αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ποτέ δεν θα είσαι «αρκετά καλός» για κάποιους άλλους (επειδή περιμένουν υπερβολικά πολλά από εσένα)

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ποτέ δεν θα είσαι «αρκετά καλός» για κάποιους άλλους (επειδή περιμένουν υπερβολικά πολλά από εσένα)

Δεν θα είσαι ποτέ αρκετός για κάποιους ανθρώπους. Όχι επειδή στην πραγματικότητα δεν είσαι αρκετά καλός. Γιατί οι προσδοκίες τους είναι μη ρεαλιστικές και άδικες. Περιμένουν πολύ περισότερα από εσένα, από αυτά που ζητούν από τον εαυτό τους.

Δεν έχει σημασία πόσα κάνετε για αυτούς, γιατί πάντα θα θέλουν περισσότερα. Σπάνια λένε ευχαριστώ για όλη τη σκληρή δουλειά που έχετε καταβάλει. Σπάνια αναγνωρίζουν πόση προσπάθεια έχετε καταβάλει. Αντί να εκτιμούν αυτό που έχετε κάνει, θα βρουν κάτι λάθος.

Εδώ είναι 5 σημάδια που πρέπει να σε προβληματίσουν.

1# Ποτέ δεν γιορτάζουν τις νίκες σου μαζί σου. Είσαι ενθουσιασμένος με μια προαγωγή ή ένα νέο φαγητό που έμαθες να μαγειρεύεις, αλλά η αντίδρασή τους είναι η ίδια. Δεν ενδιαφέρονται για το επίτευγμα σου. Δεν είναι ευχαριστημένοι για εσένα. Δεν πρόκειται να ανοίξουν σαμπάνια και να γιορτάσουν μαζί σου. Συμπεριφέρονται σαν να μην είναι κάτι σπουδαίο αυτό που έκανες. Θα καταστρέψουν την καλή σας διάθεση με το να είναι αποθαρρυντικοί, εκνευρισμένοι ή αδιάφοροι.

2# Πάντα βρίσκουν έναν λόγο να σε απογοητεύουν. Όποτε νιώθετε σίγουροι, έχουν ως αποστολή τους… να σας ρίξουν κάτω. Δεν θέλουν να περπατάς νιώθοντας καλά με τον εαυτό σου. Θέλουν να νιώθεις «μικρός». Θέλουν να νιώθεις κατώτερος. Δεν θα σας δείξουν ούτε ένα ψήγμα σεβασμού. Ίσως είναι επειδή ανησυχούν ότι θα φύγεις αν καταλάβεις την αξία σου. Ή ίσως επειδή το να υποτιμούν τους άλλους τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους.

3# Δεν σε βοηθούν στη διάρκεια της διαδρομής. Είστε πάντα εξαντλημένοι επειδή είστε αυτός που σηκώνει τα βάρη. Είσαι αυτός που τρέχεις, ολοκληρώνεις δουλειές, προγραμματίζεις deadlines και αγχώνεσαι. Κάνετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνετε τον εαυτό σας και τον άλλο ευτυχισμένο, αλλά δεν ανταποδίδουν ποτέ τη χάρη. Δεν κάνουν ποτέ τίποτα για σένα, παρόλο που περιμένουν να τους δώσεις τα πάντα.

4# Πάντα βρίσκουν κάτι για να παραπονεθούν. Τίποτα δεν τους κάνει ευτυχισμένους. Η καλή τους διάθεση διαρκεί μόνο για λίγο και μετά επιστρέφουν στη δυστυχία. Πάντα θα βρίσκουν κάτι νέο για να παραπονεθούν γιατί δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι. Τίποτα δεν είναι ποτέ αρκετό για αυτούς.

5# Σε υποτιμούν. Σου μιλάνε σαν να είσαι ηλίθιος. Συμπεριφέρονται σαν να ξέρουν καλύτερα από εσένα. Δεν εκτιμούν τη γνώμη σου επειδή υποθέτουν ότι είναι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στο δωμάτιο. Υποθέτουν ότι ξέρουν πολύ περισσότερα από εσένα και ποτέ δεν θα είσαι αρκετά καλός για να τους δώσεις χρήσιμες γνώσεις και πληροφορίες.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =