αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σπάνια σημάδια που δείχνουν ότι είσαι… γεννημένος για να γίνεις leader μιας ομάδας

Πέντε σπάνια σημάδια που δείχνουν ότι είσαι… γεννημένος για να γίνεις leader μιας ομάδας

Πολλά βιβλία, πολλές ομιλίες, πολλά άρθρα. Αρκετές και οι τοποθετήσεις μεγάλων επιχειρηματιών. Όλα, μιλούν για το τι είναι τελικά η σπουδαία ηγεσία και πως μπορεί να επιτευχθεί αυτή. Πως όμως ορίζεται τελικά η σπουδαία ηγεσία; Σύμφωνα με τα όσα σημειώνει το inc.com σε άρθρο του, αυτό που λέμε καλό leadership, είναι το πόσο καλά εξυπηρετείς τις ανάγκες των άλλων. Των εργαζομένων σου και των πελατών.

Όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει… να παραδώσεις τα κλειδιά. Όμως πρέπει να συμβάλεις στην αύξηση της δημιουργικότητας των εργαζομένων σου. Είναι αυτό που συναντάμε στις πιο μεγάλες εταιρίες. Με τους leaders να κυκλοφορούν μέσα στους εργαζομένους, και όχι να είναι αποκομμένοι σε κάποιο δωμάτιο.

Πιθανόν, αρκετοί να σου λένε ότι είσαι καλός για ηγέτης. Αν πάμε να δούμε όμως το ζήτημα λίγο πιο διεξοδικά, ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που σε κάνουν να φαίνεσαι ως ένας καλός ηγέτης; Εδώ είναι τα 5 σπάνια σημάδια που το αποδεικνύουν. Μήπως έχεις κάποια από αυτά;

1# Συνδέεσαι πολύ καλά με τους ανθρώπους. Ακούς την γνώμη τους και παραδέχεσαι τα λάθη σου.

2# Έχεις στην ομάδα σου όλα τα είδη των ανθρώπων. Και όλοι αισθάνονται ασφαλείς.

3# Δείχνεις συμπόνια προς τους εργαζομένους σου. Βάζεις πάντα πρώτο τον ανθρώπινο παράγοντα. Κι όμως, αυτό στη συνέχεις οδηγεί σε συνολικά υψηλότερες επιδόσεις.

4# Είσαι ανοιχτός και διαφανής. Μοιράζεσαι πληροφορίες που αφορούν την εταιρία, ανά πάσα στιγμή.

5# Είσαι καλός στο να δίνεις κίνητρα στους άλλους. Και τους οδηγείς στο να πάνε ένα βήμα πιο κάτω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + nineteen =