αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε συνηθισμένα λάθη που μπορούν να χαλάσουν το βιογραφικό σου (και να χάσεις την θέση που ζητάς)

Πέντε συνηθισμένα λάθη που μπορούν να χαλάσουν το βιογραφικό σου (και να χάσεις την θέση που ζητάς)

Το έχουμε ξανά πει: Ζούμε στην εποχή των αμέτρητων βιογραφικών. Ειδικά όταν ανοίξει μια καλή θέση, είναι πιθανό να υπάρξει… συνωστισμός βιογραφικών. Αν θες να έχεις περισσότερες πιθανότητες να κληθείς για μια συνέντευξη και να πάρεις την θέση, πρέπει να περιορίσεις τα λάθη.

Εδώ είναι λοιπόν 5 συνηθισμένα λάθη που μπορούν να χαλάσουν το βιογραφικό σου. Προσπάθησε να τα αποφύγεις.

1# Δεν αναφέρουμε τις άσχετες δουλειές που κάναμε στα 19 μας. Αν π.χ. η περιγραφή της θέσης εργασίας δεν είναι για καφετέρια, δεν αναφέρουμε ότι εργαζόμασταν 3 χρόνια στη συνοικιακή καντίνα ή στο πλησιέστερο καφενείο. Ούτε ότι είχαμε δουλέψει σεζόν σε εκείνο το μπαρ στη Μύκονο. Αν δεν ζητούν σερβιτόρους, η αναφορά είναι αχρείαστη.

2# Δεν διατηρούμε το e-mail των φοιτητικών μας χρόνων. Το foititakos90@gmail.com είναι πολύ καλό για τα χρόνια στη σχολή και την επαφή με τους συμφοιτητές, όχι όμως και για να επικοινωνήσει μαζί μας ο υπεύθυνος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, από την οποία διεκδικούμε θέση εργασίας. Για το βιογραφικό φτιάχνουμε μία νέα, αυστηρά επαγγελματική διεύθυνση email.

3# Δεν το στέλνουμε χωρίς να ελέγξουμε ορθογραφικά, γραμματικά και συντακτικά λάθη. Για ευνόητους λόγους.

4# Δεν λέμε ψέματα. Στην ανάγκη μας να κερδίσουμε μια θέση εργασίας, δεν ισχυριζόμαστε ότι γνωρίζουμε πράγματα απολύτως άγνωστα σ’ εμάς. Ναι μεν κάνουν το βιογραφικό μας πιο εντυπωσιακό, αλλά κάποια στιγμή, κάποιος θα θυμηθεί ότι έχουμε (;) μία γνώση που μπορεί να χρειάζεται σε ένα δεδομένο χρονικό σημείο. Και πολύ απλά θα ντροπιαστούμε.

5# Όχι… πολλές σελίδες. Μία σελίδα είναι συνήθως αρκετή. Κανείς δεν διαβάζει τα βιογραφικά 5 σελίδων. Κι αν τα διαβάζει, η επόμενη κίνηση του είναι να τα αφήσει και να περάσει σ’ εκείνα με τη μεγαλύτερη σαφήνεια και αμεσότητα. Μία σελίδα είναι αρκετή για έναν άνθρωπο που δεν έχει ξεπεράσει το 30ο έτος της ηλικίας του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο