αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συμβουλές για να πετυχαίνεις τα διπλάσια κάθε 24ωρο (χωρίς να δουλεύεις περισσότερο)

Πέντε συμβουλές για να πετυχαίνεις τα διπλάσια κάθε 24ωρο (χωρίς να δουλεύεις περισσότερο)

Πώς μπορείτε να κάνετε διπλάσια δουλειά μέσα σε μια μέρα— χωρίς να εργαστείτε περισσότερο ή σκληρότερα; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει το αμερικανικό Success.com. Και παραθέτει  συγκεκριμένες συμβουλές για να το πετύχεις.

1. Οργανωθείτε

Ξεκινήστε να προετοιμάζεστε για τη μέρα σας το προηγούμενο βράδυ γράφοντας τα πράγματα που πρέπει να κάνετε αύριο. Υπάρχει ένα πολύ έξυπνο πλάσιο για αυτό: καθορισμός στόχων. Θέστε λοιπόν τους στόχους σας και μετά οργανώστε τους κατά σειρά σπουδαιότητας. Κάντε πρώτα τα δύσκολα tasks ή αυτά που δεν σας αρέσουν. Ελευθερώστε το μυαλό σας για να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε στην υπόλοιπη λίστα.

2. Δείξτε δέσμευση

Η δέσμευση είναι σημαντική. Όταν θα προκύψει ένα εμπόδιο, τότε αν έχετε δέσμευση, η πρώτη σας σκέψη θα είναι: Πώς μπορώ να λύσω το πρόβλημα; Εάν δεν έχετε αναλάβει τη δέσμευση, η πρώτη σας σκέψη θα είναι, Πώς μπορώ να βγω από αυτήν τη διαδικασία; Η δέσμευση δείχνει ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για τους στόχους σας αλλά και τους άλλους ανθρώπους που συνεργάζεστε. Δείχνει ότι είστε αξιόπιστοι.

3. Χτίστε ακεραιότητα

Όταν η ακεραιότητα είναι μέρος της ζωής σας και μέρος του εαυτού σας ως άτομο, κάνετε το σωστό. Όταν κάνεις το σωστό, δεν έχεις για τίποτα να νιώθεις ένοχος. Με ακεραιότητα, δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε γιατί δεν έχετε τίποτα να κρύψετε.

4. Μείνετε θετικοί

Οπλισμένοι με ενθουσιασμό και κίνητρο, θα περάσετε αποφασιστικά από το ένα task στο άλλο. Είναι σημαντικό να είσαι αισιόδοξος- ακόμα και στην εποχή που ζούμε, όπου τo σκηνικό είναι συνήθως δυσάρεστο. Έτσι θα μπορέσεις να ξεπεράσεις πιο εύκολα και τα προβλήματα που πιθανόν θα προκύψουν.

5. Ασε την… ψιλή κουβεντούλα

Είναι κάτι που μας καθυστερεί μέσα στην ημέρα μας, χωρίς καν να το καταλάβουμε. Η ψιλή κουβέντα με διάφορους ανθρώπους. Οταν τελειώσετε μια εργασία, προχωρήστε με φόρα σε μια άλλη, και οι άνθρωποι δεν θα σας μπλοκάρουν για αυτήν την πεντάλεπτη συνομιλία κουτσομπολιού. Έτσι θα κερδίσεις πολύ χρόνο μέσα στην ημέρα σου και θα είσαι πιο παραγωγικός.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − eight =