αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συνήθειες που πρέπει να κόψεις αν θες να γίνεις πιο παραγωγικός στο 24ωρο σου

Πέντε συνήθειες που πρέπει να κόψεις αν θες να γίνεις πιο παραγωγικός στο 24ωρο σου

Όλοι έχουμε 24 ώρες μέσα στην ημέρα μας. Αλλά τότε πως κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να είναι παραγωγικοί και να ολοκληρώνουν τις σημαντικές εργασίες τους, ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι παραπονιούνται πάντα ότι… δεν προλαβαίνουν; Οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη κατηγορία δουλεύουν με πιο σωστό τρόπο. Έχουν βάλει μέσα στο πρόγραμμα τους απλές συνήθειες που τους βοηθούν να είναι πιο παραγωγικοί. Την στιγμή που οι άλλοι… χάνονται μέσα στην γρήγορη καθημερινότητα.

Ευτυχώς με λίγη αποφασιστικότητα και ακολουθώντας μερικές συμβουλές, μπορείτε να είστε παραγωγικοί, με την προϋπόθεση ότι θα βγάλετε κάποιες κακές συνήθειες από το πρόγραμμα σας. Εδώ είναι λοιπόν 5 συνήθειες που πρέπει να κόψεις αν θες να κάνεις περισσότερα σε λιγότερο χρόνο.

1# ΄Πες όχι στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Δεν είναι εύκολο, απαιτεί πολλή προσπάθεια, αλλά να θυμάστε ότι εάν το σώμα σας δουλεύει με λίγο ή καθόλου ύπνο ή μια κακή διατροφή, τότε μένει μόνο λίγη ενέργεια στον εγκέφαλό σας για να χρησιμοποιηθεί. Σκέψου το: Δεν είναι εύκολο να ξυπνάς κάθε πρωί και να δουλεύεις, αν το προηγούμενο βράδυ έχεις κοιμηθεί… το ξημέρωμα. Ακόμα χειρότερα αν κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά. Είναι δεδομένο ότι δεν θα είσαι παραγωγικός και κάποια στιγμή θα ξεμείνεις από ενέργεια.

2# Κόψε το multitasking. Το να κάνετε ταυτόχρονα πάρα πολλές εργασίες δεν είναι υγιές ούτε ωφέλιμο για την παραγωγική σας. Θα είναι κουραστικό και θα σας ρίξει την ψυχολογία εάν αποτύχετε να τελειώσετε όλες τις εργασίες της λίστας σας. Είναι το απόλυτο λάθος των πολυάσχολων επιχειρηματιών. Νομίζεις ότι πετυχαίνεις περισσότερα, ενώ στην πραγματικότητα πετυχαίνεις λιγότερα.

3# Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος. Οι άνθρωποι χρειάζονται άλλους ανθρώπους για να πετύχουν στόχους και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον και να φτάσουν εκεί που θέλουν. Κοιτάξτε γύρω σας και θα δείτε ότι υπάρχουν τόσες πολλές απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματά σας απλά αν ζητήσετε βοήθεια, και ακόμη περισσότερες λύσεις μέσα στις διαδικτυακές σας κοινότητες. Δεν είστε μόνοι στις μάχες σας! Σταματήστε να πιστεύετε ότι πρέπει να κάνετε τα πάντα μόνοι σας και αρχίστε να ζητάτε βοήθεια.

4# Σταμάτα να δουλεύεις τα Σαββατοκύριακα. ΟΚ, μπορείτε να εργαστείτε οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας θέλετε. Αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε δύο ημέρες ρεπό ή ένα διάλειμμα για να μπορέσετε να ξεκουραστείτε, να αναπτύξετε την δημιουργικότητα σας ή για να έχετε κοινωνικές επαφές. Έτσι θα είστε τελικά και πιο παραγωγικοί. Ορισμένοι CEOs συμβουλεύουν μάλιστα 4ήμερη εργασία μέσα στην εβδομάδα για μέγιστη παραγωγικότητα.

5# Απεξάρτηση από τα social media. Το έχουμε συμπεριλάβει και σε άλλες λίστες μας εδώ στο It’s Possible. Ο εθισμός, εξ ορισμού, είναι κάτι που δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τόσο εύκολα. Για να το περιορίσετε, ξεκινήστε πρώτα εισάγοντας μια «συνειδητή κατανάλωση» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένα χρονικά blocks, μέσα στα οποία θα τσεκάρετε τα social media σας. Στην υπόλοιπη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας άσε τα στην άκρη. Α, και βάλε τις ειδοποιήσεις στο αθόρυβο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η TikToker που βγάζει 300.000 δολάρια κάνοντας Excel tutorials, δίνει μερικές συμβουλές σε όποιους θέλουν να γίνουν influencers

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 13 =