αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συμπεριφορές που δείχνουν ότι ένα άτομο θέλει συνεχώς να τραβά την προσοχή 👀

Πέντε συμπεριφορές που δείχνουν ότι ένα άτομο θέλει συνεχώς να τραβά την προσοχή 👀

Πιθανότατα έχετε συναντήσει ανθρώπους που απλά θέλουν να τραβάνε τα φώτα πάνω τους. Είναι εκείνοι που φαίνεται να λαχταρούν την προσοχή των άλλων σε κάθε σενάριο.

Θέλετε να μάθετε πώς να εντοπίσετε ένα άτομο που αναζητά την προσοχή; Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τις 5 συνηθισμένες συμπεριφορές που μπορούν να υποδείξουν ότι κάποιος αναζητά την προσοχή. Πόσα τέτοια άτομα έχεις στον κύκλο σου;

1) Αναζητούν συνεχώς επικύρωση

Συχνά θα τα βρείτε αυτά τα άτομα… να ψαρεύουν κομπλιμέντα ή να συγκρίνονται συνεχώς με άλλους. Και αναζητούν διαρκώς επιβεβαίωση από φίλους, συγγενείς ή ακόμα και αγνώστους, ζητώντας απόψεις για την εμφάνιση, τη δουλειά ή την προσωπική τους ζωή.

Μπορούν επίσης να δημοσιεύουν συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναζητώντας likes, σχόλια ή κοινοποιήσεις ως μορφή επικύρωσης (θα πούμε περισσότερα για αυτό αργότερα).

Αυτή η συνεχής ανάγκη για επικύρωση μπορεί να προέρχεται από την έλλειψη αυτοπεποίθησης- μπορεί να βασίζονται σε άλλους για να επιβεβαιώσουν την αξία τους και να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους.

2) Πρέπει να είναι πάντα το επίκεντρο της προσοχής

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά αξίζει να το αναφέρουμε. Τα άτομα που αναζητούν την προσοχή έχουν συχνά την έντονη ανάγκη να είναι το επίκεντρο της προσοχής σε οποιοδήποτε κοινωνικό περιβάλλον.

Μπορεί να χρησιμοποιήσουν χιούμορ, ιστορίες ή ακόμα και την εντυπωσιακή εμφάνιση τους για να τραβήξουν την προσοχή των γύρω τους.

Μπορεί επίσης να αλλάζουν το θέμα της συζήτησης σε κάτι που τους επιτρέπει να… λάμπουν ή να ανακατευθύνουν διακριτικά την προσοχή όλων στον εαυτό τους όταν αισθάνονται ότι επισκιάζονται.

Με απλά λόγια, πρέπει να κυριαρχούν σε κάθε συζήτηση και να τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας!

3) Πάντα αναζητούν νέο κοινό

Τα άτομα αυτά εφαρμόζουν τις τακτικές τους, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορεί οι άλλοι να τους βαρεθούν. Λοιπόν, τι κάνει αυτός που αναζητά την προσοχή όταν συμβαίνει αυτό; Αλλάζει ομάδα φίλων ή κοινωνικό κύκλο!

Όλα συνοψίζονται σε αυτή την αδιάκοπη ανάγκη για νέο ακροατήριο. Για να εξασφαλίσουν ότι θα έχουν μια νέα ομάδα ανθρώπων για να εντυπωσιάσουν.

Μπορεί και οι ίδιοι να βαρεθούν τον κύκλο τους μόλις νιώσουν ότι έχουν τραβήξει όλα την προσοχή. Και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην επόμενη ομάδα, αφήνοντας πίσω τους… παλιούς φίλους.

4) Οι αναρτήσεις τους στα social media εστιάζουν πάνω τους

Το βλέπουμε συχνά στην εποχή μας. Υπάρχουν πολλά άτομα που αναζητούν την προσοχή μέσω των social media. Τέτοια άτομα κάνουν αναρτήσεις που εστιάζουν πάνω τους – από αμέτρητες selfies έως συνεχείς ενημερώσεις για την προσωπική του ζωή. Και το υλικό δεν τελειώνει ποτέ.

5) Έχουν ακόρεστη ανάγκη για νέα πράγματα

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, όσοι αναζητούν την προσοχή, θέλουν τις εναλλαγές στη ζωή τους. Έτσι, έχουν συχνά μια ακόρεστη ανάγκη για καινοτομία και νέο ενθουσιασμό.

Τους αρέσει να αναζητούν νέες εμπειρίες, χόμπι ή ενδιαφέροντα. Οκ,  δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε αυτό. Η δοκιμή νέων εμπειριών είναι απαραίτητη για την προσωπική ανάπτυξη.

Αλλά όσοι αναζητούν την προσοχή, δεν το κάνουν για αυτό. Είναι περισσότερο μία προσπάθεια να διατηρήσουν το ενδιαφέρον και την προσοχή στραμμένη πάνω τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =