολλές συμβουλές για το πως μπορεί κάποιος να φτάσει στην επιτυχία και την ευτυχία στη ζωή του.

Μεταξύ άλλων, έχει μιλήσει για την «τέχνη της επικοινωνίας». Σημειώνοντας: «Όταν προσπαθούμε να μεταφέρουμε το μήνυμά μας σε άλλους, είναι σαν να ξεκινάμε με έναν τεράστιο κενό καμβά και μετά αρχίζουμε να ζωγραφίζουμε μια εικόνα- όποια εικόνα επιθυμούμε».

«Oι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι όταν ζωγραφίζουν μια εικόνα, έχουν στη διάθεσή τους μόνο μερικά βασικά πινέλα. Αλλά ο καλός καλλιτέχνης γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία για να δημιουργήσει το αριστούργημά του, και χρησιμοποιεί το καθένα προς όφελός του» υπογραμμίζει.

Εδώ είναι λοιπόν 5 τρικ για να γίνεις μάστερ της επικοινωνίας, όπως τα έχει παραθέσει ο Jim Rohn.

1# To συναίσθημα. Τα συναισθήματα που επικοινωνείτε ενώ μιλάτε είναι ζωτικής σημασίας. Τα συναισθήματα μπορούν να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας. Για παράδειγμα, το να δείχνετε θυμό μπορεί να σημαίνει ότι είστε πολύ σοβαροί για κάτι (αρκεί να μην θυμώνετε συχνά). Το να επιτρέπετε στον εαυτό σας να κλάψει μπορεί να δείξει μια πλευρά του εαυτού σας στους άλλους που δηλώνει ότι είστε ένα άτομο με πάθος που, ενώ είστε σκληρός και επιθυμείτε την επιτυχία, έχετε επίσης μια τρυφερή πλευρά. Αν επιτρέψετε στον εαυτό σας να γελάσει, θα δείξει ότι έχετε μια διασκεδαστική πλευρά και δεν παίρνετε τον εαυτό σας πολύ στα σοβαρά. Το συναίσθημα, αν ελέγχεται, είναι ένας ισχυρός μοχλός επικοινωνίας.

2# Μιλάς καθαρά; Είναι σημαντικό να μιλάτε καθαρά για να σας καταλάβουν οι άλλοι άνθρωποι. Είναι ένα «κλειδί» για αποτελεσματική επικοινωνία που συχνά παραβλέπεται. Είναι επιτακτική ανάγκη να προφέρουμε κάθαρα τα λόγια μας, ώστε οι άνθρωποι να μας καταλάβουν. Η σαφής εκφώνηση δίνει ένα boost στην επικοινωνία μας. Δουλέψτε στο να προφέρετε καθαρά τα λόγια σας. Το «κλειδί» είναι να το κάνετε σωστά— μιλώντας με τρόπο που δεν μπερδεύονται τα λόγια σας, αλλά όχι καταβάλλοντας υπερβολική προσπάθεια που να ακούγεστε αφύσικο.

3# Τα χέρια σου. Κρατώντας τα χέρια σας κολλημένα στο σώμα σας, θα σας κάνει να φαίνεστε σαν να είστε άκαμπτοι, αμυντικοί ή σα να νιώθετε άβολα. Αντίθετα, κουνήστε τα χέρια σας πιο ελεύθερα, για να επικοινωνήσετε αυτό που θέλετε. Ωστόσο, μην γίνετε πολύ εκδηλωτικός σε σημείο που οι άνθρωποι να αναρωτιούνται που θα πάνε τα χέρια σας στη συνέχεια. Ένας τρόπος για να δείτε τι κάνετε με την γλώσσα του σώματος σας είναι να βιντεοσκοπήσετε τον εαυτό σας καθώς μιλάει. Προσέξτε τι κάνετε με τα χέρια σας.

4# Τα μάτια σου. Τα μάτια μπορούν να είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο στην επικοινωνία. Ξέρεις το παλιό ρητό, «τα μάτια είναι το παράθυρο στην ψυχή σου»; Είναι αλήθεια. Σκεφτείτε τι επικοινωνεί μια μητέρα στο νεογέννητο όταν το κοιτάζει στα μάτια ή τι λέει ένα ζευγάρι χωρίς να μιλά, όταν κοιτάζει ο ένας τον άλλο στα μάτια. Τα μάτια… μιλούν πολύ. Έχετε μιλήσει με κάποιον που κοιτάζει συνεχώς γύρω του; Τι επικοινωνεί αυτό; Έλλειψη ενδιαφέροντος για αυτά που έχετε να πείτε. Όταν μιλάτε σε κάποιον, κοιτάξτε τον. Δώστε του την προσοχή σας με τα μάτια σας. Ακούστε… τον με τα μάτια σας.

5# Σωστή επιλογή λέξεων. Έχει ειπωθεί ότι οι άνθρωποι σας κρίνουν από τις λέξεις που χρησιμοποιείτε, και αυτό είναι αλήθεια. Επιλέξτε τα λόγια σας με σύνεση. Οι λέξεις έχουν δύναμη. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε λέξεις που θα κάνουν το άλλο άτομο να σκέφτεται άσχημα για εσάς. Φυσικά αποφύγετε τις προβολές. Χρησιμοποιήστε λέξεις που μεταδίδουν θετικές αξίες. Χρησιμοποιήστε αισιόδοξες λέξεις, λόγια δύναμης. Βεβαιωθείτε ότι είναι κατανοητά. Χρησιμοποιήστε λέξεις που είναι χρωματισμένες και πλούσιες σε νόημα, αρκεί να είναι κατανοητές για τον ακροατή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =