αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σπάνια χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που ξεφεύγουν από τον «μέσο όρο» και φτάνουν στην εκρηκτική επιτυχία

Πέντε σπάνια χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που ξεφεύγουν από τον «μέσο όρο» και φτάνουν στην εκρηκτική επιτυχία

Οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν από μικρή ηλικία να κινούνται μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια. Μας λένε να ακολουθήσουμε το ασφαλές μονοπάτι στη ζωή: Να είμαστε καλοί στο σχολείο και μετά να βρούμε μια «σίγουρη δουλειά». Και μετά να περιμένουμε μέχρι να γίνουμε… ηλικιωμένοι για να αρχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας όπως θέλουμε.

Κάποιοι άνθρωποι κινούνται όμως διαφορετικά. Βγαίνουν «έξω από το κουτί» και κάπως έτσι ξεφεύγουν από τον «μέσο όρο». Βαδίζουν στο δικό τους μονοπάτι, δεν στηρίζονται στην… καλή τύχη, αφήνουν στην άκρη τις γνώμες των άλλων, και πολλοί από αυτούς φτάνουν σε κάποια μεγάλη επιτυχία. Εδώ είναι 5 σπάνια χαρακτηριστικά που έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Μήπως να «αντιγράψεις» κάποια από αυτά;

1# Δημιουργούν την τύχη τους. Όπως είπαμε και πριν, αυτοί οι άνθρωποι δεν θεωρούν ότι όλα γίνονται τυχαία σε αυτή τη ζωή. Ενώ η τύχη μπορεί να παίζει ένα ρόλο στην επιτυχία, τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί εάν ένα άτομο δεν προετοιμαστεί για αυτό. Κάποιος θα μπορούσε να βρεθεί τυχαία μπροστά σε μία μεγάλη ευκαιρία, αλλά μπορεί να είναι τόσο απροετοίμαστος που τελικά να σπαταλήσει την ευκαιρία. Εκτός από τη μάθηση και τη βελτίωση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους, οι εξαιρετικοί άνθρωποι δρουν και φτιάχνουν τη δική τους τύχη. Γνωρίζουν νέους ανθρώπους, προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες σχέσεις και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να τους ανοιχτούν πόρτες.

2# Είναι πολύ ήρεμοι, όταν βρίσκονται υπό πίεση. Οι καταστάσεις υψηλής πίεσης μπορεί να κάνουν τους απλούς ανθρώπους να θυμώνουν και να πανικοβάλλονται. Αντίθετα, οι άνθρωποι «υψηλών επιδόσεων» αποπνέουν ηρεμία και αυτοπεποίθηση εν μέσω μιας κατάστασης υψηλής πίεσης. Αυτή η συμπεριφορά τους όταν υπάρχει πίεση, είναι συχνά αυτό που τους κάνει είναι ιδιαίτερα αξιόπιστοι για τους άλλους ανθρώπους.

3# Βάζουν στόχο… το φεγγάρι. Βάζουν πολύ υψηλούς στόχους. Αν π.χ. είναι κάποιος μουσικός, δεν είναι ο τύπος που αρκείται σε μια δισκογραφική συμφωνία και κάποιες πωλήσεις άλμπουμ. Θα βάλει στόχο… το φεγγάρι: Φαντάζεται τον εαυτό του να κερδίζει το Grammy. Δεν σταματούν ποτέ να αναρριχούνται. Πάντα προσπαθούν για περισσότερα. Το κάνουν αυτό κατανοώντας τη «μεγάλη εικόνα» και, στη συνέχεια, θέτοντας μικρότερους στόχους μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, για να επιτύχουν αυτήν την μεγάλη εικόνα. Αυτό τους επιτρέπει να συνεχίσουν και να αποφύγουν να «βαλτώσουν» σε μία μέτρια κατάσταση.

4# Προσπαθούν να εφαρμόσουν «έναν άλλο τρόπο». Ενώ οι άλλοι άνθρωποι είναι απασχολημένοι ακολουθώντας το status quo, οι άνθρωποι που ξεφεύγουν από τον μέσο όρο, συνήθως εφαρμόζουν «τον δικό τους τρόπο» για να γίνει η δουλειά. Τολμούν να αναζητήσουν μία εναλλακτική λύση στο πρόβλημα. Για παράδειγμα, στα τέλη του 19ου αιώνα, οι τρόποι μεταφοράς περιορίζονταν στα άλογα. Όμως ο Χένρι Φορντ έκανε κάτι διαφορετικό. Έφτιαξε το πρώτο αυτοκίνητο με 4 τροχούς. Αν και αυτονόητο με τα σημερινά πρότυπα, ήταν επαναστατικό τότε. Έκτοτε του αποδίδουν ότι είπε: «Αν ρωτούσα τους ανθρώπους τι ήθελαν, θα έλεγαν πιο γρήγορα άλογα».Σκέψου έξω από το κουτί.

5# Σκέφτονται και μετά δουλεύουν. Δεν εργάζονται μόνο σκληρότερα από τους γύρω τους, αλλά έχουν επίσης ξεκάθαρη κατανόηση για να αποφασίσουν πάνω σε τι πρέπει να δουλέψουν σκληρά. Συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν ορισμένα σημεία που, εάν επικεντρωθούν πραγματικά σε αυτά, θα έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Ορισμένοι εξαιρετικοί επενδυτές π.χ., αντί να επικεντρωθούν σε μοντέρνες εταιρίες, μπορεί να εστιάσουν περισσότερο τον χρόνο τους στην έρευνα για το ποιες εταιρείες έχουν τις καλύτερες μακροπρόθεσμες δυνατότητες. Αυτό τους δίνει την δυνατότητα να έχουν ίσως καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα από εκείνους που χάνουν χρήματα στηριζόμενοι στα trends.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 4 =