αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συνήθειες που έχουν οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι (και δεν χρειάζονται ευφυΐα για να τις εφαρμόσεις)

Πέντε συνήθειες που έχουν οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι (και δεν χρειάζονται ευφυΐα για να τις εφαρμόσεις)

Όταν μιλάμε για πραγματικά έξυπνους ανθρώπους, δεν μιλάμε απαραίτητα για αυτούς που αρίστευσαν στο Λύκειο. Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι συχνά περνούν από το σχολείο όντας μέτριοι, χωρίς ποτέ να τραβούν την προσοχή με το να φαίνονται ως… διαγαλαξιακοί καλλιτέχνες, αθλητές ή πρωταθλητές στην ορθογραφία.

Το ιδιαίτερο σύνολο δεξιοτήτων τους, θα τους βοηθήσει περισσότερο στον πραγματικό κόσμο, ο οποίος δεν περιορίζεται σε ένα «κουτί» ακαδημαϊκών κανόνων και προσδοκιών.

Πως τα καταφέρνουν; Πέρα από το όποιο έμφυτο ταλέντο τους, έχουν κάποιες απλές συνήθειες που τους βοηθούν να γίνουν πετυχημένοι στη ζωή τους. Και πολλές από αυτές είναι συνήθειες που δεν χρειάζονται ευφυΐα για να τις εφαρμόσεις. Εδώ είναι 5 τέτοιες.

1. Το μυαλό τους λειτουργεί σε μια συνεχή κατάσταση ροής

Είναι πάντα αβέβαιοι για τα θέλω, τις επιθυμίες, τις φιλοδοξίες, ακόμη και τις σκέψεις τους. Το γνωρίζουν καλά και αυτοί. Αφήνουν αυτή την αβεβαιότητα να τους οδηγήσει μπροστά γιατί πιστεύουν ότι γεννά νέες προοπτικές. Με άλλα λόγια, δεν εγκλωβίζονται σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο σκέψης, επειδή γνωρίζουν ότι αυτό περιορίζει τις πραγματικές δυνατότητές τους.

2. Σκέφτονται πριν μιλήσουν

Το στόμα τους σπάνια είναι πιο γρήγορο από τον εγκέφαλό τους. Όταν κάνετε μια ερώτηση σε έναν έξυπνο άνθρωπο, θα αφιερώσει χρόνο για να απαντήσει. Δεν βασίζονται στην εξυπνάδα τους για να φτάσουν σε μια καλή απάντηση. Σκέφτονται πολύ πριν δώσουν μία απάντηση, ειδικά σε σημαντικές ερωτήσεις.

3. Δεν μιλούν… απλά για να πουν κάτι

Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι λένε κάτι σε μια συζήτηση, μόνο εάν αισθάνονται ότι μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτήν. Δεν θα τους δείτε σε «τοίχους» στο Facebook, ανάμεσα σε ένα… κατεβατό σχολίων. Μιλούν μόνο όταν είναι σίγουροι ότι μπορούν να φέρουν κάτι ουσιαστικό στο τραπέζι. Και αν δεν έχουν κάτι εποικοδομητικό ή διορατικό να πουν, πιθανότατα θα κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.

4. Δεν φοβούνται να κάνουν λάθος

Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι δεν αφήνουν τον εγωισμό τους να ξεφύγει. Είναι απόλυτα ικανοί να παραδεχτούν λάθη και να αναγνωρίσουν ότι, ενδεχομένως, δεν είναι το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο. Και φυσικά προσπαθούν να εξελίσσονται.

5. Είναι problem solvers
Σκέφτονται πολύ και αναλυτικά για τα προβλήματά τους και πώς να τα λύσουν, προτιμώντας τις σταθερές λύσεις από τις προσωρινές λύσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άλλοι άνθρωποι στρέφονται συχνά σε αυτούς όταν έχουν ανάγκη. Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι εστιάζουν στην λύση του προβλήματος.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + nine =