αρχικηΧωρίς κατηγορίαΠέντε στρατηγικές που μπορείς να εφαρμόσεις όταν δεν γνωρίζεις κανέναν στο δωμάτιο

Πέντε στρατηγικές που μπορείς να εφαρμόσεις όταν δεν γνωρίζεις κανέναν στο δωμάτιο

Καλό το networking. Αλλά για κάποιους ανθρώπους, δεν υπάρχει τίποτα πιο εκφοβιστικό από το να μπουν σε ένα δωμάτιο και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν γνωρίζουν ούτε ένα άτομο.

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τι μπορείς να κάνεις για να κινηθείς με επιτυχία σε… αχαρτογράφητα νερά; Έτσι ώστε να νιώσεις πιο άνετα και φυσικά να κάνεις μερικές νέες επαφές. Εδώ είναι 5 στρατηγικές που μπορείς να εφαρμόσεις όταν δεν γνωρίζεις κανέναν στο δωμάτιο.

Αναζήτα το πιο μοναχικό άτομο στο δωμάτιο

Κάνε την πρώτη κίνηση. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι που στέκονται μόνοι τους στον χώρο. Μπορείς λοιπόν να πλησιάσεις το άτομο που φαίνεται να είναι το πιο μοναχικό άτομο στο δωμάτιο. Πήγαινε κοντά του, πες «Γεια, είμαι ο Χ». Και δώσε το χέρι σου για μία χιραψία. Ξεκίνα μια συζήτηση. Καθώς άλλοι άνθρωποι κινούνται προς το μέρος σας, προσκαλέστε τους στη συζήτηση. Το challenge εδώ είναι να βρείτε έναν ευγενικό αλλά βολικό τρόπο να κόψετε τη συζήτηση εάν δεν προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, και να μετακινηθείτε αλλού.

Τσέκαρε το τραπέζι φαγητού

Αν υπάρχει τραπέζι με φαγητό στον χώρο, κατευθύνσου προς τα εκεί. Καταρχάς θα πιάσεις κάτι στα χέρια σου (και στο στόμα σου) για να ασχοληθείς, και να μην νιώθεις άβολα κοιτάζοντας… το κενό. Αν κάποιος βρεθεί στο τραπέζι μαζί σου, μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για ένα από τα πράγματα στο τραπέζι για να σπάσεις τον πάγο. Ανάλογα με την αντίδραση του ατόμου (Απαντά; Σε κοιτάει σαν να είσαι εξωγήινος;) Μπορείς να συνεχίσεις παρουσιάζοντας τον εαυτό ή όχι.

Πάρε χρήσιμες γνώσεις από πριν

Όταν πας σε μια συνάντηση ή σε ένα event, πιθανότατα θα υπάρχει ένας κλάδος, ένα θέμα ή ένας κοινωνικός σκοπός που θα σας φέρει εκει. Μαζί με άλλους αγνώστους. Κάντε μια μικρή έρευνα πριν φτάσετε εκεί και οπλιστείτε με μερικά σχετικά και γνώσεις. Θα σας βοηθήσει να ανοίξετε συζητήσεις.

Περιέργεια

Συνήθως σε έναν χώρο όπου υπάρχουν πολλά άτομα, θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις μερικές καλές νέες επαφές. Αρκεί να έχεις την περιέργεια να γνωρίσεις κόσμο. Και δεν χρειάζεται να… μιλήσεις σε όλους. Εστίασε στο να δημιουργήσεις μια αποτελεσματική σχέση με τουλάχιστον ένα άτομο, όχι όλο το δωμάτιο.

Ζήτα βοήθεια (και πρόσφερε επίσης)

Όταν βρίσκεσαι σε μια άγνωστη περιοχή, ξεκίνα μια συζήτηση ζητώντας βοήθεια ή κάποιες πληροφορίες. Αυτή η στρατηγική γενικά προσφέρεται για ένα ωραίο σπάσιμο πάγου και ξεκινά μια συζήτηση η οποία τελικά θα σε κάνει να νιώσεις άνετα με το περιβάλλον. Και θα δώσει χώρο και στους άλλους για να συζητήσουν μαζί σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + twenty =