αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι σκέφτεσαι «έξω από το κουτί»

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι σκέφτεσαι «έξω από το κουτί»

Αν θες να φτάσεις σε καινοτομίες και σε ιδέες που δεν έχουν σκεφτεί άλλοι άνθρωποι, πρέπει να βαδίσεις έξω από τα συνηθισμένα πλαίσια. Συχνά ακούμε για τους ανθρώπους που έχουν έναν «out of the box» τρόπο σκέψης. Είναι αυτοί που αμφισβητούν το status quo και βρίσκουν καινοτόμες λύσεις στα προβλήματα.

Αλλά πως μπορείς να ξέρεις αν είσαι σε αυτή την κατηγορία; Εδώ είναι 5 σημάδια.

1. Δεν φοβάστε να πάτε κόντρα στο ρεύμα

«Ο άνθρωπος που ακολουθεί το πλήθος συνήθως δεν πάει πιο μακριά από το πλήθος. Ο άνθρωπος που περπατά μόνος είναι πιθανό να βρεθεί σε μέρη που δεν έχει πάει ποτέ κανείς». – Άλαν Άσλεϊ-Πιτ

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε επαναστάτες… για να είστε επαναστάτες – μάλλον, σημαίνει ότι έχετε το θάρρος να μιλήσετε και να αμφισβητήσετε ιδέες ή πρακτικές που πιστεύετε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της εταιρείας, της κοινότητάς σας ή τον κόσμο γενικότερα.

Το να είσαι κάποιος που σκέφτεται ‘εκτός του κουτιού’ σημαίνει ότι δεν φοβάσαι να σκεφτείς διαφορετικά και να προσφέρεις εναλλακτικές λύσεις ή οπτικές.

Σημαίνει ότι είστε πρόθυμοι να υποστηρίξετε τις πεποιθήσεις σας και να αμφισβητήσετε το status quo, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πηγαίνετε ενάντια στο κυρίαρχο ρεύμα ή τη δημοφιλή άποψη.

2. Έχετε μια περιέργεια και ανοιχτόμυαλη προσέγγιση στη ζωή

Αυτό σημαίνει ότι αναζητάτε πάντα νέες γνώσεις και εμπειρίες και είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προοπτικές.

Όσοι σκέφτονται ‘έξω από το κουτί’ είναι περίεργοι και ανοιχτόμυαλοι επειδή κατανοούν ότι υπάρχουν πάντα περισσότερα να μάθουν και να ανακαλύψουν.

Δεν είναι ικανοποιημένοι με το status quo και αναζητούν πάντα τρόπους βελτίωσης και βελτιστοποίησης. Είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέα πράγματα και να ρισκάρουν για να μάθουν και να αναπτυχθούν.

Το να είσαι ανοιχτόμυαλος σημαίνει επίσης ότι είσαι πρόθυμος να ακούσεις και να εξετάσεις διαφορετικές οπτικές και απόψεις, ακόμα κι αν διαφέρουν από τις δικές σου.

3. Βρίσκετε συνεχώς δημιουργικές λύσεις σε προβλήματα

«Ο άνθρωπος που δεν έχει φαντασία δεν έχει φτερά». – Μοχάμεντ Αλί

Δεν φοβάστε να προσεγγίσετε τα προβλήματα με διαφορετικό τρόπο και είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε νέες και αντισυμβατικές μεθόδους για να τα λύσετε.

Οι άνθρωποι που σκέφτονται εκτός του κουτιού δεν περιορίζονται στους παραδοσιακούς τρόπους σκέψης και δεν φοβούνται να αμφισβητήσουν το status quo προκειμένου να βρουν δημιουργικές λύσεις.

Είναι σε θέση να δουν τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία και είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν για να πετύχουν τους στόχους τους.

4. Δεν φοβάστε την αλλαγή και είστε σε θέση να προσαρμοστείτε σε νέες καταστάσεις και προκλήσεις

«Δεν μπορούμε να κατευθύνουμε τον άνεμο, αλλά μπορούμε να προσαρμόσουμε τα πανιά». – Ντόλι Πάρτον

Τέτοιοι άνθρωποι αισθάνονται άνετα… με την ασάφεια και είναι σε θέση να βλέπουν ευκαιρίες στην αβεβαιότητα. Δεν περιορίζονται στους παραδοσιακούς τρόπους σκέψης και είναι σε θέση να βρουν δημιουργικές λύσεις σε προβλήματα σε μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα.

Το να μπορείς να ευδοκιμείς στην ασάφεια σημαίνει επίσης ότι είσαι σε θέση να χειρίζεσαι την ασάφεια με χάρη και ισορροπία.

Έχετε ισχυρή ανθεκτικότητα και είστε σε θέση να χειριστείτε την αλλαγή και την αβεβαιότητα στη ζωή σας. Είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τους φόβους και τις προκλήσεις σας κατά μέτωπο και δεν φοβάστε να αναπτυχτείτε και να μάθετε από αυτούς.

5. Μπορείτε να έχετε δύο αντίθετες ιδέες στο μυαλό σας ταυτόχρονα

Οι σκεπτόμενοι ‘έξω από το κουτί’ είναι σε θέση να έχουν δύο αντίθετες ιδέες στο μυαλό τους ταυτόχρονα.

Αυτό συμβαίνει επειδή είναι σε θέση να σκέφτονται κριτικά και να εξετάζουν πολλαπλές οπτικές. Αυτή η ικανότητα, γνωστή ως «γνωστική ευελιξία», σας επιτρέπει να βλέπετε τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και να εξετάζετε πολλαπλές απόψεις.

Αυτό απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο «γνωστικής ευελιξίας». Αντιμετωπίζετε τα προβλήματα με έναν πιο ολιστικό και ανοιχτόμυαλο τρόπο.

Σημαίνει ότι δεν περιορίζεστε στους παραδοσιακούς τρόπους σκέψης και είστε σε θέση να λάβετε υπόψη πολλαπλές απόψεις για να βρείτε την καλύτερη λύση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =