αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι σκέφτεσαι υπερβολικά «τι θα πουν οι άλλοι»

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι σκέφτεσαι υπερβολικά «τι θα πουν οι άλλοι»

Διστάζετε να δημοσιεύσετε κάτι στα social media επειδή φοβάστε τι θα πουν οι άλλοι αν το κάνετε; Ή ίσως αποφεύγετε να χτενίσετε τα μαλλιά σας με έναν συγκεκριμένο τρόπο επειδή φοβάστε ότι οι φίλοι, ο/η σύντροφός σας ή οι γονείς σας μπορεί να σας κατακρίνουν; Αν έχεις παρατηρήσει ότι έχεις τέτοιες σκέψεις σε βάθος χρόνου, μάλλον πρέπει να αλλάξεις κάτι στην προσέγγιση σου.

Δεν είσαι ο μόνος. Πολλοί άνθρωποι δεν ζουν την ζωή που θέλουν, φοβούμενοι… τι θα πουν οι άλλοι. Κάπως ΄έτσι, μπαίνουν σε διάφορα πλαίσια και δεν είναι ο εαυτός τους.

Δες τα παρακάτω 5 σημάδια. Αν βλέπεις κάποια από αυτά στον εαυτό σου, το πιθανότερο είναι ότι ξοδεύετε πολύ χρόνο (και ενέργεια) ανησυχώντας για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Και ήρθε η ώρα να προχωρήσεις προς τα εμπρός, κάνοντας αυτό που πραγματικά θες.

1# Προσέχεις υπερβολικά τι θα ανεβάσεις στα social media σου. Μπορεί να τρώτε ένα σάντουιτς ή ένα γεμάτο χοτ- ντογκ για δείπνο, αλλά θα δημοσιεύσετε μια φωτογραφία μιας σαλάτας με μαρούλι και αγγούρι στο Instagram επειδή θέλετε την αποδοχή από τους γνωστούς σας που έχουν εμμονή με την υγιεινή διατροφή. ‘Η θα αποφύγεις να ποστάρεις για ένα βιβλίο που διαβάζεις αλλά δεν θεωρείται «ποιοτικό». Εξετάζετε προσεκτικά όλα όσα δημοσιεύετε από κάθε πιθανή οπτική γωνία – είτε πρόκειται για μια φωτογραφία, ένα story, είτε για ένα σχόλιο σε ανάρτηση κάποιου άλλου. Και τις περισσότερες φορές καταλήγεις να μην δημοσιεύσεις αυτό που πραγματικά θες. Αυτολογοκρίνεσαι συνεχώς, και μόνο με την σκέψη του «τι θα πουν οι άλλοι».

2# Δεν εκφράζεσαι όπως νιώθεις. Το βλέπουμε ακόμα και σε νεαρές ηλικίες όπου οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να είναι μέσα σε κοινωνικές ομάδες. Και πολλές, φορές δεν εκφράζουν αυτό που νιώθουν ή τις προτιμήσεις τους, για να παραμείνουν μέλος της εκάστοτε ομάδας. Εάν βρίσκεστε επανειλημμένα σε καταστάσεις όπου πρέπει να προσποιηθείτε ότι είστε κάποιος άλλος για να γίνετε αποδεκτοί από τους γύρω σας, ίσως είναι καιρός να επαναξιολογήσετε την κοινωνική σας ομάδα. Ποιος είναι αυτός που σκοπεύετε να εντυπωσιάσετε; Γιατί η επικύρωση από αυτούς τους ανθρώπους είναι πιο σημαντική από το να ζεις όπως θες;

3# Υπολογίζεις την κάθε απόφαση σου με βάση το αν θα κάνεις τους άλλους χαρούμενους ή όχι. Υπάρχει μία σοφή φράση που λέει: Μπορείς να ευχαριστείς κάποιους ανθρώπους για πάντα, μπορείς να ευχαριστήσεις όλους τους ανθρώπους για λίγο, αλλά δεν μπορείς να τους ευχαριστείς όλους για πάντα. Λοιπόν, κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να κάνουν ακριβώς αυτό, παρόλο που κατά βάθος γνωρίζουν ότι είναι αδύνατο. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τα ενδιαφέροντα και τις τάσεις των άλλων ανθρώπων, αλλά είναι απίστευτα αγχωτικό να προσπαθείτε να κάνετε τους πάντες ευχαριστημένους με κάθε απόφαση που παίρνετε. Είτε διακοσμείτε το διαμέρισμά σας, είτε επιλέγετε το μενού για μεσημεριανό γεύμα ή αποφασίζετε για μια γλώσσα που θα μάθετε, κάντε την επιλογή που κάνει πρώτα εσάς ευτυχισμένους.

4# Φοράς αυτό που νομίζεις ότι «πρέπει» και όχι αυτό που σου αρέσει. Είναι σημαντικό να ανοίγεις την ντουλάπα σου και να βλέπεις πράγματα που σου αρέσουν. Όχι ρούχα που σου έχουν… υποδείξει άλλοι. ΟΚ, είναι κατανοητό ότι μπορεί να υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας εκεί που εργάζεστε. Σε τελική ανάλυση, εάν εργάζεστε σε ένα γραφείο, πιθανότατα θα πρέπει να τηρείτε ένα business casual στιλ ή κάτι ακόμα πιο επίσημο, οπότε το να φορέσετε ένα φόρεμα νυχτερινής εξόδου ίσως δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Ακόμα και σε ένα τέτοιο περιβάλλον όμως υπάρχει πάντα κάποιος τρόπος να εκφράσετε το στιλ σας, ακόμα κι αν είναι απλώς με ένα διασκεδαστικό ζευγάρι παπούτσια ή ένα υπέροχο αξεσουάρ.

5# Κάνεις πράγματα που μισείς για να αποφύγεις την κριτική και τον χλευασμό. Πάρα πολλοί άνθρωποι παγιδεύονται σε σχέσεις ή γάμους που μισούν, ή δουλειές που δεν τους αρέσουν, ή ακόμα και σε γειτονιές που τους πνίγουν, γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες και τις προσδοκίες των άλλων για τη ζωή τους. Κάνε μερικές απλές ερωτήσεις στον εαυτό σου. Έκανες σπουδές σε ένα αντικείμενο για να κάνεις την οικογένειά σου ευτυχισμένη, αντί να πας σε αυτό που πραγματικά ήθελες; Αγαπάς την καριέρα σου; Ή εργάζεσαι σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει, αλλά ο τίτλος εργασίας σου εντυπωσιάζει τους άλλους ανθρώπους κάθε φορά που τον αναφέρεις;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να παραμείνεις ήρεμος μέσα σε αγχωτικές καταστάσεις: Εξηγεί ένας πρώην πυροτεχνουργός

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =