αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «συντομεύσεις» για να δουλεύεις εξυπνότερα και όχι περισσότερο

Πέντε «συντομεύσεις» για να δουλεύεις εξυπνότερα και όχι περισσότερο

Σίγουρα το έχεις ακούσει: «Μπορείς να πετύχεις τα πάντα αν δουλέψεις σκληρά». Μπορείς να κάνεις την επιχείρηση σου πετυχημένη, να κερδίσεις μια προαγωγή ή να γίνεις μάστερ σε κάθε δεξιότητα.

Όμως η σκληρή δουλειά δεν αρκεί πάντα. Δεν μπορείς να φουσκώσεις ένα λάστιχο αυτοκινήτου όσο δυνατά και αν φυσήξεις. Ούτε μπορείς να κουρέψεις αποτελεσματικά το γκαζόν με ένα ψαλίδι οικιακής χρήσης. Χρειάζεσαι τα σωστά εργαλεία, τις σωστές στρατηγικές, για τις σωστές εργασίες. Πρέπει να εργαστείς πιο έξυπνα και όχι πιο σκληρά.

Αλλά πως μπορεί να γίνει αυτό; Το It’s Possible έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή θα δεις 5 «συντομεύσεις» που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Έτσι ώστε να είσαι παραγωγικός, χωρίς να ξοδεύεις άσκοπα ενέργεια και χρόνο.

1# Κάνε διάλειμμα. Το να αφήσεις στη μέση μια δύσκολη εργασία, μπορεί να φαίνεται ως μια λάθος κίνηση. Κι όμως, τα διαλείμματα μπορούν να σε κάνουν πιο παραγωγικό. Η απομάκρυνσή σας από το εργασιακό περιβάλλον μειώνει αμέσως το άγχος και δίνει στον εγκέφαλό σας την ευκαιρία να «καλύψει τη διαφορά». Εάν εργάζεστε πάνω σε ένα δύσκολο πρόβλημα, το υποσυνείδητο σας θα συνεχίσει να το επεξεργάζεται ακόμη και όταν προσπαθείτε να χαλαρώσετε – για αυτό μερικές φορές οι λύσεις μπαίνουν μαγικά στο μυαλό σας όταν δεν σκέφτεστε για το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, μετά από ένα διάλειμμα θα επιστρέψεις πιο φρέσκος και πιο συγκεντρωμένος στη δουλειά. Και θα είσαι πιο παραγωγικός.

2# Μείωσε τους περισπασμούς. Το έχουμε πει και σε προηγούμενα άρθρα. Ζούμε στην εποχή… των περισπασμών. Μερικές φορές δεν το καταλαβαίνουμε καν. Δουλεύουμε ενώ έχουμε ανοιχτό το Facebook στην διπλανή καρτέλα. ‘Η τσεκάρουμε τα emails μας όλη την ημέρα. Ακόμα και 20 δευτερόλεπτα να ξοδέψεις σε κάτι άλλο πέρα από την δουλειά που κάνεις εκείνη την στιγμή, μπορεί να χαλάσει την συγκέντρωση σου. Μια καλή λύση σε όλα αυτά, είναι να ορίσεις από πριν συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια μέσα στα οποία π.χ. θα ελέγχεις τα emails σου ή θα κάνεις άλλα πράγματα πέρα από την βασική δουλειά της ημέρας.

3# Βάλε στην άκρη αυτά που έχουν χαμηλή προτεραιότητα. Μας συμβαίνει σχεδόν κάθε ημέρα. Μέσα στο χαοτικό πρόγραμμα μας, βάζουμε εργασίες χαμηλής προτεραιότητας, και κάπως έτσι μεγαλώνει η to-do λίστα μας ενώ παράλληλα αποσπάται η προσοχή μας από αυτά που έχουν πραγματική σημασία. Αγνόησε τα tasks που έχουν χαμηλότερη αξία στην δεδομένη στιγμή. Αν πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν, προγραμμάτισε τα για αργότερα. Αφού πρώτα έχεις ολοκληρώσει τις δουλειές που θες.

4# Δούλεψε μέσα σε χρονικά blocks. Πολύ χρήσιμο ειδικά όταν έχεις μπροστά σου μια μεγάλη εργασία. Αντί να σκέφτεσαι ότι πρέπει να ολοκληρώσεις όλη την δουλειά… με μία προσπάθεια, σπάσε το έργο σε μικρότερα κομμάτια. Και δούλεψε μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια. Αναγκάζοντας τον εαυτό σας να ολοκληρώσει ολόκληρο το έργο ή μια περίπλοκη εργασία, θα σας αγχώσει και θα σας κάνει λιγότερο παραγωγικούς. Αντ’ αυτού, αφήστε τον εαυτό σας να εργαστεί σε μικρότερες «εκρήξεις» για να διατηρήσετε το μυαλό σας φρέσκο ​​και να μειώσετε το άγχος σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εργαστείτε στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας.

5# Multitasking (αλλά όχι με τον παραδοσιακό τρόπο). Σίγουρα μέσα στην ημέρα σου έχεις χρονικά «κενά». Μπορείς να τα γεμίσεις κάνοντας κάτι ωφέλιμο. Στο μεσημεριανό σου διάλειμμα, παρακολούθησε ένα tutorial video ή έλεγξε για τα email σου. Στη διαδρομή σου προς την εργασία, άκου ηχητικά βιβλία ή podcast. Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σου άκου ορισμένα φωνητικά μηνύματα ή μια συζήτηση TEDx. Έτσι μέσα στο ίδιο 24ωρο, θα έχεις κάνει περισσότερα πράγματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 1 =