αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου ζητά συγγνώμη χωρίς να το εννοεί

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου ζητά συγγνώμη χωρίς να το εννοεί

Συμβαίνει στην επαγγελματική ή στην προσωπική μας ζωή. Σου έχει τύχει να δεις κάποιον να σου ζητά συγγνώμη, αλλά να φαίνεται ότι δεν το εννοεί; Ναι, μπορεί κάτι τέτοιο να ισχύει.

Νιώσατε ότι η συγγνώμη έγινε για να σας κλείσει το στόμα ή για να βγείτε από μια δύσκολη κατάσταση; Όλα αυτά είναι σημάδια μιας «χειριστικής συγγνώμης» όπου το άλλο άτομο δεν λυπάται καθόλου. Αυτές οι συγγνώμες είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν από όσο νομίζετε. Για παράδειγμα, το άλλο άτομο δεν θα αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις του. Ή θα χρησιμοποιήσει μια συγγνώμη για να απομακρύνει τα συναισθήματά σου.

Εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου ζητά συγγνώμη χωρίς να το εννοεί .

1. Μη ανάληψη ευθύνης

«Συγγνώμη που σε προσέβαλα με αυτό το αστείο» ή «Λυπάμαι για τον τρόπο που νιώθεις». Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο είδος χειριστικής συγγνώμης. Το βάρος πάει τα συναισθήματα του άλλου, όχι στο άτομο που τον έκανε να νιώθει έτσι. Μερικές φορές οι άνθρωποι ζητούν συγγνώμη με αυτόν τον τρόπο, όχι επειδή θέλουν να σε χειραγωγούν, αλλά επειδή ειλικρινά δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί κάποιος είναι τόσο αναστατωμένος. Ίσως πιστεύουν ότι το άλλο άτομο είναι υπερευαίσθητο για ένα θέμα. Ίσως δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν αγγίξει ένα πονεμένο σημείο για αυτό το άτομο.

2. Απολογείται με ένα «αλλά»

«Λυπάμαι που σε στεναχώρησα, αλλά ήμουν ταραγμένος εκείνη τη στιγμή» ή «Λυπάμαι που νιώθεις έτσι, αλλά είσαι πολύ ευαίσθητος».Οποιαδήποτε συγγνώμη που περιλαμβάνει ένα «αλλά» είναι ένα παράδειγμα χειριστικής συγγνώμης. Βασικά, τίποτα δεν είναι σημαντικό πριν από το «αλλά». Η χρήση ενός «αλλά» σε μια συγγνώμη είναι ένας τρόπος για να ρίξει μέρος της ευθύνης πάνω σου.

3. Βιασύνη να δεχτείς τη συγγνώμη του

«Είπα συγγνώμη, ας πάμε παρακάτω» ή «Γιατί το ξανά αναφέρεις αυτό; Είπα ήδη συγγνώμη». Να είστε επιφυλακτικοί αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο βιάζεται να αποδεχτείτε μια συγγνώμη ή απορρίπτει τα συναισθήματά σας. Θα μπορούσε να δείχνει έλλειψη ανησυχίας για εσάς γενικά. Αν κάποιος σας αγαπά, δεν θα θέλει να βιαστεί ή να σπρώξει ένα θέμα κάτω από το χαλί και να το ξεχάσει. Εάν πονάτε, θα πρέπει να θέλει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να σε βοηθήσουν.

4. Δώρα

Τα ακριβά δώρα ή οι χειρονομίες δεν είναι γνήσια συγγνώμη. Το να αγοράζεις σε κάποιον ένα δώρο χωρίς να λες συγγνώμη είναι μάλλον ένας τρόπος για να τον φέρεις στα νερά σου. Είτε πρόκειται για ένα ταξίδι που πάντα ήθελε, ένα κόσμημα για το οποίο ξέρεις ότι έχει μιλήσει, είτε ακόμα και για κάτι απλό, όπως το να κανονίσεις μια βραδινή έξοδο.

5. Υπερβολικό δράμα

«Ω Θεέ μου, λυπάμαι πολύ! Σε ικετεύω να με συγχωρέσεις!» ή «Δέξου τη συγγνώμη μου, θα πεθάνω αν δεν το κάνεις». Οι ναρκισσιστές και τα άτομα με μεγάλο εγωισμό θα παραθέσουν υπερβολικές και ακατάλληλες συγγνώμες, όπως αυτές. Ωστόσο, δεν αφορά εσάς ή το πόσο λυπούνται. Οι μεγάλες χειρονομίες τους είναι για να τονώσουν την εικόνα του εαυτού τους. Ίσως να παρατηρήσετε ότι αυτές οι δραματικές συγγνώμες συμβαίνουν όταν έχουν κοινό. Όσο δραματική και αν φαίνεται η απολογία τους, είναι ρηχή και χωρίς αυθεντικότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + eight =