αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέντε σημεία στα οποία το Google Pixel υπερτερεί έναντι του iPhone 7

Πέντε σημεία στα οποία το Google Pixel υπερτερεί έναντι του iPhone 7

To Google Pixel κυκλοφορεί ήδη παγκοσμίως από τον Οκτώβριο, ενώ πλέον είναι διαθέσιμο και σε αρκετά καταστήματα της χώρας μας. Η τιμή του βέβαια είναι… τσουχτερή, ενώ συγκρίνεται άμεσα με αυτή του iPhone 7.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς αν αξίζει να στραφεί προς… Google μεριά, ή να προτιμήσει την “σταθερή αξία” του μήλου. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να επιλέξει κάποιος τη συσκευή της Apple – μερικοί από τους σημαντικότερους είναι η αξία μεταπώλησης και τα εγγυημένα updates του iOS για αρκετά χρόνια.

Από την άλλη, όπως σημειώνει το Pc Magazine, αρκετά χαρακτηριστικά του Google Pixel το καθιστούν επίσης εξαιρετικά δελεαστικό. Ας δούμε τα κυριότερα παρακάτω:

1) Τεχνολογία ταχείας φόρτισης: Ε, τι άλλο να πούμε; Η Apple εδώ και αρκετά χρόνια φημολογείται ότι θα φέρει στις ναυαρχίδες της το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποια σχετική κίνηση. Η πρόταση της Google από την άλλη υποστηρίζει τη συγκεκριμένη λειτουργία. Το Pixel XL για παράδειγμα μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε σχεδόν δύο ωρίτσες. Όχι κι άσχημα, έτσι;

2) Μεγαλύτερη οθόνη: Αρκετοί θα ισχυριστούν ότι η διαφορά μεταξύ μιας οθόνης στις 4,7” και μιας στις 5” είναι αμελητέα. Ίσως, σε κάποιες περιπτώσεις. Σε άλλες, όμως, ακόμα και αυτή η ελάχιστη παραπάνω επιφάνεια της οθόνης του Pixel είναι απίστευτα χρήσιμη. Άλλωστε, το μέγεθός του είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό του iPhone 7, παρότι έχει μεγαλύτερη οθόνη.

3) Το Android μπορεί να παραμετροποιηθεί: Εντάξει, μπορεί η Google να έχει “πειράξει” λίγο την εκδοχή του λειτουργικού που τρέχουν τα Pixel, όμως αυτό παραμένει αρκετά κοντά στο λεγόμενο Vanilla Android. Πέραν αυτού βέβαια, αν κάτι δεν σας αρέσει στην υλοποίηση της εταιρείας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταφέρετε να το αλλάξετε, φέρνοντάς το εύκολα πιο κοντά στα μέτρα σας. Στην περίπτωση του iPhone πάλι… χλωμό να κάνετε κάτι τέτοιο χωρίς jailbreaking [αν και εφόσον βρεθεί τρόπος] και λοιπά μπλεξίματα.

4) Το Google Assistant είναι καλύτερο από τη Siri: Αυτό δεν αποτελεί αποκλειστικά δική μας άποψη, αλλά πολλών χρηστών και ειδικών του χώρου της τεχνολογίας. Το assistant απλά είναι περισσότερο έξυπνο – τελεία και παύλα. Φυσικά, κανείς δεν αμφιβάλει ότι και η Siri θα βελτιωθεί σταδιακά, όμως για την ώρα, ο ψηφιακός βοηθός της Google έχει το πάνω χέρι.

5) Το Pixel είναι… νέο και ωραίο: Μάλλον θα συμφωνήσετε ότι όσο αξιόλογα κι αν είναι τα iPhone, έχουν πλέον γίνει σήμα κατατεθέν της τεχνολογικής… καγκουριάς. Όποιος θέλει να δειχτεί, κουβαλάει μαζί του συσκευή της Apple. Οι νέες συσκευές της Google όμως αποτελούν ακόμα παρθένο έδαφος, οπότε αν πρέπει οπωσδήποτε να δείξετε πόσο πολύ πάτε κόντρα στην κουλτούρα του μήλου, αλλά διψάτε και για επιδόσεις που μόνο μια ναυαρχίδα μπορεί να προσφέρει, ορίστε η λύση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =