αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε στοιχεία προσωπικότητας που θα κάνουν τους άλλους να θέλουν να περνούν πολύ χρόνο μαζί σου

Πέντε στοιχεία προσωπικότητας που θα κάνουν τους άλλους να θέλουν να περνούν πολύ χρόνο μαζί σου

Κανείς από εμάς δεν προσπαθεί να είναι βαρετός- αυτό είναι σίγουρο. Όλοι θέλουμε να κάνουμε ενδιαφέρουσες ζωές και να είμαστε ενδιαφέρουσα παρέα για τους άλλους.

Ποια είναι όμως τα στοιχεία που πραγματικά κάνουν κάποιον να ξεχωρίζει από το πλήθος; Ποια είναι τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που κάνουν κάποιον να είναι «ενδιαφέρον άτομο»;

Το να είσαι ενδιαφέρον άτομο δεν σημαίνει απαραίτητα το ίδιο με το να έχεις μια «ευχάριστη προσωπικότητα». Οι ευχάριστοι τύποι είναι εύκολο να αρέσουν, αλλά οι περισσότεροι ενδιαφέροντες άνθρωποι έχουν πιο πολύπλευρους χαρακτήρες.

Και τελικά τι κάνει την διαφορά; Εδώ είναι 5 στοιχεία προσωπικότητας που θα κάνουν τους άλλους να θέλουν να περνούν πολύ χρόνο μαζί σου. Είναι μερικά από τα στοιχεία που έχουν οι ενδιαφέροντες άνθρωποι.

1# Είναι παθιασμένοι. Το να είσαι παθιασμένος άνθρωπος είναι ουσιαστικά να έχεις όρεξη για ζωή. Οι παθιασμένοι άνθρωποι βρίσκουν τον κόσμο συναρπαστικό. Μπορεί να υπάρχουν ορισμένα θέματα ή δουλειές στα οποία αφιερώνουν τον χρόνο τους. Το πάθος τους εκδηλώνεται συχνά με αφοσίωση, μερικές φορές ακόμη και εμμονή. Χάρη σε αυτό, αυτά τα άτομα συχνά λύνουν μεγάλα μυστήρια, αναπτύσσουν νέες εφευρέσεις ή παράγουν δημιουργικά αριστουργήματα. Είναι οι Αϊνστάιν, οι Έντισον και οι Βαν Γκογκ αυτού του κόσμου. Δεν κατευθύνουν όλοι οι παθιασμένοι άνθρωποι το πάθος τους σε μια συγκεκριμένη πηγή. Μπορεί απλώς να έχουν έναν γενικό ενθουσιασμό για τα πράγματα και τους ανθρώπους που συναντούν στη ζωή.

2# Είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες. Οι ενδιαφέροντες άνθρωποι τείνουν να μην ζουν στη ζώνη άνεσής τους. Λένε «ναι» στη ζωή και αυτό σημαίνει να ανοίγονται σε νέες εμπειρίες. Μέρος της επιδίωξης αυτού που τους ενδιαφέρει απαιτεί συχνά να συναντούν νέα πράγματα, ανθρώπους και μέρη. Δεν σημαίνει ότι ενδιαφέροντες άνθρωποι κινούνται αλόγιστα ή ότι βουτούν άφοβα πηδούν σε οτιδήποτε νέο προκύψει. Αλλά εκτιμούν ότι οι νέες εμπειρίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επιδίωξής τους για μια ενδιαφέρουσα ζωή.

3# Δεν ακολουθούν το πλήθος. Δεν είναι ότι αναζητούν απαραίτητα τα φώτα της δημοσιότητας ή ότι αναζητούν την προσοχή. Απλώς ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας τους είναι δύσκολο να μην ξεχωρίσει. Είναι τολμηρό να ακολουθείς τις δικές σου σκέψεις, ιδέες και πεποιθήσεις αντί να πας στην πεπατημένη. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή όπου το να ξεχωρίζεις μπορεί να σε κάνει να νιώθεις υπέροχα και άλλες φορές που μπορεί να νιώθεις απίστευτα άβολα. Ο τύπος ανθρώπου για τον οποίο συζητάμε, δεν επιδιώκει να ταιριάζει με το πλήθος. Είναι έτοιμος να βαδίσει στο δικό του μονοπάτι.

4# Δεν πέφτουν στην παγίδα να θέλουν να τους ευχαριστήσουν όλους. Οι περισσότεροι ενδιαφέροντες άνθρωποι μαθαίνουν αρκετά νωρίς ότι είναι αδύνατο να μείνεις πλήρως πιστός στον εαυτό σου και παράλληλα να ευχαριστείς όλους τους ανθρώπους συνέχεια. Οι ενδιαφέροντες άνθρωποι γνωρίζουν ότι, ενώ είναι ωραίο να είσαι αρεστός, για να ζήσεις μια καλή ζωή πρώτα και κύρια πρέπει να ασχολείσαι με το να ευχαριστείς τον εαυτό σου. Θυμήσου και το παλαιότερο άρθρο μας στο οποίο εξηγούσαμε γιατί οι μεγάλοι leaders δεν ενδιαφέρονται για το αν είναι συμπαθείς (και τι πετυχαίνουν με αυτό).

5# Δεν βιάζονται να κρίνουν. Δεν βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα. Άλλωστε, αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη μάθηση και την ανάπτυξή τους. Οι ενδιαφέροντες άνθρωποι δεν λένε ότι τα ξέρουν όλα. Γι’ αυτό θα ακούσουν, θα απορροφήσουν πληροφορίες και θα αφιερώσουν το χρόνο τους πριν καταλήξουν σε συμπεράσματα. Ακόμη και τότε, οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να αλλάξουν γνώμη ξανά, αν προκύψουν νέες πληροφορίες. Αντί να είναι σταθεροί στις πεποιθήσεις, τις σκέψεις και τις ιδέες τους, είναι στην πραγματικότητα ανοιχτοί σε κάθε νέα πληροφορία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + one =