αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ο άλλος σε συμπαθεί περισσότερο από ότι ίσως νομίζεις

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ο άλλος σε συμπαθεί περισσότερο από ότι ίσως νομίζεις

Όλοι οι άνθρωποι ψάχνουν για αποδοχή σε κάποιες στιγμές. Ακόμα περισσότερο στην εποχή των social media που ζούμε.

Βέβαια δεν είναι πάντα εύκολο να προβλέψεις το πως θα σε αντιμετωπίσουν οι άλλοι. Την μία στιγμή μπορεί να δείχνουν ότι μας συμπαθούν, αλλά την επόμενη μπορεί να μας ρίξουν ένα κρύο βλέμμα.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μας, έχει μια φυσική τάση να δίνει βάρος (και να θυμάται) τις αρνητικές εμπειρίες ή αλληλεπιδράσεις περισσότερο από τις θετικές, οπότε μπορεί να υποθέσετε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν σας συμπαθούν. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι μάλλον πολύ διαφορετική.

Αν βλέπεις κάποια από τα 5 παρακάτω σημάδια, τότε είσαι περισσότερο συμπαθής από ότι ίσως νομίζεις.

1# Οι άλλοι σε κοιτούν στα μάτια. Το βλέμμα κάποιου μπορεί να δείξει πολλά πράγματα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η οπτική επαφή έχει σημαντική επίδραση στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους. Εάν κάποιος διατηρεί οπτική επαφή μαζί σου ενώ μιλάει, σημαίνει ότι σε σέβεται και πιθανόν σε συμπαθεί περισσότερο από όσο νομίζεις.

2# Ακούει προσεκτικά και εξετάζει τις απόψεις σου. Το να ακούμε κάποιον είναι ένας από τους τρόπους για να δείξουμε πόσο νοιαζόμαστε για αυτόν. Είναι ένας τρόπος να του πείτε ότι η φωνή και οι σκέψεις του έχουν σημασία και ακούγονται. Οταν κάποιος αφιερώνει χρόνο για να ακούσει με προσοχή αυτά που έχεις να πεις, μπορεί να σημαίνει περισσότερα από το ότι απλά θέλει να ακούσει τις απόψεις σου για διάφορα θέματα. Δείχνει ότι μάλλον σε εκτιμά και σε συμπαθεί περισσότερο από όσο ίσως πιστεύεις.

3# Λέει συχνά το όνομα σου. Το όνομα ενός ατόμου είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της ταυτότητάς του. Όταν κάποιος λέει συχνά το όνομά σας, είναι ένας τρόπος για να τραβήξει την προσοχή σας. Αν κάποιος λέει συχνά το όνομα σας μέσα σε μια συζήτηση, δείχνει ότι σας εκτιμά. Φυσικά, το πώς λέει κάποιος το όνομά σου, παίζει ρόλο για αυτό που πιστεύει για εσένα. Αν προσφωνεί το όνομά σου με θετικό τόνο, αυτό μπορεί να σου πει κάτι για το πώς σε βλέπει.

4# Γελάει με τα αστεία σου. Το να ακούς κάποιον να γελάει με τα αστεία σου, σίγουρα σε ικανοποιεί. Μελέτες έχουν δείξει ότι αν κάποιος γελάει με τα αστεία σου, είναι ένα σημάδι ότι σε συμπαθεί. Νιώθει μάλιστα άνετα μαζί σου και δεν προσπαθεί να κρύψει τις αντιδράσεις και τα συναισθήματα του. Θα διαπιστώσεις μάλιστα ότι όσοι γελάνε με τα αστεία σου, δεν έχουν πρόβλημα να το κάνουν ξανά και ξανά.

5# Θυμάται αυτά που του λες. Μιλάμε με πολλούς ανθρώπους στην καθημερινή μας ζωή, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να θυμόμαστε το ποιος είπε τι. Ακόμα και το να θυμάστε το όνομα κάποιου είναι… ένα challenge. Όταν κάποιος αναφέρει κάτι που είπατε πριν από λίγο καιρό, σημαίνει ότι αυτό που είπατε έχει αξία για εκείνον. Αλλιώς δεν θα το κατέγραφε στην μνήμη του και δεν θα το έφερνε πάλι στην επιφάνεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έξυπνοι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις 6 φράσεις για να λένε «όχι» όταν χρειάζεται

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =