αρχικηVIRALΠέντε τοποθεσίες στην Αθήνα από τις οποίες μπορείς να δεις καθαρά τα άστρα

Πέντε τοποθεσίες στην Αθήνα από τις οποίες μπορείς να δεις καθαρά τα άστρα

Αν είσαι από αυτούς που τους αρέσει να κοιτούν τα άστρα, τότε υπάρχουν… άπειρες παρατηρήσεις που μπορείς να κάνεις στον ουρανό. Και χωρίς να έχεις απαραίτητα κάποιον «εξωπραγματικό» εξοπλισμό.

Αλλά κάπου εκεί υπάρχει και ένα πρακτικό πρόβλημα: Αν μένεις σε μεγάλες πόλεις σαν την Αθήνα, όπου ο φωτισμός είναι έντονος, είναι δύσκολο να δεις καθαρά τα άστρα ή άλλα φαινόμενα που συμβαίνουν στον ουρανό. Πρέπει να κινηθείς σωστά. Παρακάτω λοιπόν θα δεις 5 τοποθεσίες στην πρωτεύουσα από τις οποίες μπορείς να δεις καθαρότερα τα άστρα.

Λόφος του Φιλοπάππου: Δεν βρίσκονται τυχαία εδώ οι κεντρικές εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο χαμηλός φωτισμός στα πλακόστρωτα μονοπάτια του Φιλοπάππου εξασφαλίζει υπέροχη θέα στον έναστρο ουρανό.

Στο «κάτω» κομμάτι της Ερμού: Μια από τις πιο ρομαντικές βόλτες στην Αθήνα είναι το πεζοδρομημένο κομμάτι της Ερμού που ξεκινά μπροστά από τον Σταθμό του Θησείου και καταλήγει στην Πειραιώς περνώντας δίπλα από κουκλίστικα νεοκλασικά, όπως εκείνο του Συλλόγου Αρχαιολόγων, και από τον ατμοσφαιρικό αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, φωτίζεται ελάχιστα τα βράδια, αφήνοντας τα αστέρια να φανούν.

Στο Αστεροσκοπείο: Διαθέτει και κέντρο επισκεπτών. Εκεί μπορείς να δεις τα άστρα μέσα από ένα εκ των παλιότερων τηλεσκοπίων της Ευρώπης. Είναι επισκέψιμο συγκεκριμένες ημερομηνίες

Στις παραλίες: Ναι έχουμε αρκετές στα νότια προάστια. Χαμηλότερος φωτισμός και ησυχία την νύχτα. Ψάξε την ιδανική για εσένα, ανάλογα και με το που μένεις.

Στον Λυκαβηττό: Δεν θα δείτε πολλά αστέρια από τα πεζούλια που έχετε συνηθίσει να κάθεστε για να χαζεύετε τα φώτα της Αθήνας. Η φωτορύπανση που δημιουργούν θολώνει τον νυχτερινό ουρανό, με αποτέλεσμα να μην φαίνονται παρά ελάχιστα από αυτήν την πλευρά. Θα χρειαστεί να απομακρυνθείτε λίγο από εδώ, και να περιπλανηθείτε στην πίσω πλευρά του λόφου, εκεί που ξεκινούν τα χωμάτινα μονοπάτια και τα σκαλάκια που ανηφορίζουν προς τον Άη Γιώργη.

Δεν θες να χάνεις κανένα άρθρο; Ακολούθησε το It’s Possible στο Facebook εδώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + eight =