αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συνήθειες που έχουν τα πρακτικά μυαλά (και μπορείς να τις αντιγράψεις)

Πέντε συνήθειες που έχουν τα πρακτικά μυαλά (και μπορείς να τις αντιγράψεις)

Η πρακτικότητα -κατά έναν ειρωνικό τρόπο- είναι δύσκολο να οριστεί. Είναι κάτι που δεν μοιάζει ακριβώς το ίδιο για κάθε άνθρωπο. Όλοι ευχόμαστε να είμαστε πιο πρακτικοί. Το ερώτημα είναι: Πώς μπορείς να το κάνεις;

Εδώ είναι λοιπόν 5 συνήθειες που έχουν τα πρακτικά μυαλά. Και μπορείς να τις εντάξεις και εσύ στην ρουτίνα σου. Οι πρακτικοί τύποι έχουν μερικά χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν και να πετυχαίνουν τα αποτελέσματα που θέλουν. Μπορείς και εσύ να βαδίσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

1# Είναι αποτελεσματικοί. Ένα από τα μεγαλύτερα «κλειδιά» για να είσαι πρακτικός άνθρωπος είναι η αποτελεσματικότητα. Το να μιλάμε απλά για πρακτικότητα είναι… μη πρακτικό. Οι ενέργειες, από την άλλη πλευρά, είναι πρακτικές. Επομένως, κάποιος που είναι αποτελεσματικός σε ό,τι κάνει, είναι εγγενώς πρακτικό άτομο. Η αποτελεσματικότητά τους οδηγεί στο να γίνονται τα πράγματα με έναν τρόπο που δεν χάνεται άσκοπα χρόνος ή ενέργεια. Για παράδειγμα, ένας πρακτικός άνθρωπος δεν χάνει χρόνο σε περιττές σκέψεις. Αξιολογεί γρήγορα την κατάσταση και λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα. Ο χρόνος που δαπανάται κάνοντας αμέτρητες σκέψεις και υποθέσεις, έχοντας «παραλύσει» από την αναποφασιστικότητα, είναι χαμένος χρόνος.

2# Είναι σαφείς και ξεκάθαροι. Δεν τους αρέσει να μασούν τα λόγια. Εννοούν αυτό που λένε, και λένε αυτό που εννοούν. Φυσικά, δεν πρόκειται να είναι αγενείς ή απρεπείς, ωστόσο, θα είναι πάντα ξεκάθαροι. Οι προθέσεις τους θα είναι γνωστές, οι στόχοι τους εύκολα κατανοητοί και οι ενέργειές τους προφανείς. Είναι ευθείς και μιλούν ξεκάθαρα. Αυτό μεταφράζεται και στις πράξεις τους. Είναι σαφείς και αποφασιστικοί, και αυτό οδηγεί σε μεγάλη πρακτικότητα.

3# Διαχειρίζονται καλά τον χρόνο τους. «Ολοι έχουν τον ίδιο χρόνο μέσα στην μέρα», λέει μια φράση. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιο σημαντικό να σκεφτόμαστε πώς ξοδεύουμε τον χρόνο μας και εάν τον ξοδεύουμε αποτελεσματικά ή όχι. Με άλλα λόγια, η πρακτική διαχείριση του χρόνου σας μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή παραγωγικότητα, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις. Επομένως, η διαχείριση χρόνου είναι αναπόσπαστο στοιχείο, αν θες να είσαι πρακτικός άνθρωπος. Κάποιος που είναι πολύ καλός στη διαχείριση του χρόνου, είναι πολύ πρακτικός. Τέτοιοι άνθρωποι αναλύουν τις συνήθειές τους, διασφαλίζοντας ότι δεν σπαταλούν πολύτιμο χρόνο. Επίσης οι πρακτικοί τύποι γνωρίζουν ότι εάν είναι συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί όταν χρειάζεται, θα έχουν περισσότερο χρόνο για να χαλαρώσουν στο τέλος της ημέρας.

4# Είναι ευέλικτοι. Η πρακτικότητα δεν είναι το ίδιο με την ακαμψία. Μπορεί να φαίνεται ότι πρακτικό άτομο είναι κάποιος που τα κάνει όλα ακριβώς όπως τα είχε σχεδιάσει. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Το να είμαστε πρακτικοί συνεπάγεται την κατανόηση ότι ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς. Τίποτα δεν πηγαίνει πάντα όπως έχει προγραμματιστεί. Επομένως, είναι πρακτικό να είστε ευέλικτοι.

5# Είναι προσγειωμένοι. Ένα από πιο ξεκάθαρα σημάδια ενός πρακτικού ανθρώπου είναι η ικανότητά του να παραμένει προσγειωμένος. Ένας πρακτικός άνθρωπος μπορεί να έχει μεγάλα όνειρα, με μεγάλους στόχους, φιλοδοξίες και επιθυμία να πετύχει αυτό που μπορεί να φαίνεται αδύνατο. Ωστόσο, είναι πάντα συνδεδεμένος με την πραγματικότητα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως οτιδήποτε κι αν γίνει, οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν προσγειωμένοι. Η πρακτικότητά τους «δένει» στο εδώ και στο τώρα. Αυτός είναι ο λόγος που μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Αντί να ονειροπολούν άσκοπα και να εύχονται να φτάσουν στα αστέρια, οι πρακτικοί άνθρωποι δεν φοβούνται να λερώσουν τα χέρια τους, να κάνουν τη δουλειά που χρειάζεται για να φτάσουν εκεί που ονειρεύονται. Οι πρακτικοί άνθρωποι παραμένουν συνδεδεμένοι με την πραγματική ζωή, την καθημερινότητα, και κάνουν ένα βήμα τη φορά. Επίσης, ένα πρακτικό άτομο δεν ασχολείται με τα «αν» ή τα πιθανά προβλήματα. Όποιες συνθήκες και αν υπάρχουν γύρω του, τις αντιμετωπίζει και βρίσκει λύσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Harvard Business Review: Γιατί το «ακολούθησε το πάθος σου» μπορεί να είναι μία άχρηστη συμβουλή καριέρας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 2 =