αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συνήθειες που έχουν οι χαρισματικοί άνθρωποι και μπορείς να τις «αντιγράψεις»

Πέντε συνήθειες που έχουν οι χαρισματικοί άνθρωποι και μπορείς να τις «αντιγράψεις»

Κάποιοι άνθρωποι φαίνεται σαν να τα έχουν όλα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι καλοί στο να επικοινωνούν, να δίνουν ενέργεια και να παρακινούν τους άλλους. Καλλιεργούν και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, επηρεάζοντας σταθερά και θετικά τους ανθρώπους γύρω τους κάνοντάς τους να αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους. Ολοι θέλουν να είναι κοντά σε τέτοιους ανθρώπους.

Είναι κάτι που πραγματικά δεν μπορούμε να το ορίσουμε, αλλά μερικοί άνθρωποι απλώς «το έχουν». Λέγεται χάρισμα. Το χάρισμα τείνει να αυξάνει τις πιθανότητές σας να είστε επιτυχημένοι σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σας. Και δεν είναι απαραίτητα ένα χαρακτηριστικό με το οποίο γεννιέσαι. Μπορείς να το αναπτύξεις στην πορεία.

Εδώ είναι 5 συνήθειες που εφαρμόζουν οι χαρισματικοί άνθρωποι και καταφέρνουν να φτάσουν στην επιτυχία. Τα καλά νέα: Είναι συνήθειες που μπορείς να «αντιγράψεις».

1. Αυτοπεποίθηση

Υπάρχει μια σιγουριά που οι χαρισματικοί άνθρωποι αποπνέουν. Σύμφωνα με το Harvard Business Review, η αυτοπεποίθηση μπορεί να είναι τόσο δελεαστική που οι άνθρωποι να είναι πρόθυμοι να εμπιστευτούν όποιον την εκφράζει. Οι χαρισματικοί άνθρωποι κυριολεκτικά φωτίζουν ένα δωμάτιο με αυτοπεποίθηση όταν μπαίνουν μέσα. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε «αθώες» φράσεις που σε κάνουν φαίνεσαι ότι έχεις μικρότερη αυτοπεποίθηση.

2. Ακούν τους άλλους

Τα χαρισματικά άτομα ξέρουν πώς να κάνουν τους ανθρώπους να νιώσουν ότι τους εκτιμούν. Απλές συνήθειες όπως η υποβολή ερωτήσεων, η διατήρηση της οπτικής επαφής, το χαμόγελο και η ανταπόκριση, είναι μερικά από τα πράγματα που κάνουν ενεργά. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μελέτες έχουν βρει ότι η οπτική επαφή επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το αν θα σε συμπαθήσει κάποιος ή όχι, την αξιοπιστία σου και την ελκυστικότητα. Το να ακούς τον άλλο, δείχνει επίσης ότι νοιάζεσαι για αυτον.

3. Είναι παθιασμένοι και το δείχνουν

Οι χαρισματικοί άνθρωποι τείνουν να είναι πολύ παθιασμένοι με αυτό που κάνουν. Αυτό το πάθος παρακινεί τους ανθρώπους γύρω τους να δράσουν. Η Επιστήμη της Συμπεριφοράς έχει δείξει ότι τα έντονα συναισθήματα μπορεί να είναι μεταδοτικά. Μια εξέχουσα ερευνήτρια σε αυτόν τον τομέα, η Δρ. Elaine Hatfield, έχει διεξαγάγει αρκετές μελέτες που δείχνουν πώς οι άνθρωποι «αντιγράφουν» τα συναισθήματα των άλλων. Για παράδειγμα, εάν έχετε έναν φίλο που είναι πάντα επικριτικός με όλους, σύντομα θα διαπιστώσετε ότι είστε επικριτικοί με άλλους ανθρώπους. Ομοίως, το να βρίσκεστε κοντά σε κάποιον που είναι παθιασμένος και αισιόδοξος είναι πιθανό να σας εμπνεύσει να σκεφτείτε και να συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο.

4. Είναι προσιτοί

Οι χαρισματικοί άνθρωποι συχνά θεωρούνται ζεστοί και προσιτοί. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα προτιμούσαν να σας εμπιστευτούν και να έρθουν πιο κοντά σας αν σας. Μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι το χαμόγελο συνδέεται με το πόσο προσιτός και ικανός είναι κάποιος.

7. Δείχνουν γνήσιο ενδιαφέρον για τους άλλους

Οι άνθρωποι που είναι χαρισματικοί συνήθως προτιμούν να ρίξουν τα φώτα της δημοσιότητας στους άλλους. Παρακινούν τους ανθρώπους. Είναι σημαντικό να λέτε στους άλλους πόσο καλή δουλειά έχουν κάνει. Όχι μόνο οι άνθρωποι που ελκύονται από εσάς θα εκτιμήσουν τον έπαινο σας, αλλά θα εκτιμήσουν επίσης το γεγονός ότι δίνετε προσοχή σε αυτό που κάνουν. Τους φέρνει μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Τότε θα νιώσουν λίγο πιο ολοκληρωμένοι και πιο σημαντικοί.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =