αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι νοιάζεσαι υπερβολικά για τις απόψεις των άλλων για την ζωή σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι νοιάζεσαι υπερβολικά για τις απόψεις των άλλων για την ζωή σου

Ας το παραδεχτούμε, όλους μας ενδιαφέρει τι σκέφτονται οι άνθρωποι σε κάποιο βαθμό. Πότε όμως αυτό ξεπερνά τα όρια και αρχίζει να ελέγχει τη ζωή μας;

Το να νοιάζεστε υπερβολικά για το τι σκέφτονται οι άλλοι μπορεί να σας περιορίσει, να σας εμποδίσει να κυνηγήσετε τα όνειρά σας ή ακόμα και να σας κάνει να νιώσετε κατώτεροι.

Τώρα θα δούμε 5 σημάδια που υποδηλώνουν ότι δίνετε υπερβολική βαρύτητα στις απόψεις των άλλων. Εάν αναγνωρίζετε αυτά τα σημάδια στη δική σας συμπεριφορά, ίσως είναι καιρός να αλλάξετε κάτι.

1) Συνεχής αναζήτηση αποδοχής

Σε όλους μας αρέσει να είμαστε αρεστοί. Είναι η ανθρώπινη φύση αυτή. Αλλά αν βρείτε τον εαυτό σας να αναζητά συνεχώς έγκριση και αποδοχή από τους άλλους, μπορεί να είναι σημάδι ότι ενδιαφέρεστε πάρα πολύ για το τι σκέφτονται.

Σκεφτείτε τις αλληλεπιδράσεις σας. Ψάχνετε συχνά για επικύρωση; Νιώθετε την ανάγκη να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά σας, τα λόγια σας ή ακόμα και την εμφάνισή σας;

Λοιπόν, θα μπορούσε να σημαίνει ότι αφήνετε τις απόψεις των άλλων να υπαγορεύουν τις ενέργειές σας.

2) Φόβος για την κριτική

Μπορεί να φοβάσαι τόσο πολύ την κριτική που αποφεύγεις να μοιραστείς τις σκέψεις ή τις ιδέες σου. Αποφεύγεις κοινωνικές εκδηλώσεις όπου θα μπορούσαν ενδεχομένως να σε κρίνουν.

Ζήστε την αλήθεια σας και αφήστε τη φωνή σας να ακουστεί. Θα νιώσετε πολύ πιο ανάλαφροι όταν το κάνετε.

3) Δυσκολία λήψης αποφάσεων

Βρεθήκατε ποτέ κολλημένοι σε έναν βάλτο… αναποφασιστικότητας; Εκεί που δυσκολεύεσαι να πάρεις μία απόφαση.

Ίσως να μην σας λείπει η ικανότητα να αποφασίσετε. Μπορεί να ανησυχείτε πολύ για την πιθανή κρίση από άλλους.

Αυτή η χρόνια αναποφασιστικότητα μπορεί να σας σαμποτάρει.

Εάν δεν είστε ποτέ σίγουροι για τις επιλογές σας ή να αναζητάτε επικύρωση πριν πάρετε μια απόφαση, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι ανησυχείτε υπερβολικά για τις απόψεις των άλλων ανθρώπων.

4) Παραμέληση των δικών σας αναγκών

Είναι υπέροχο να είσαι προσεκτικός και να ενδιαφέρεσαι για τις ανάγκες των άλλων. Αλλά όταν αρχίσει να επισκιάζει τις δικές σας ανάγκες, μπορεί να είναι πρόβλημα.

Βλέπετε συχνά τον εαυτό σας να λέει ναι όταν πραγματικά εννοείτε όχι, μόνο και μόνο για να αποφύγετε να απογοητεύσετε κάποιον;

Αυτή η συνεχής αυτοθυσία μπορεί να σας αφήσει να νιώθετε εξαντλημένοι. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι είναι εντάξει να βάζετε πρώτα τις δικές σας ανάγκες μερικές φορές.

5) Υπερανάλυση κάθε αλληλεπίδρασης

Αναπαράγετε συζητήσεις στο κεφάλι σας, αναλύοντας κάθε λέξη και αντίδραση; Έχετε εμμονή με το τι θα μπορούσαν να σκέφτονταν οι άλλοι για εσάς;

Αυτό το επίπεδο υπερβολικής ανάλυσης μπορεί να είναι ένα σαφές σημάδι ότι ανησυχείτε υπερβολικά για το τι σκέφτονται οι άλλοι.

Είναι φυσικό να αναλογίζεστε τις αλληλεπιδράσεις, ιδιαίτερα τις σημαντικές. Όταν όμως γίνεται εμμονή, μπορεί να οδηγήσει σε περιττό άγχος.

Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι είναι συνήθως πολύ απασχολημένοι με τη ζωή τους για να εξετάσουν κάθε λεπτομέρεια της συμπεριφοράς σας. Μην αφήνετε υποθετικές κρίσεις να καταλαμβάνουν χώρο στο μυαλό σας. Αντίθετα, εστιάστε στο να είστε γνήσιοι και αληθινοί με τον εαυτό σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 2 =