αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συμβουλές για όσους θέλουν να εργαστούν εξ αποστάσεως χωρίς να καταλήξουν να είναι «αόρατοι»

Πέντε συμβουλές για όσους θέλουν να εργαστούν εξ αποστάσεως χωρίς να καταλήξουν να είναι «αόρατοι»

Το έχουμε ξανά πει: Ο τρόπος με τον οποίο εργάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, έχει αλλάξει. Στην εποχή της τεχνολογίας, πολλοί είναι αυτοί που εργάζονται για μια εταιρία, χωρίς να πηγαίνουν κάθε πρωί στο γραφείο. Δεν χρειάζεται φυσική παρουσία. Ακόμα πιο εύκολα γίνονται τα πράγματα για τους freelancers. Οι οποίοι πλέον μπορούν να εργαστούν από οποιοδήποτε μέρος, παρέα με ένα laptop.

Αυτός ο ευέλικτος τρόπος εργασίας, μοιάζει ιδανικός. Ειδικά για νέους ανθρώπους. Έχει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως η ευελιξία στα ωράρια. Ενώ συνήθως αυτό το μοντέλο εργασίας, έχει και μικρότερο κόστος για τις εταιρίες.

Όμως δεν είναι όλα ρόδινα. Σκέψου ότι αν δουλεύεις κάθε ημέρα από το σπίτι σου, δεν κάνεις καθημερινές συζητήσεις με συναδέλφους… στους διαδρόμους. Το πιο απλό δηλαδή. Ούτε έχεις συχνά meetings για να ανταλλάξετε πληροφορίες. Ένα μεγάλο κομμάτι της αλληλεπίδρασης χάνεται. Και υπάρχει ο κίνδυνος, ο εξ αποστάσεως εργαζόμενος γρήγορα να γίνει «αόρατος». Με την κακή έννοια. Θα είσαι, δηλαδή, «αποκομμένος» από την υπόλοιπη εταιρία και τους εργαζομένους, με ότι σημαίνει αυτό.

Το Entrepreneur.com, παραθέτει 5 συμβουλές για να εργαστείς από το σπίτι σου, αλλά χωρίς να βγεις χαμένος από αυτό το σύγχρονο μοντέλο εργασίας.

1- Συνδέσου με την ομάδα, μέσω τηλεφώνου ή Skype, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

2- Μην βασίζεσαι μόνο στα (απρόσωπα) emails

3- Μην ντρέπεσαι να μιλήσεις για τα θετικά αποτελέσματα της δουλειάς σου (αλλιώς μπορεί να περάσουν απαρατήρητα)

4- Ανέλαβε νέα projects και συνεργάσου με διαφορετικά μέλη της ομάδας

5- Πρόσκληση για να επισκεφτείς τα κεντρικά γραφεία; Πες ναι!

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερα «μυστικά» για να ξεκινήσεις το δικό σου project, με πολύ χαμηλό budget | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + one =