αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε στρατηγικές για να αλλάξεις την ζωή σου. Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα

Πέντε στρατηγικές για να αλλάξεις την ζωή σου. Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα

Το βλέπουμε συχνά γύρω μας:Πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι με την ζωή και την καριέρα τους. Παραπονιούνται συνεχώς. Αλλά ταυτόχρονα δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουν πορεία. Σα να έχουν μπει σε μια φάση αδράνειας. Ίσως επηρεαζόμενοι και από το γενικότερο κακό κλίμα.

Τι μπορείς να κάνεις τελικά για να αλλάξεις την ζωή σου προς το καλύτερο; Τώρα θα δούμε το πρακτικό κομμάτι. Εδώ είναι 5 στρατηγικές που μπορείς να εφαρμόσεις. Ξεκίνα από σήμερα.

Βάλε S.M.A.R.T. στόχους

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνετε βήματα προς τα εμπρός, είναι να θέσετε SMART στόχους. Το S.M.A.R.T. σημαίνει ότι ένας στόχος πρέπει να είναι:

S= Specific (Συγκεκριμένος)

Μ=Μeasurable (Μετρήσιμος)

Α=Αttainable (Eπιτεύξιμος)

R=Realistic (Ρεαλιστικός)

Τ=Τime Framed (Σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα)

Όταν δημιουργείτε ένα σχέδιο που πληροί όλα αυτά τα κριτήρια, είναι πιο πιθανό να παραμείνετε εντός δρόμου επειδή ο στόχος είναι σαφής, ρεαλιστικός και ευθυγραμμισμένος με τις αξίες σας. Το είχαμε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο μας εδώ.

Σπάσε τον στόχο σε μικρότερα διαχειρίσιμα κομμάτια

Η αντιμετώπιση ενός μεγάλου έργου ή ενός μακροπρόθεσμου στόχου μπορεί να είναι τρομακτική, οδηγώντας σε αναβλητικότητα και μειωμένα κίνητρα. Ωστόσο, ο διαχωρισμός των εργασιών σε μικρότερα, πιο διαχειρίσιμα κομμάτια μπορεί να τις κάνει να φαίνονται λιγότερο τρομακτικές- και πιο εφικτές.

Αυτή η προσέγγιση λειτουργεί επειδή αξιοποιεί τη δύναμη των μικρών νικών. Όταν ολοκληρώνετε μια μικρή εργασία, ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει ντοπαμίνη, που σχετίζεται με την ευχαρίστηση και την ανταμοιβή. Αυτή η τόνωση της διάθεσης σας ενθαρρύνει να συνεχίσετε να εργάζεστε προς τον στόχο σας, αυξάνοντας τελικά το κίνητρό σας.

Δημιουργήστε ένα σύστημα ανταμοιβών

Όταν επιβραβεύετε τον εαυτό σας για την ολοκλήρωση εργασιών ή την επίτευξη στόχων, είναι πιο πιθανό να συνεχίσετε να εργάζεστε σκληρά και να παραμένετε με κίνητρο. Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως το να κεράσεις τον εαυτό σου μια βραδιά ταινίας.

Προσδιορίστε τις εργασίες ή τα ορόσημα που θέλετε να συσχετίσετε με ανταμοιβές για να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο σύστημα ανταμοιβής. Στη συνέχεια, επιλέξτε ανταμοιβές που έχουν νόημα για εσάς. Αυτές οι ανταμοιβές θα πρέπει να είναι ανάλογες με την προσπάθεια που απαιτείται για την ολοκλήρωση της εργασίας και να χορηγούνται μετά την ολοκλήρωση για να ενισχυθεί αποτελεσματικά η συμπεριφορά σας. Καθώς προχωράτε στις εργασίες σας και συλλέγετε ανταμοιβές, θα έχετε περισσότερο κίνητρο να συνεχίσετε να εργάζεστε για την επίτευξη των στόχων σας.

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικότητα

Ενας υποστηρικτικός κοινωνικός κύκλος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την προσπάθεια σας. Το να περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικότητα μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε ένα προστατευτικό κάλυμμα απέναντι στις αποτυχίες και τα challenges.

Η οικοδόμηση ενός υποστηρικτικού κοινωνικού κύκλου είναι επίσης απαραίτητη για τη διατήρηση των κινήτρων. Αναζητήστε φίλους, μέλη της οικογένειας ή συναδέλφους που μοιράζονται τις αξίες και τις φιλοδοξίες σας. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Παρακολουθήστε την πρόοδό σας

Η παρακολούθηση της προόδου σας είναι ζωτικής σημασίας για να παραμείνετε στο σωστό δρόμο. Όταν παρακολουθείτε τα επιτεύγματά σας, μπορείτε να δείτε πόσο μακριά έχετε φτάσει και να εντοπίσετε τομείς που πρέπει να βελτιώσετε. Αυτή η γνώση σας βοηθά να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις και να παραμένετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας.

Πολλά εργαλεία, όπως εφαρμογές, ημερολόγια ή υπολογιστικά φύλλα, είναι διαθέσιμα για την παρακολούθηση της προόδου. Επιλέξτε μια μέθοδο που ταιριάζει στις προτιμήσεις σας και κάντε το συνήθεια να τσεκάρετε τακτικά την πρόοδό σας. Αυτό σας δίνει τον έλεγχο των στόχων σας και διατηρεί το κίνητρο.

Ο εορτασμός μικρών νικών είναι ένα άλλο ζωτικό συστατικό. Η αναγνώριση των επιτευγμάτων σας, όσο μικρά κι αν είναι, ενισχύει την αυτοεκτίμησή σας και ενισχύει τις θετικές συμπεριφορές που οδηγούν στην επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 8 =