αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι πλέον είσαι ένας δυνατός παίχτης στο Linkedin | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι πλέον είσαι ένας δυνατός παίχτης στο Linkedin | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Αν είσαι επιχειρηματίας, startupper ή freelancer είναι δεδομένο ότι πρέπει να έχεις παρουσία στο Linkedin. Αλλά οποιοδήποτε επάγγελμα κι αν κάνεις, μόνο θετικά μπορείς να αποκομίσεις από το μεγαλύτερο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο. Οι κινήσεις και οι επιλογές που μπορείς να κάνεις στο Linkedin είναι πάρα πολλές. Και έχουμε αναλύσει αρκετές από αυτές σε άλλα άρθρα.

Τώρα θα δούμε κάτι ακόμα: Αφού λοιπόν έχεις πορευτεί για αρκετό διάστημα στην πλατφόρμα, πως μπορείς να καταλάβεις ότι είσαι στον σωστό δρόμο και πλέον είσαι είσαι ένας δυνατός παίχτης στο Linkedin; Με ότι αυτό συνεπάγεται. Εδώ είναι 5 σημάδια.

1# Ξέρεις το κοινό στο οποίο στοχεύεις. Tο Linkedin δεν είναι ένα μέρος για να μαζέψεις συγγενείς και φίλους. Ούτε πρέπει να «συνδέεσαι» με ανθρώπους… στην τύχη. Αν ξέρεις το κοινό μέσα στο οποίο πρέπει να αναπτύξεις επαφές και έχεις ήδη εστιάσει εκεί, είσαι σε καλό δρόμο.

2# Έχεις ένα προφίλ που λύνει προβλήματα. Δεν έχει νόημα να παρουσιάζεις (μόνο) τα κατορθώματα σου. Το ακόμα σημαντικότερο είναι να μπορέσεις να εξηγήσεις το πως θα κάνεις την ζωή των άλλων καλύτερη και θα λύσεις κάποια από τα προβλήματα τους. Παίρνει κάποιες τέτοιες πληροφορίες ο χρήστης που κοιτά το προφίλ σου;

3# Αναπτύσσεις ανθρώπινες σχέσεις. Μην πας να κάνεις πωλήσεις ή να ζητήσεις χάρες με το πρώτο «γεια». Όσοι γνωρίζουν από networking, ξέρουν ότι πρέπει να αναπτύσσεις ανθρώπινες σχέσεις με τους άλλους. Και σε βάθος χρόνου να έχουν όφελος και οι δύο πλευρές. Αν έχεις ήδη γνωρίσει άτομα από το Linkedin και έχετε κάνει ενδιαφέρουσες ευρύτερες συζητήσεις, μάλλον κάτι κάνεις καλά.

4# Δημοσιεύεις περιεχόμενο. Παρά το γεγονός ότι κάποιοι το ξεχνούν, στο Linkedin μπορείς να ανεβάσεις περιεχόμενο. Είτε έτοιμα άρθρα από άλλα site, είτε άρθρα απευθείας στην πλατφόρμα, καθώς και φωτογραφίες ή βίντεο. Κάνε το, με εστίαση στο πεδίο σου. Είναι καλό να δείχνεις ότι παρακολουθείς τις εξελίξεις.

5# Σε αναζητούν και οι άλλοι. Θυμάσαι τότε που πρωτο-έφτιαξες το προφίλ σου, και έκανες με δυσκολία νέες επαφές; Αν τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει, το δίκτυο σου αναπτύσσεται πιο εύκολα, και μάλιστα πολλοί χρήστες σε αναζητούν για να «συνδεθούν» μαζί σου, σημαίνει ότι έχουν καταλάβει την αξία σου, σε μεγάλο βαθμό.

Τελευταίο σχόλιο
  • Ποτέ δεν μπόρεσα στο LinkedIn να έχω τα ίδια αποτελέσματα που έχω στο Facebook! To βλέπω πολύ «δήθεν», πολύ κυριλέ. Στα πρώτα χρόνια, με το που έμπαινα, με ρώταγε αν είμαι …ο εαυτός μου. Ποτέ δεν απαντάνε σε ερωτήματα. Όσοι καταφέρνουν να κάνουν δουλειά με το L’In, θα παρακαλούσα να μου πουν κι μένα τον τρόπο! Ευχαριστώ!
    Τώρα πάω να κάνω καταχώρηση και μου γράφει …διπλό σχόλιο.
    Πόσο ηλίθιο μπορεί να γίνει το L’In τέλος πάντων?

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =