αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τακτικές για να μείνεις συγκεντρωμένος μέσα σε μια δύσκολη εργάσιμη εβδομάδα

Πέντε τακτικές για να μείνεις συγκεντρωμένος μέσα σε μια δύσκολη εργάσιμη εβδομάδα

Σίγουρα έχεις βρεθεί σε μια τέτοια εβδομάδα. Όπου οι ώρες εργασίας είναι πάρα πολλές και η πίεση συνεχής. Από ένα σημείο και μετά, κάθε task μοιάζει να χρειάζεται… μια αιωνιότητα για να ολοκληρωθεί. Και το μυαλό σου ξεφεύγει. Ωστόσο, η διατήρηση της συγκέντρωσης είναι ένα βασικό στοιχείο, για να γίνει η δουλειά σωστά.

Το ερώτημα εδώ είναι το εξής: Πως μπορείς να κρατήσεις την συγκέντρωση σου, όταν έχεις ήδη επιβαρυνθεί με μεγάλο όγκο δουλειάς; Το γνωστό career site Glassdoor.com παρουσιάζει 5 τακτικές που μπορείς να ακολουθήσεις. Δες τες παρακάτω.

1# Κάνε συχνά διαλείμματα. Πολλές φορές παρασυρόμαστε (ή οι εταιρίες μας αναγκάζουν) και δουλεύουμε πολλές ώρες σερί. Κάνε διαλείμματα. Ακόμα και 5λεπτα. Έτσι θα «καθαρίσει» το μυαλό σου και θα μπορείς να δουλέψεις καλύτερα.

2# Ύπνος. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο έχουν σταθεί πολλοί διάσημοι επιχειρηματίες. Καταρχήν είναι σημαντικό να κοιμάσαι για τουλάχιστον 7-8 ώρες το βράδυ. Επίσης, μην διστάζεις να παίρνεις σύντομους ύπνους και μέσα στην ημέρα, όταν βρίσκεις χρόνο.

3# Υγεία. Μέσα σε μια δύσκολη εβδομάδα, είναι πιθανό να αποκτήσεις μη υγιεινό τρόπο ζωής. Φρόντισε να τρως σωστά και να αθλείσαι. Και κάτι ακόμα: ο καφές και τα ενεργειακά ποτά, μπορούν να σου δώσουν μόνο προσωρινή ώθηση. Μη βασίζεσαι σε αυτά.

4# Περιόρισε τους αντιπερισπασμούς. Στην εποχή μας οι καθημερινοί αντιπερισπασμοί είναι πολλοί. Από τα τηλέφωνα, μέχρι τις ειδοποιήσεις στα social media και τα emails. Μην τα τσεκάρεις ενώ εργάζεσαι. Μια ακόμα καλή τακτική, είναι να καθορίζεις εξ αρχής συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα, κατά τις οποίες θα ασχοληθείς με αυτά.

5# Βάλε προτεραιότητες. Φτιάξε μια λίστα με τα tasks που έχεις να εκπληρώσεις. Βάλε πρώτα τα σημαντικά. Έτσι θα εστιάσεις πρώτα στις δουλειές που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή. Και θα τις ολοκληρώσεις με επιτυχία. Άσε που όσο προχωρά η ημέρα και η εργάσιμη εβδομάδα, το μυαλό σου πιθανόν δεν θα είναι τόσο «καθαρό».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 11 =