αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τεχνικές επικοινωνίας για να «συνδεθείς» με ένα άλλο άτομο

Πέντε τεχνικές επικοινωνίας για να «συνδεθείς» με ένα άλλο άτομο

Δεν θα ήταν εκπληκτικό αν μπορούσατε να «συνδεθείτε» αμέσως με οποιονδήποτε θέλετε; Φανταστείτε πόσο θα βελτιωνόταν η ζωή σας. Δεν θα είχατε κανένα πρόβλημα να ζητήσετε αύξηση από το αφεντικό σας. Θα κλείνατε αμέσως ένα πρώτο ραντεβού με αυτόν/η που σας ενδιαφέρει. Τα οικογενειακά προβλήματα θα λύνονταν πιο εύκολα. Θα είχες μια… υπερδύναμη!

Οκ ίσως υπερβάλουμε λίγο. Αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο πρέπει να βελτιώσουμε τις τεχνικές επικοινωνίας μας.

Εδώ είναι 5 τεχνικές επικοινωνίας για να «συνδεθείς» με ένα άλλο άτομο.

1# Να μη φαίνεσαι απειλητικός

Οι άνθρωποι είναι βιολογικά προγραμματισμένοι να είναι επιφυλακτικοί με τους αγνώστους. Ως εκ τούτου, προσέχουμε πάντα για να δούμε σημάδια που δείχνουν ότι το άτομο δεν είναι απειλητικό. Πριν καν ανοίξετε το στόμα σας ή προτού συστηθείτε, χαμηλώστε το πηγούνι σας (τα ψηλά πηγούνια υποδηλώνουν επιθετικότητα), γείρετε το κεφάλι σας και χαμογελάστε και σταθείτε ή καθίστε με το σώμα σας ελαφρώς υπό γωνία.

2# Οπτική επαφή

Είναι σημαντικό να διατηρείτε οπτική επαφή για να «συνδεθείτε» με τους ανθρώπους. Προσπαθείτε να κοιτάτε ένα άτομο για μερικά δευτερόλεπτα σε κάθε πρόταση που λέει. Είναι πιο εύκολο και θεωρείται επίσης λιγότερο απειλητικό από το να κοιτάζεις επίμονα για αρκετή ώρα.

3# Πείτε το όνομα του άλλου

Όταν συναντάτε ένα νέο άτομο, μάθετε το όνομά του και επαναλάβετε το σε όλη τη διάρκεια της συνομιλίας. Κάνοντας αυτό, δημιουργείτε αμέσως έναν προσωπικό δεσμό. Ακόμα κι αν δεν έχετε την ευκαιρία να πείτε το όνομά τους κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, θυμηθείτε να το χρησιμοποιήσετε καθώς τους αποχαιρετάτε.

4# Αφησε τον να πει την ιστορία του

Οι συζητήσεις είναι σαν τις συναλλαγές. Ο ένας λέει το κομμάτι του και ο άλλος περιμένει… τη σειρά του. Πολύ συχνά, ωστόσο, το άτομο που περιμένει δεν ακούει αλλά σχηματίζει την ιστορία του στο μυαλό του, η οποία ελπίζει ότι θα είναι καλύτερη και πιο ενδιαφέρουσα. Αναστείλετε τον εγωισμό σας και αφήστε το άτομο να πει την ιστορία του χωρίς να έχετε ως στόχο… να πείτε μια καλύτερη.

5# Να έχεις περιέργεια

Οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν μοναδικοί και ξεχωριστοί. Γιατί πιστεύεις ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι δημοσιεύουν selfies για likes στα social media; Σε όλους μας αρέσει να μιλάμε για τον εαυτό μας. Δώστε σε κάποιον τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά κάντε ερωτήσεις για τις οποίες πραγματικά θέλετε τις απαντήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =