αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τακτικές χειραγώγησης που χρησιμοποιούν οι ναρκισσιστές για να «μπουν» μέσα στο κεφάλι σου

Πέντε τακτικές χειραγώγησης που χρησιμοποιούν οι ναρκισσιστές για να «μπουν» μέσα στο κεφάλι σου

Οι ναρκισσιστές είναι από τους πιο χειριστικούς ανθρώπους σε αυτόν τον πλανήτη και όσο περισσότερο τους δίνετε την προσοχή σας τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Αυτού του είδους οι άνθρωποι δεν νοιάζονται για τα συναισθήματά σας και θα κάνουν ό,τι πιστεύουν ότι χρειάζεται για να πάρουν αυτό που θέλουν από εσάς.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις πιο κοινές τακτικές χειραγώγησης που χρησιμοποιούν αυτού του είδους οι άνθρωποι, έτσι όπως τις παραθέτει το αμερικανικό Awareness Act. Εάν κάποιο άτομο σας κάνει αυτά τα πράγματα, θα μπορούσε να είναι νάρκισσος, αλλά είτε είναι είτε όχι, σίγουρα είναι ένα τοξικό άτομο. Και δεν αξίζει να περνάς χρόνο μαζί του. Το αντίθετο: Μάλλον έχει έρθει η ώρα να κρατήσεις τις αποστάσεις σου.

1. Υποβαθμίζουν τα συναισθήματά σου και σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα που αναστατώνεσαι. Αντί να σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα, πάντα σε κάνουν να νιώθεις χειρότερα. Λένε ότι αντιδράς υπερβολικά και προσπαθούν να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα για τα συναισθήματα σου. Αν δεν εκφράζεις τα ίδια συναισθήματα με αυτούς, προσπαθούν να σε χειραγωγήσουν.

2. Δεν τους κάνεις τη χάρη; Δεν σου μιλάνε. Όταν αρνείσαι να κάνεις κάτι που θέλουν να κάνεις, αρνούνται να σου μιλήσουν. Σε αγνοούν για όσο καιρό χρειάζονται μέχρι να υποχωρήσεις. Είναι ένας μοχλός πίεσης που έχουν. Αυτό είναι εξαιρετικά τοξικό και κανένας δεν πρέπει να το ανέχεται.

3. Σου ρίχνουν ευθύνες για πράγματα που δεν ελέγχεις. Οι ναρκισσιστές λατρεύουν να παίζουν το παιχνίδι… ευθυνών. Κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σου «φορτώσουν» ευθύνες για πράγματα που κυριολεκτικά δεν έχεις καμία ευθύνη. Ποτέ δεν δέχονται ότι είναι άδικοι. Στο τέλος τις ημέρες θέλουν να έχουν ρίξει όσα περισσότερες ευθύνες μπορούν σε άλλους.

4. Ψέμματα σε πρώτο πλάνο. Αυτού του είδους οι άνθρωποι δεν είναι ειλικρινείς τις περισσότερες φορές. Κάνουν ό,τι μπορούν για να κερδίσουν το πάνω χέρι και αυτό σημαίνει ότι λένε πολλά ψέματα. Με αυτούς τους τύπους, ποτέ δεν ξέρεις τι να πιστέψεις.

5. Δεν σου δίνουν χρόνο να σκεφτείς τα πράγματα και είναι πάντα σε στιλ «ή θα το κάνουμε με τον τρόπο μου ή καθόλου». Κάθε φορά που οι ναρκισσιστές έρχονται σε εσάς για κάτι, δεν σας δίνουν χρόνο να το σκεφτείτε. Σε βάζουν αμέσως στη «δουλειά» που πρέπει να κάνεις, ώστε να είναι πιο πιθανό να υποκύψεις. Όταν τους λες όχι, κάνουν τα πάντα για να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα. Και φυσικά δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τη δική σου γνώμη ή οποιαδήποτε πρόταση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως μία βόλτα 5 λεπτών έξω μπορεί να σε boostάρει

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 15 =