αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τοξικές φράσεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι… που κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους

Πέντε τοξικές φράσεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι… που κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους

Όλοι είμαστε εγγενώς εγωκεντρικοί σε κάποιο βαθμό. Η πραγματική πρόκληση είναι να επιτύχετε μια ισορροπία.

«Ως ερευνητής ψυχολογίας στο χώρο εργασίας, έχω περάσει περισσότερα από 30 χρόνια βοηθώντας τις εταιρείες να διαχειριστούν τους υπερβολικά εγωκεντρικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα αυτούς των οποίων η συμπεριφορά μπορεί να είναι επιβλαβής για τους συμπαίκτες τους» λέει στο CNBC o Stefan Falk.

Ακολουθούν πέντε τοξικές φράσεις που χρησιμοποιούν πάντα τα πολύ εγωκεντρικά άτομα – και πώς να τα αντιμετωπίσετε:

1. «Αυτό το feedback είναι προσβλητικό»

Τέτοια άτομα ερμηνεύουν οποιαδήποτε εποικοδομητική ανατροφοδότηση ως… προσωπική επίθεση. Αρνούνται να δεχτούν την κοινή αλήθεια ότι υπάρχει πάντα χώρος για ανάπτυξη.

Πιστεύουν ότι δεν κάνουν κανένα λάθος, γεγονός που τους κάνει υπερευαίσθητους σε οποιαδήποτε πρόταση για να βελτιώσουν την δουλειά τους ή οτιδήποτε άλλο.

2. «Οι ιδέες μου είναι πολύτιμες και αξίζουν πάντα σοβαρή εξέταση»

Ανεξάρτητα από το πόσο μέτριοι είναι στην πραγματικότητα, οι εγωκεντρικοί τείνουν να υποθέτουν ότι προσφέρουν πάντα εξαιρετική αξία στους άλλους. Αγνοούν την αλήθεια ότι οι περισσότερες ιδέες, απόψεις και προτάσεις μας φέρουν ελαττώματα, ανεξάρτητα από την προσπάθεια που επενδύουμε σε αυτές.

3. «Η επιτυχία τους έρχεται σε βάρος της δικής μου»

Ένα πολύ εγωιστικό άτομο τείνει να είναι λιγότερο επιτυχημένο από κάποιον που διοχετεύει τις εγωκεντρικές του τάσεις για να βοηθήσει τους άλλους. Δεδομένου ότι δυσκολεύονται να δουν την αξία της υποστήριξης των γύρω τους, πιστεύουν ότι οι νίκες των άλλων είναι άδικες και είναι αποτέλεσμα ειδικής μεταχείρισης.

4. «Γιατί προσπαθείς πάντα να με ελέγχεις;»

Επίσης αντιπαθούν έντονα τα αφεντικά που δίνουν οδηγίες ή θέτουν σαφείς προσδοκίες. Για αυτούς, οι οδηγίες ενός διευθυντή είναι, στην καλύτερη περίπτωση, απλώς προτάσεις ή στη χειρότερη, μια προσπάθεια κακομεταχείρισης τους.

5. «Είσαι ασεβής επειδή δεν συμφωνείς μαζί μου»

Οι εγωκεντρικοί τύποι περιμένουν πάντα αναγνώριση για την εμπειρία και τις οπτικές τους- και δείχνουν ελάχιστο ενδιαφέρον να μάθουν από τους άλλους.

Έτσι, όταν κάποιος προσφέρει μια διαφορετική οπτική ή άποψη, δεν το βλέπουν ως ευκαιρία να μάθουν, αλλά ως ένδειξη αγένειας.

Και μετά;

Αν δείτε τέτοιες συμπεριφορές στο γραφείο ή αλλού, βάλτε τα όρια σας. Κάντε ερωτήσεις όπως: «Θα μπορούσες να διευκρινίσεις πώς αυτή η συμπεριφορά ωφελεί την εταιρεία;» ή «Πιστεύεις ειλικρινά ότι αυτή η συμπεριφορά εξυπηρετεί τα δικά σου συμφέροντα;». Τουλάχιστον, μπορείτε να καταστήσετε σαφές ότι η συμπεριφορά τους δεν είναι αποδεκτή από εσάς και είναι επιβλαβής για τη σχέση εργασίας σας.

Και αν το πρόβλημα δεν λύνεται, ίσως πρέπει να κρατήσετε κάποιες αποστάσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 14 =